Access Point neviem spojit s notebookom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
boarderpp
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Access Point neviem spojit s notebookom

Príspevok od používateľa boarderpp »

Mam access point ten je pripojeny na net, zneho ide kabel do pc on sa pekne pripoji na internet ale notebook sa nevie pripojit na ten access point alebo mozno to neviem spravit ja poradte pls :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V PC nas nastavene IPcky alebo je to DHCP? Podla mojho nazoru tam budes mat nastavene IPcko, cize IP pocitaca, masku, branu a dns servre. To iste budes musiet nastavit aj na notebooku, ale musis mat od providera pridelene dve IP adresy, pripadne budes mat pripojeny na APcko bud PC alebo notebook. Dalsia moznost je kupit router. Ak vsak mas DHCP alebo IP nastavene spravne, dokonca sa dostanes alebo pingnes svoje AP, tak problem bude prave v tvojom AP, pretoze niektore AP si drzia MAC adresu zariadenia v LANke, aby tak nedoslo k neopravnenemu pouzivaniu netu po pripojeni dalsieho PC. Jedina moznost je mat pripojeny notebook a restartnut APcko. To trva tak pol minuty, vtedy sa ulozi aj MAC adersa notebooku. Takto to funguje napriklad na AirCA 8 zariadeniach.
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa boarderpp »

noo dik len ako viem ze osm sparovany s AP?
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

boarderpp napísal:noo dik len ako viem ze osm sparovany s AP?
NO keď máš už tie 2 IP tak to zapojíš a skusiš pingnúť. Ja v tom nevidím problém. mne to išlo bez študovania na prvý šup. 8)
Napísať odpoveď