A8 vs S classe vs 7

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dale88
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: A8 vs S classe vs 7

Príspevok od používateľa Dale88 »

Začnem z úvodu na Vaše príspevky, ten 4.2 TDI som spomenul v prípade ak by sa rozhodol pre kúpu nového auta... servisné náklady?? záruka? Ľudia nezabudli šoférovať, lenže na cestách je omnoho viacej áut, ako v minulosti, sú rozhodne rýchlejšie a tie niektoré bezpečnostné prvky alebo 4x4 si to už pýta, nie každý sme rodený pretekár na okruh. Taktiež dostať v dnešnej dobe vodičák nie je problém, potom to bohužiaľ tak vyzerá, väčšina mladých chalanov bmw (prvok luxusu) ale zabúdajú na iné správanie toho auta, než sú zvyknutý z autoškoly..to bolo pomimo. Nie som žiaden dealer ani audi-freak, mám rád niektoré modely bmw čo som mal možnosť šoférovať i benz. Ale mrzí ma, keď niekto hodnotí Audi, ako "leštenku VW", potom pochybujem, že dotyčný sedel niekedy v Audi. Lebo sadnúť do jedného a hodnotiť hneď celú značku, že nie je hodná konkurovať ďalším dvom spomínaným je trošku na zamyslenie. Uznávam, že nová A8 je o niečo menšia od pôvodnej ale miesta je tam dosť. Tie tlačítka, nechajme tak..v dnešnej dobe si pomaly nik nevie nájsť čas sa niečo nové naučiť a keď je niečo iné alebo viac, pôsobí to hneď komplikovane. O 4x4 som písal, že ich majú aj iné značky, ale bmw X-drive je elektronicky, nikdy to nebude mať na mechanicke Quattro, viem ako sa to správalo v zime. Škoda mi príde familiárne auto a kolega "cmuk55" chce prestíž, ale Superb sa im rozhodne vydaril aj mne osobne sa páči, len ma mrzí, že 4x4 je len v spojení 3.6 Fsi, som skôr za naftu. Včera som bol vo ZV na predvádzačke modelov Mercedes Benz, špeciálne som sa tešil na posledný kúsok S-ka (exteriérom ma viacej zaujal, než pôvodný, koncovky výfukov to málo krásne dopasované). Jednalo sa o model 350cdi 4matic. adameeec: neviem prečo by ti prekážal, ale v tom aute si ten motor skoro vôbec nepočul (common-rail?) a rozhodne takú limúzinu s 4matic čo mi potvrdili aj užívatelia starších modelov S-ka čo boli na predvádzačke. S 4matic je rozhodne lepší záber na vozovku a stabilita na ceste za každého počasia. Prekvapila ma v tom aute funkcia dofukovania bočného držania tela v sedačke, pri každom náklone v zákrute. Ako bolo to niečo pre mňa nové,,no Šturec by som na tom nechcel ísť.. Chýbal mi tam režim šport, to auto bolo na môj vkus lenivé asi by som uvažoval o silnejšom agregáte pri jeho kúpe lebo bezpečnosť pri predbiehaní je určite na prvom mieste. Čo ma zaskočilo to auto dosť plávalo na okrskách i na diaľnici pri 160-180, pruženie nerovností bolo na slušnej úrovni, ale na okrskách by som si ho teda neužil. Ale to je vec vkusu, každý máme iné priority. Komfortom na výbornej úrovni!! Vadila mi však páka automatu, pod volantom páčka ala america a pri predbiehaní s dvojitým podradením páčky z prevodového stupňa 5 do 3, ma nechcelo pustiť, pritom som mal na to ideálne otáčky. Ako auto S-klasa, pohodlné zvezenie a spĺňa všetky komfortné prvky, len som tam nenašiel to svoje, ale ty to určite nájdeš cmuk55 :wink: Jedna technická vychytávka sa mi tam páčila, že pri cúvaní na stredovom displeji mi ukázalo cúvaciu kameru (dosť skresľovala, ale to je o zvyku) a môj spolujazdec videl rádio stanice, proste každý zo svojho uhľa pohľadu videl to svoje :) Čo sa týka spotreby pri týchto autách stotožňujem sa s názorom "miso03", keď niekto uvažuje nad takýmto prestížom určite by nemal hľadieť na spotrebu. Tu sa jedná už o veľké "koráby" naštopané luxusom a bezpečnosťou..to si pýta svoju daň, ale vždy si myslím, že sú to prijateľné čísla. Človek si kupuje 300k auto na to aby využil jeho potenciál a nie si robil vrásky na čele z priemernej spotreby. cmuk55: správne, BMW vyhralo neraz cenu za motor roka, ale nikto Ti nikdy nezaručí, že práve Tvoj nebude poruchový. 3.0 TDI je tiež vydarený kúsok, common rail, reťaz.. tam už nemáš pocit, že ovládaš diesel. Ešte tak pomimo, vyskúšal som aj nové E-čko, predsa ľahšie auto a v triede A6. Motor v podstate ten istý výkonnostne..ale skutočnosť tak nevyzerala, mal som pocit, akoby bol elektronicky priškrtený ten motor (tiež absencia S-módu) a tak isto dosť plával v zákrutách :? Smeruje to už skôr k luxusu, ako k jazdným vlastnostiam. Mám rád z každého roška troška, ale tu som to nenašiel i keď R-ko interiérom sa mi najviac páčilo a od pôvodného modelu už nie je pohrebák čo býval.
Napísať odpoveď