64 Bit procesor 1GB Grafika a Windows

Informácie o software, ankety...
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

64 Bit procesor 1GB Grafika a Windows

Príspevok od používateľa lobobo »

prosim je potrbene mat nainstalovany 64 bitovy windows aby mi fungoval spravne a naplno 64 bitovy procesor? dakujem..
Konkretne AMD Phenom X4 (4x2,21 GHZ)
dalejby som sa chel spytat ci pojde gigova grafika... pretoze uz som tu zistil ze ramide len do 3,2 GB na 32bitovom xp... su tam este ja ine obmedzenia ohaldom hardweru?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

iba ta ram he obmedzena na 32 bitovom systeme... daj si 64 bit... imho je to lepsie.. teda ak sa jedna o vistu
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:iba ta ram he obmedzena na 32 bitovom systeme... daj si 64 bit... imho je to lepsie.. teda ak sa jedna o vistu
NIE IDE O XP MYSLEL SOM ZE DAM 32 PRETOZE V 64 SOM MAL PROBELM KOTRY PISME O PRISPEVOK VYSSIE.. NO MAMHOAJ V 32.. JE TO V KYBLI UZ SOM ZUFALY... MAMNOVY PC DOMA TYZDNE A ESTE OSM HO NI NESPUSTIL... STALE JAKISI PROBLEM.. TO SOM NIKDY V ZIVOTE NEMAL..
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ako tu aj inde zistujem.. velike percento ludi ma vzdy nejaky problem s novym PC... nikdy neboli podobne problemy so starsimi PC... :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: 64 Bit procesor 1GB Grafika a Windows

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

lobobo napísal:prosim je potrbene mat nainstalovany 64 bitovy windows aby mi fungoval spravne a naplno 64 bitovy procesor? dakujem..
Konkretne AMD Phenom X4 (4x2,21 GHZ)
dalejby som sa chel spytat ci pojde gigova grafika... pretoze uz som tu zistil ze ramide len do 3,2 GB na 32bitovom xp... su tam este ja ine obmedzenia ohaldom hardweru?
Ohľadom HW nie, ale pri SW nastáva niekedy problém, že potrebuješ 64-bitový SW, pretože na 64-bitovom Windowse 32-bitový SW nespustíš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GIGABYTE: Na to si ako prisiel??? Jedine co potrebujes su 64-bit ovladace pre system ;)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Ja som mal problém, nebolo to na XP, ale na Viste. Bola to Ultimate x64, problém nastal v tedy, keď som potreboval inštalovať neaký softwér. Nerobilo to vždy, ale napríklad s nodom, idem inštalovať no vypísalo to neakú hlášku, že potrebujem 64-bitovú verziu a to isté aj tuším s ccleanerom, aj spy-bot to hlásil..

//hojko, už sme vyriešili :) Som rád, že si mi to vysvetlil aj s Gotharom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE: Tak aspon netrep to co si pisal o prispevku vyssie a najskor si zisti ako to je v pripade NOD32. Ten sa robi v 32-bit a 64-bit verziach, starsie verzie (2.7) isli na oboch. Je to vec programu a nie operacneho systemu.
owned
Medium Expert
Medium Expert

Re: 64 Bit procesor 1GB Grafika a Windows

Príspevok od používateľa owned »

GIGABYTE napísal:Ohľadom HW nie, ale pri SW nastáva niekedy problém, že potrebuješ 64-bitový SW, pretože na 64-bitovom Windowse 32-bitový SW nespustíš.
ja mam 64 bitovy procak na 32 bitovom systeme. a ide vsetko normalne
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

No uz v tom mam bordel.
Ak si kupim 4GB RAM a nainstalujem 64bit-ove XP budem mat 4GB RAM a pojdu mi tam aj 32bit-ove programy? Ak som to spravne pochopil. :?
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Arachno napísal:No uz v tom mam bordel.
Ak si kupim 4GB RAM a nainstalujem 64bit-ove XP budem mat 4GB RAM a pojdu mi tam aj 32bit-ove programy? Ak som to spravne pochopil. :?
programy by mali ale ovladace niektore nie... aspom vpojom pripade to tak je...
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

preco sa vobec na novych pc (stvor-jadro, kvalitna grafika) vobec seriete s windows xp?

ked uz nic ine, nerozbehas tam directX 10, na co ti je potom taky komp a taka grafika?

alebo si ozaj niekto stale realne mysli ze xp je lepsie ako vista? :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zaggi napísal:preco sa vobec na novych pc (stvor-jadro, kvalitna grafika) vobec seriete s windows xp?

ked uz nic ine, nerozbehas tam directX 10, na co ti je potom taky komp a taka grafika?

alebo si ozaj niekto stale realne mysli ze xp je lepsie ako vista? :)
presne ako vravi toto je uz uplne trapne tvrdit ze chcem xpcko na novy komp pretoze to nema absolutne ziaden zmysel cakam na mnoho utokov na moju osobu ze preco no ja sa pytam preco si to myslite ? chcem tu 10 prikladov preco vistu nie . :twisted:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pretoze niekomu staci aj DX9 na plnych detailov pre hranie a vela fps...
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

pretože v XP sa oveľa viac ľudí cíti ako doma
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to su take dovody ludia , omg aj ty hojko si taky ? :D to som si nemyslel :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp.: Nemam DX10 kartu a nemam ani Vistu, som zvyknuty na XP a tak na nom stale fungujem. Ak by som kupil vsak lepsiu kartu, ktora ma podporu DX10 (zrejme Radeon HD4850 alebo 4870), tak by som nad Vistou zacal uvazovat. Nakolko si ale nepotrpim na extra grafike, tak sa dokazem uspokojist aj s DX9 a teda by som zrejme ostal aj naladej pri XPcku.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:INDIGOcorp.: Nemam DX10 kartu a nemam ani Vistu, som zvyknuty na XP a tak na nom stale fungujem. Ak by som kupil vsak lepsiu kartu, ktora ma podporu DX10 (zrejme Radeon HD4850 alebo 4870), tak by som nad Vistou zacal uvazovat. Nakolko si ale nepotrpim na extra grafike, tak sa dokazem uspokojist aj s DX9 a teda by som zrejme ostal aj naladej pri XPcku.
to netvrdim ze to nestaci ja mam hd 2600 cize na dx mozem zabudnut :D , myslel som to ako celok ze je to lepsie prepracovane ako xp len to chce zvyk to je vsetko aj muldimedia aj stabilita :)
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

nemyslim si ze existuje 1GB graficka ktora nema podporu dx10, navyse XP 64bit je jeden velky omyl, 32 bit bolo dobre ale 64 bit je velmi casto ignorovane vyrobcami driverov, kamos ho tiez skusal rozbehat lebo sa bal visty a nakonie funguje na viste 64 bit uz spokojne pol roka, ja osobne na viste cez rok a bez problemov, na 6gb ram bootuje za par sekund az ma to prekvapuje :) dlhsie trva loadovanie messengeru, icq a antiviru nez boot visty.

kto si dovoli tvrdit ze vista je pomala, alebo nejak inak zla tak ju nikdy neskusil alebo skusil na zlej masine (non-dual core, menej nez 3-4 gb ram) ... ano, je pravda ze vista neni operacny system pre stare pc, ale to je vyvoj :)
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

idem na tom 64bit xp anemam zaidne probelm s drivermi ani nicim... facha mi vsetko... a ako som sa docital tak sa tu odstranuje dlasi problem... do mesiaca by mal byt oficialny direct 10 aj na xp...
Napísať odpoveď