5,5,5,1 = 5?!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 5,5,5,1 = 5?!

Príspevok od používateľa typek61 »

ak mozem prispiet tak ja som mal 5,5,5,3,3,1 a povedala ze ma necha prepadnut :wink: ale nastiastie nam dala basnicku sa naucit to som zvladol na 3 a vysledok bola 4 na vysvecku takze oproti tebe si myslim nic moc tvoje znamky :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

najlogickejsia sa mi zdala argumentacia ze ak mas tri 5 a jednu jednotku znamena to ze 3/4 nevies=vies 25% co je za pat a tym padom ked mas tri jednotky a jednu 5 znamena to, ze vies 3/4=vies 75% a to je na dvojku...inac vzdy mi liezli na nervy lenivy spekulanti ktory venovali viac energie hadaniu sa s profkou ako tomu aby si nato raz sadli, ja som sa tiez neucil, ale vedel som ako velmi si mozem dovolit flakat sa aby som mal priblizne take vysledky ake chcem a myslim, ze ma to stalo omnoho menej snahy ako vecne hladanie sposobov ako prestat system nehovoriac o klude na dusi, ze som nemusel nic na poslednu chvilu vyhadavat s profkou...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

No tak, ja som si toho roku tiež kládol takú otázku :)
Z občianskej mám známky 2,5 =3,5 malo by sa zaukruhliť hore na 4. A prekvapilo ma keď mi povedala že mám medzi 2-3 dôvod povedala že 5 je z referátu a že dosť toho viem. No môj spolužiak ma priemer 3,2 a vravela že ho necha prepadnúť, pretože na hodinach vyrušuje, je drzí, atď. Takže "šuľu" ti z troch pätiak dať môže, tebe už ostáva jedine sa snou porozpávať že chceš mať prázdniny poslubuj jej hory doly že sa to zmení a že keď napíšeš na 1-2 z toho testu či by ti nedala 4. Ak je sprostá tak ťa nechá prepadnúť, ak ju spracuješ tak by ti ju mala dať. Hlavne sa uč

A teraz na záver premysli si ti či to stálo zato celý rok flákať a teraz sa trápiť, keby si si držal priemer okolo 3 teraz by si si užíval to že ostatný opravujú známky a ty máš voľno. A na troju netreba až takú snahu aby si drel.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

A niekedy záleží aj od prístupu k predmetu a k vyučujúcemu. Ak to máš permanentne v paži a kašleš aj na ňu, tak sa jej ani nečudujem. (Vlastne sa jej celkovo nečudujem, lebo tiež sme takého mali, čo mal samé 5ky len preto, že to flákal a na konci zrazu bol ochotný spraviť 20 referátov :roll: ) Neviem, ak to tak nie je, možno by stačilo prísť za ňou a spýtať sa jej, či by sa s tým nedalo niečo spraviť(ale nie sa vtierať, ak ti povie, že nie) a koniec koncov, ak to neflákaš, s komisonálkami nebudeš mať problém :wink:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

nechal by som ta opakovat, alebo robit komisionalky. Nemam rad ludi, co cely rok flakaju skolu a na konci chcu silou mocou prejst. Mal som takeho spoluziaka na strednej, ako kamarat fajn, ale co sa tyka tohoto...nechal by som ho na tej strednej doteraz. Koncil som pred tromi rokmi a aspon na tie trojky som sa vzdy dokazal naucit, ved boze...stredna...5 A4 na jednu pisomku treba vediet :roll: Sprisnil by som aj maturitu, aby to naozaj nebola formalita, ale natvrdo nechavala debilov a flakacov opakovat 4. rocnik. Podla mna taka stvrtina ludi by rupla na mojej byvalej skole.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

