Čaute, mám problém, se*em sa s tým už celý deň, a neviem to vyriešiť. Mám HP Envy 6 1030ec book a na ňom Windows 8.1. V booku beží jeden pol-terový disk, a jeden 32gb SSD na caching.
Preskočím všetko nepotrebné, mal som v pláne nainštalovať nové AMD ovládače na grafiku, a tak som spustil oficiálnu utilitku od AMD, ktorá mala vyčistiť PC od všetkého bordelu od AMD, ktorý by vadil novým driverom. Tu som spravil chybu (a so mnou aj x ďalších ľudí), a po reštarte sa Win nebol schopný zapnúť. Nekonečný bootloop zakončovaný BSOD-om s chybou INACCESSIBLE BOOT DEVICE.
Skúšal som niekoľko rád z netu, súvisiacich s CHKDSK, diskpart, sfc /scannow, atď. Všetky hlásili, že niečo nie je v poriadku s diskom, avšak nemohli to spraviť, keďže na disk sa údajne nedá písať, je zamknutý (locked). Rovnaký problém hlásili aj Repar/Refresh/Restore utility od Microsoftu, či už sa jednalo o tie na HDD alebo na live diskoch z Winu 7 či 8. Diskpart mi nenašiel žiadny disk. Skúšal som aj 2 rôzne live-USB bootovacie "partition manager-i", no obe hlásili, že nie je nainštalovaný žiadny OS - teda tiež nevideli disk.
A teraz funny story - krajné riešenie - formát disku je očividne tiež nemožný, keďže žiadny disk-related softvér ten disk nevidí, a to platí aj pre samotnú format-utilitku ktorú obsahuje inštalácia Winu ako takého. Proste nevidím žiadny disk/partície.
Nie je to v žiadnom prípade HW chyba. Chybu spravila daná appka od AMD, ktorá očividne nezmazala iba ovládače od GPU, ale aj zrejme niečo súvisiace s drivermi na HDD (možno niečo s Intel Rapid Start, nakoľko System Restore hlási zmeny aj v Intel driveroch). Každopádne, niečo potrebné to vymazalo, a ja neviem ako to vyriešiť. Na internete mnoho ľudí radilo zmeniť v BIOS-e formát diskov zo SATA na IDE, no ja v BIOS-e v podstate okrem boot poradia nemám nič.
Prosím poraďte, je to celkom súrne.
Absolútne neviditeľný HDD (UP: nenájdený Win)
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Absolútne neviditeľný HDD
diskpart cez inštaláciu winu? Vidíš ho tam?
Re: Absolútne neviditeľný HDD
Ako som písal, skúšal som aj diskpart, a disk nenašiel.
Avšak pohol som sa. Počas inštalácie Winu som manuálne nainštaloval Intel SATA ovládače, a disky už vidím. Avšak "bootrec /scanos" stále neeviduje žiadnu inštaláciu Winu, a po Windows logu je tam stále BSOD a reštart.
Inštalácií Winu by som sa chcel vyhnúť. Len, ako?
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 0:58)
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 12:43)
Preinštalované. Stratil som nervy.
Avšak pohol som sa. Počas inštalácie Winu som manuálne nainštaloval Intel SATA ovládače, a disky už vidím. Avšak "bootrec /scanos" stále neeviduje žiadnu inštaláciu Winu, a po Windows logu je tam stále BSOD a reštart.
Inštalácií Winu by som sa chcel vyhnúť. Len, ako?
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 0:58)
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 12:43)
Preinštalované. Stratil som nervy.
Re: Absolútne neviditeľný HDD (UP: nenájdený Win)
v zaruke uz asi nie je co ??? vyresetovat bios si skusal... cmos??? skus odpojit disky a postupne ich zapojit... v biose disky vidis ??? v inom NB disk ide ????
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Absolútne neviditeľný HDD (UP: nenájdený Win)
strapaty - už to vyriešil