Zhanam 4G modem (na SIM) kartu do notebooku, cize by mal byt pripojitelny cez USB alebo ako hotspot s wifi. Podmienka je, aby fungoval na Windows 11, ostatne parametre su nejak nepodstatne, pretoze to bude sluzit na Gmail, jedna aplikacia co pozaduje online overenie licencie, obcas dake surfovanie na webe. Netreba teda ziadne extra prenosove rychlosti. Idealne, ak by bol napajany priamo cez USB, v pripade hotspot zariadenia moze byt aj externy adapter. Cena urcena nie je, ale tak do 50-70 eur by bolo idealne.
Stare Huaweii modemy, ktore daval Orange a tusim aj Telekom, tak nefunguju pod Windows 11.
4G modem
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 4G modem
a nebude lepsie rovno pouzit nejaky 4g router ? poslednu dobu sa povaluju kade tade minimalne tplinky mr200 brandovane Orangeom, sam mam doma 2 kusy, na pristup na internet cez sim su idealne, v bazarovej cene sa zmestis urcite
Re: 4G modem
Nakoniec som kupil polsku znacku Rebel. Funguje v pohode, netreba nic instalovat (ovladace). Len som do modemu vlozil SIM, strcil do usb a vytvorilo mi wifi siet. Potom som sa na tuto wifi pripojil, internet isiel hned po asi pol minute kym to spojilo, nasledne som si cez webove rozhranie nastavil nazov siete atd... Vyhodou je, ze funguje aj bez pocitaca, staci ho pripojit USB kablom k nabijacke a vytvori wifi siet na ktoru je mozne pripojit sa aj mobilom, televizorom ci z inych pocitacov. Rychlost som netestoval, iba hned po spusteji som daval test rychlosti na dsl.cz okolo 50-60mbit/s, nepamatam presne. Kedze mi islo len o Gmail a aktivaciu online licencie ku programu, tak to ucel splna. Toto som kupil - https://www.tipa.sk/sk/modem-4g-rebel-rb-0700/d-267201/
Pozeral som aj na Bazosi zariadenia, bud sa predavali klasicke routre s nutnostou pripojenia adaptera do zasuvky alebo to boli od Huawei, ktore pod Win11 nefunguju (s vynimkou tusim posledneho modelu), pripadne na Alze mali zariadenia, ktore nemali moc dobre recenzie (caste vypadky, odpajanie).
Pozeral som aj na Bazosi zariadenia, bud sa predavali klasicke routre s nutnostou pripojenia adaptera do zasuvky alebo to boli od Huawei, ktore pod Win11 nefunguju (s vynimkou tusim posledneho modelu), pripadne na Alze mali zariadenia, ktore nemali moc dobre recenzie (caste vypadky, odpajanie).