Frco tiez som mal takeho spoluziaka :D do tristvrte roka flakacka skoro kazdy den opity a spal na hodinach :lol: a potom ku konci ucil :x
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Nie je lepsie sa ucit na zaciatku dostat z odpovede, a pismki cca 4 jednotky a potom flakat do konca roka aby ta 2/3 na konci bola ? :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ak mas 5551 dava ti sancu na opravu na 4
ak by si mal 1115 dala by ti sancu opravit si na 1

ja som mal priemer 2,8 a profka ze som medzi 3-4, som si musel 3 obhajovat.. co ti poviem... vedela ze to flakam a vysla mi jedna pisomka...
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

ja si myslim, ze je to fer od nej ... mal si prilezitost cez skolsky rok a zachranovat situaciu na poslednu chvilu a ziadat o zlutovanie ... no neviem, neviem ... ked si neprejavil zaujem o dobru znamku

a stale sa beru priemery??? a ja ze to iba na ZS.
U nas na gympli sa brali len percenta ... a ked niekomu vychadzalo 74.5%, tak to bola 3 a bodka ... nikto sa s nikym nebabral ... bud sa clovek sam spamatal alebo dostal to, co si zasluzil.

Aj ked poznam neferovych profakov ... z jedneho predmetu mi vychadzalo 67%, coz je jasna 3 bez debaty a dany profak sa mi vyhrazal, ze ma necha prepadnut ... tak som sa musela ucit,aby som si tu 3 vobec obhajila ... chvalabohu som uz odtial vypadla
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Priklad zo zivota : Predposledny rok na strednej som mal ku koncu roka (cca 1 mesiac do konca ) znamky z matiky : 5,5,5,5,5,5,5,4,4. Proste 7x5 a 2x4 :( Matika mi proste nejde, asi na to nemam bunky alebo co. ostatne predmety OK. Isiel som na doucovanie k jednemu vysokoskolskemu profesorovi matiky (jeden otcov znamy ) a on ma po urcitom preskusani ohodnotil na 3 jku. Doucil ma nejake veci, ale asi to nestacilo ( ? ) Tak nakoniec sme sa dohodli s matikarkou na tom, ze ma bude po poobediach doucovat a da mi par pisomiek na preskusanie ( 200 sk / hod ). Platil som jej aj za napisanie pisomky (200SK / 30 min... ) a nakoniec som to vytiahol na 4ku. Celkovo som tam nechal asi 1200 SK. S tymto som nemal problem len ja, ale aj par spoluziakov.

Najhorsie na tom bolo, ze ma to po asi 4tej pätke prestavalo bavit, lebo clovek sa uci a nic z toho, a potom to islo dolu vodou az na dve svetle chvilky, sebavedomie mi dost podvihlo to doucovanie u toho znameho, ktory ma v tom dost podporoval a mal so mnou trpezlivost.

Tolko len moja poznamka.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

U nas jeden ucitel rozpraval (skor vtipkoval, ale moze na tom nieco byt), ze on dava vysledne znamky tak ako na kraslokorculovani :D Tj: skrtne najlepsiu a najhorsiu znamku a z ostatnych spravi priemer. Co by v tomto pripade vychadzalo na cistu 5. :)
Dovod jednoduchy.. kazdemu sa moze raz stat, ze mu nieco nevyjde a naopak, ze sa nieco nahodne podari.
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

Chápem učiteľku na 100% lebo keď ma niekto 5,5,5,1 to znamená že nevie nič a poslednú písomku tak na 99% opísal. Ale keby si veľmi prosil možno by ti mohla dať iba neklasifikovaný a čakala by ťa doklasifikácia.
A tie tvoje výhovorky nemajú cenu lebo si predstav tretí prípad niekto ma 4,4,4,2 a dostane 4 a ty by si chcel tvrdiť že si na jeho úrovni. Aká by to bola pre neho spravodlivosť keby on sa aspoň snažil celý rok aby prešiel a nakoniec skončí s rovnakou známkou ako Ty. :sneaky:
A ešte k tomu založíš tému na fóre v ktorej sa chceš sám presvedčiť že ty máš pravdu. Ak ti ide matika tak si myslím o tebe že si 0
Radím ti zobuď sa
imml
Novice
Novice

