4K Televizor
4K Televizor
Nazov temy hovori za vsetko. Poprosil by som radu o 4K televizor. Hlavny je pomer cena vykon. A nemusi to byt rada ohladom konkretneho kusu ale aj rada ohladom parametrov. Comu sa vyhnut, co preferovat atd... vopred dakujem za odpovede a snad som nezalozil duplicitnu temu.
uhlopriecka 55+
Cena okolo 900-1200
uhlopriecka 55+
Cena okolo 900-1200
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: 4K Televizor
V prvom rade by bolo fajn dat uhlopriecku a potom aspon cenove rozmedzie. Aj tak povazujem terajsiu kupu 4K za zbytocnost. V pripade, ze si kupis za 700 eur Samsung UE50HU6900, tak preco nie, ale ak mas investovat trebars 3 tisic eur, tak sa mozno pokazi skor, ako nastane rovoj 4K.
http://www.tvfreak.cz/4k-mainstreamem-n ... -2019/5379
http://technet.idnes.cz/3d-je-mrtve-csi ... rdware_kuz
http://www.tvfreak.cz/4k-mainstreamem-n ... -2019/5379
http://technet.idnes.cz/3d-je-mrtve-csi ... rdware_kuz
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ to nebudeš využivať ako monitor k nejakemu vykonnejšiemu PC, 4K ešte par rokov nevyužiješ. Čo tam budeš pušťať? TV vysielanie dobrych par rokov nebude a filmy tiež nebudu pribudať nijako rychlo. Radšej super FHD ako podpriemerne UHD.
Navyše, pri tom rozpočte a uhlopriečke tie TV iba začinaju. HU6900 určite nie, to nie je dobry TV. Jedina rozumna voľba z hľadiska obrazu je v tejto kategorii asi len Philips 58PUS6809/12. Alebo počkať 2-3 mesiace keď pridu na trh nove modely. Ale ako vravim, radšej kvalitne FHD.
Navyše, pri tom rozpočte a uhlopriečke tie TV iba začinaju. HU6900 určite nie, to nie je dobry TV. Jedina rozumna voľba z hľadiska obrazu je v tejto kategorii asi len Philips 58PUS6809/12. Alebo počkať 2-3 mesiace keď pridu na trh nove modely. Ale ako vravim, radšej kvalitne FHD.
Pouzite ma byt prave k PC.
btw: ten 58" Philips 58PUS6809 mam tiez vytipovany. ale budem kupovat neskor az, asi o tie 3-4 mesiac.
Temu som otvoril hlavne preto aby som sa vedel orientovat.
btw: ten 58" Philips 58PUS6809 mam tiez vytipovany. ale budem kupovat neskor az, asi o tie 3-4 mesiac.
Temu som otvoril hlavne preto aby som sa vedel orientovat.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak to by som počkal ako budu vyzerať nove modely. Bude ich podstatne viac ako tento rok, takže aj ceny by mohli byť nižšie pri vyššej kategorii.
https://www.alza.sk/55-panasonic-tx-55a ... 170795.htm moze mi nejaky odbornik okokmentovat prosim?
a som si vsimol ze teraz idu nejak ceny dole. chysta sa uz azda nova kolekcia?
a som si vsimol ze teraz idu nejak ceny dole. chysta sa uz azda nova kolekcia?
-
Ryan Giggs
VIP
Na jar prichadzaju každoročne nove modely. Niektore sa už predavaju. Takže ano, stare zlacňuju.
V kupe UHD nevidim veľky zmysel a už vôbec nie tychto lacnych. To je tak dobre na fotky.
V kupe UHD nevidim veľky zmysel a už vôbec nie tychto lacnych. To je tak dobre na fotky.
ten 58 philips bezkonkurencna cena
http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=43838
-
Ryan Giggs
VIP
A tej cene zodpoveda aj kvalita. Stale je to len entry level.
4k sa aktualne neoplati (a hlavne nie lacne) hoci vyrobcovia nam to tlacia. Nie je obsah. A ked obsah bude, tak tie lacne TV zas z toho nebudu vediet vytazit max kvalitu kedze nemaju 10 bit panel a HDR.
4k sa aktualne neoplati (a hlavne nie lacne) hoci vyrobcovia nam to tlacia. Nie je obsah. A ked obsah bude, tak tie lacne TV zas z toho nebudu vediet vytazit max kvalitu kedze nemaju 10 bit panel a HDR.
Radsej by som tie peniaze dal do kvalitnej fullhd.
Na co sa bude ten tv vyuzivat ma tom pc?
Na co sa bude ten tv vyuzivat ma tom pc?