Príspevok od používateľa imml »

tu pisomku opisat nejdem neboj sa zajtra ju piseme a naucil som sa. Triednej som sa dnes pytal ze ak ma slovinarka necha prepadnut, ci mozem poziadat o komisionalne preskusanie (nie reparat) a povedala ze ano a ze nech skusim napisat tu pisomku na 1 a uvidim co bude. Ak mi uzavre 5 tak poziadam o komisionalky a vraj ich budem robit este pred prazdninami takze je to vyriesene. A k tomu ci by nebolo lahsie sa na zaciatku ucit a dostat 4 1ky a potom to flakat, tak nie nebolo lebo doteraz som mal pokoj a 2 tyzdne stresu a ucenia su nic. Ja viem s tymto pristupom sa daleko nedostanem, toto uz pocuvat nemusim... A nechcem sa presvedcit ze mam pravdu, ja si myslim ze ju mam, chcel som len pocut nazory inych, ktore vidim ze su ine... Mimochodom vcera bolo v spravach ze hodnotenie podla percent je zakazane...
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

:smt059 dpc a to je prave skuskove...vzdy som tvrdil, ze by mali hodnotit podla farby kravaty a konecne sa mi to splnilo - zakazali hodnotenie podla percent !!!

...zobud sa
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ak to nejde na priemer sa velmi neda spoliehat.. skor na obalku s patricnym obsahom :D
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

v spravach bolo naozaj ze sa nesmie % hodnotit, neviem ci iba na ZS, ci aj SS. Ale bolo tam aj to, ze skola si moze to tak urcit, ale musi vzdy k % davat aj znamku normalnu comu sa to rovna. :)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

a tie znamky dava podla coho? :)...ved tie stupnice a rozsahy jednotlivych znamok su snad vzdy robene podla percent. Alebo mi unika podstata?
ColdRain
Addict
Addict

Aiden napísal:a tie znamky dava podla coho? :)...ved tie stupnice a rozsahy jednotlivych znamok su snad vzdy robene podla percent. Alebo mi unika podstata?
samozrejme ze su podla percent, ale imml si mysli, ze objavil ameriku ked v telke povedali, ze je zakazane na vysvedcenie pisat percenta, cize sa jedna cisto len o formalitu
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

ppt napísal:U nas jeden ucitel rozpraval (skor vtipkoval, ale moze na tom nieco byt), ze on dava vysledne znamky tak ako na kraslokorculovani :D Tj: skrtne najlepsiu a najhorsiu znamku a z ostatnych spravi priemer. Co by v tomto pripade vychadzalo na cistu 5. :)
Dovod jednoduchy.. kazdemu sa moze raz stat, ze mu nieco nevyjde a naopak, ze sa nieco nahodne podari.
keď som chodil na SPŠE v Piešťanoch tak sme mali fyzikára čo mal tento systém. mne to celkom vyhovovalo, keď na konci roka škrtol 2 znákmy, dal 2 príklady a uzavrel známku. fyzika mi nikdy nejak dobre nešla, tak na 3-4 by som sa ohodnotil, a mal som na vysvedčení dvojky..
hovorili sme mu "huba" :)
ColdRain
Addict
Addict

mr_margera napísal:
keď som chodil na SPŠE v Piešťanoch tak sme mali fyzikára čo mal tento systém. mne to celkom vyhovovalo, keď na konci roka škrtol 2 znákmy, dal 2 príklady a uzavrel známku. fyzika mi nikdy nejak dobre nešla, tak na 3-4 by som sa ohodnotil, a mal som na vysvedčení dvojky..
hovorili sme mu "huba" :)
inac tento system ma aj podla mna nieco do seba, jednotkarovi tam ostanu len jednotky, dvojkarovi dvojky a spolahlivo obmedzi moznost ze by flakacovi stacilo odpisat jednu pisomku a preliezt thumbs up !
Napísať odpoveď