Ja mam doma celkom solidne FHD lenze chcem si kupit nieco nove a starsiu telku dat do inej izby kde je velmi ziadana a ocakavana. A preto uvazujem uz nad 4K. Vediem taky vnutorny boj sam so sebou, ci dat na rady pana Giggsa alebo do toho prastit. Ked som v obchode a pozeram na tie telky, tak mi to pride velmi pekne. Vyuzitie cisto len na PC, konkretne prehravanie filmov. Hry asi vobec kedze tam je vyssia odozva. Otakza zas znie. Dokedy cakat na ozaj dobru UHD telku? A ci vobec bude mozne kupit za moj rozpocet teda do 1200 ojro?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ja som to tiez zvazoval nedavno, ci investovat viac penazi do krivej alebo kupit slusnu fhd a zvitazila klasicka fhd. 4K obsahu je malo a este ho malo dlhsiu dobu aj bude. ako casto sledujes rodinne videa nahrate telefonom alebo kamerou na telke v porovnani so sledovanim programov/filmov? stoji ti to za tie 4-500e naviac?
4K sa bude dat momentalne vyuzit na netflix + mam v plane nvidia shield konzolu ta ma zvladat aj uhd hranie
-
Ryan Giggs
VIP
Ked to bude HDR tak uplne tu kvalitu s beznym UHD TV nevyuzijes ani z netflixu. A tie tv s HDR neviem v akej cenovke budu.
Teraz zacnu prichadzat na trh nove modely, otazka v akych cenovkach budu tie top modely. Pockal by som aspon ten mesiac, dva kym sa to vsetko objavi.
Teraz zacnu prichadzat na trh nove modely, otazka v akych cenovkach budu tie top modely. Pockal by som aspon ten mesiac, dva kym sa to vsetko objavi.
V obchodoch to vyzera pekne, rovnako ako pred mnohymi rokmi HD a doteraz casto sledujem aj SD alebo nenativne HD a nativne HD s mizernym bitrate a kvalitou ktoru z urcitej vzdialenosti tazko rozoznat od kvalitneho SD. Mozno to nevie kazdy, ale zo satelitu vysielaju nase kanaly len v 1080i, ktore sa neda oznacit ako Full HD, taktiez mnohi IPTV prevadzkovatelia maju moznost nastavit len 1080i na svojich STB. Dalej, existuje tiez nieco ako HD ready - neuplne 4K z nizsim rozlisenim a myslim ze sa to nemusi oznacovat.PsychoS napísal:Ked som v obchode a pozeram na tie telky, tak mi to pride velmi pekne. Vyuzitie cisto len na PC, konkretne prehravanie filmov. Hry asi vobec kedze tam je vyssia odozva. Otakza zas znie. Dokedy cakat na ozaj dobru UHD telku? A ci vobec bude mozne kupit za moj rozpocet teda do 1200 ojro?
Ako pises, vyuzitie len na filmy, v tom pripade je na 4K priskoro IMHO - a tym ze pises ze na hry asi nie, tak je to dalsi dovod proti 4K tv, ak, tak mozno vacsi 4K monitor, ak casto hras, tam by to mozno malo vyznam, ale ako casto budes sledovat film v plnom nativnom 4K?
K tomu ci bude mozne kupit 4K TV za 1200€? Urcite ano, aj za menej, otazka je kedy - no podla mna to bude ovela skor ako sa 4K rozsiri natolko, aby kupa 4K TV mala zmysel.
-
Ryan Giggs
VIP
A koľko maju vysielať ak nie v 1080i?Dreamer napísal: Mozno to nevie kazdy, ale zo satelitu vysielaju nase kanaly len v 1080i, ktore sa neda oznacit ako Full HD, taktiez mnohi IPTV prevadzkovatelia maju moznost nastavit len 1080i na svojich STB.
1080p - ale pre satelit je to neefektivne, je nutny vyssi bitrate, preto pouzivaju hlavne 1080i.Ryan Giggs napísal:A koľko maju vysielať ak nie v 1080i?
A ten Samsung za 700€ sa nepokazi skor ako nastane rozvoj 4K, ci vtedy bude cas plynut inak?hojko napísal:V pripade, ze si kupis za 700 eur Samsung UE50HU6900, tak preco nie, ale ak mas investovat trebars 3 tisic eur, tak sa mozno pokazi skor, ako nastane rovoj 4K.
Inak ten Samsung ma "len" 3840 x 2160, pricom plne 4K je 4096 × 3112.
-
Ryan Giggs
VIP
TV vysielanie vo full HD = 1080i. Nepleť si to s filmami na nosičoch, resp. stremovanym obsahom.