Ach jaj, môj nízky tlak a problémy s ním :(

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SlivkaDesign
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ach jaj, môj nízky tlak a problémy s ním :(

Príspevok od používateľa SlivkaDesign »

Nenašiel by sa tu niekto, kto má podobný problém ako ja a vedel by ho vyriešiť? Mne stačí, že príde náhla zmena počasia, tak ako dnes a som hotový :( Je mi blbo :(
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Problém s tlakom mám aj ja.
Zmena počasia, prudké postavenie, ...
//Tak nič :D
SlivkaDesign
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SlivkaDesign »

a to na to sú tabletky? no tak o tom som nevedel ... ja si dedukujem tak, že mi chýba určitý vitamín v krvi, ktorý toto všetko spôsobuje
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

skus metamfetamin :) ten Ti tlak zdvihne :lol:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Skus hravat ruletu ci stavkovat na dostihoch.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Tiež mám nízky tlak... a je to otrava :D Na nízky tlak tabletky nie sú. Teda sú, ale tie sa predpisujú ak máš až také stavy, že ťa bežne niekde hodí o zem. Kedysi sa vraj vyrábal nejaký sirupček, ale už sa nerobí - aspoň to mi povedala lekárka. Ono sa s tým, že vraj moc robiť nedá: môžeš zvýšiť pitný režim, ale to je vraj len krátkodobá pomoc, piť kávu, športovať, chodiť na masáže, prijímať dostatok soli.... Osobne pocítim nejakú zmenu len keď vypijem tri kávy za sebou, čo mi však moc nechutí. Piť energy drinky je pre mňa ako piť čistú vodu. Ďalšie dobré nápady tiež rada uvítam...
Inak niekde som čítala: Nízky krvný tlak sa na rozdiel od vysokého krvného tlaku prejavuje na priemernej dĺžke života skôr priaznivo. Trochu prehnane a ironicky by sme mohli poznamenať: Ľudia s vysokým krvným tlakom vedú veselý ale krátky život, ľudia s nízkym krvným tlakom žijú naproti tomu dlho ale mrzuto, resp. neradostne.
Dodnes nie je známa žiadna jednoznačná príčina primárnej hypotónie. Nápadné však je, že nízke hodnoty krvného tlaku vykazujú najmä mladí, štíhli ľudia, hlavne ženy. Preto sa často hovorí aj o konštitučnej hypotónii. Na základe týchto pozorovaní možno predpokladať, že genetické faktory, ako napr. ženské pohlavie, ale aj faktory prostredia (napr. strava zohrávajú pri vzniku primárnej hypotónie istú úlohu.
Nízke hodnoty krvného tlaku sa však v určitých skupinách osôb vyskytujú obzvlášť často:
mladí ľudia, najmä dievčatá, v puberte
mladé, štíhle ženy
ženy s poruchami prijímania potravy, ako napr. pri anorexii alebo bulímii
počas tehotenstva
chudí starší ľudia
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Sestra má strašne nízky tlak (systolický okolo 105 a aj menej), ale zaujímavé je, že žiadne problémy s ním nemá. Ja mám na druhej strane zase mierne zvýšený, ale často pociťujem závraty pri rýchlom vstávaní (možno je to aj pre moju výškur :?: ). Otec je na tom skoro tak isto. Dávnejšie však prehlasoval, že ho má nízky, a preto pil dosť kávy, takže je možné, že tá by Ti mohla zvýšiť tlak. Avšak športovanie by malo asi pomôcť najviac :wink:
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Ja mám od detstva problém s nízkym tlakom a v minulosti sa mi stávalo, že som odpadával, bežne sa mi to stalo aj 2x za deň, mal som proti tomu nejaké tabletky, ktoré mne osobne nepomáhali, problémy s nízkym tlakom mám doteraz a asi budem mať až do smrti, ale zvykol som si...
Mne napríklad nebýva zle pri zmene počasia, ale ak sa rýchlo postavím tak zamdlievam, zle mi býva v preplnených miestnostiach, alebo MHD, kde je vydýchaný vzduch a kopec ľudí, to sa mi hneď zahmlieva zrak a idem k zemi...Ešte mi býva zle ak si lahnem do vodorovnej polohy, vtedy sa mi často zatočí na chvíľku hlava, alebo sa mi tiež stáva keď zaspávam, že zabudnem dýchať, ale to s tlakom nemá asi nič spoločné.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ešte mi býva zle ak si lahnem do vodorovnej polohy, vtedy sa mi často zatočí na chvíľku hlava
No to je príznak, že v danej chvíli máš nízky tlak, ale to vôbec neznamená, že ho máš aj celkove nízky.
sa mi tiež stáva keď zaspávam, že zabudnem dýchať
WTF? :shock:
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Mám nízky tlak už od destva ako som spomínal, už som si vďaka tomu vytrpel dosť a moja rodina a okolie tiež...

Aby som ti vystvetlil to s tým dýchaním, niekedy keď zaspávam, tak zabudnem dýchať.. To sa ťažko opisuje, proste ide o to, že v jednej chvíli vydýchnem a už sa nenadýchnem nejakú dobu, a potom sa len strhnem a zhlboka sa nadýchnem, ako keď si dlho pod vodou a zrazu sa vynoríš.
Ja si to vôbec neuvedomujem, že nedýcham, uvedomím si to až vtedy keď sa nadýchnem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No to by si mal nejak riešiť.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslíš, že čakám kým sa (ne)dobrovoľne zadusím? :? Riešil som to s lekárkou, ktorá mi dala nejaké tabletky, nevšimol som si, že by mi nejak pomohli.
Priateľkina babka mi namieša vždy nejké byliny, ktoré potom lúhujem vo vode a dýcham tie výpary, dobre to vyčistí dutiny a ukľudňuje. Keď som dýchal túto paru, nikdy sa mi nestalo, že by som pri zaspávaní nedýchal.
Ale zase nestáva sa mi to pravideľne, možno tak raz do týždňa maximálne.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

pi red bull a kavu a jedz vela mastneho a kilo soli kazdy den ...mozno sa ti podari trochu upchat cievy
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Ten problém s dýchaním mi pripomína apnoe, ale ešte som nepočul, že by to niekto mal za bdelého stavu. Problémy s apnoe sa riešia dýchacou maskou (niekedy cez ústa aj nos inokedy len cez nos), ktorá sa nasadzuje na celú dobu spánku.
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

ranná kávička, tá ti tlak zvýši... preto sa dáva aj po odbere krvy,

btw: tiež mám nízky tlak
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kavu, silny caj a ide sa. podla potreby 2-3-krat denne.
a pomaha
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

bez rannej kávičky ani nezačne deň!
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mr_margera napísal:bez rannej kávičky ani nezačne deň!
tak tak. a aj poobede, ked je "tlakova kriza" :)
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

mr_margera napísal:bez rannej kávičky ani nezačne deň!
pocuj to stym dychanim je cisto psychicky problem to zo zdravim nema nic skus vyhladat nejakeho psychiatra :wink: existuju na to lieky mal som podobny problem ale to iba v dectve podvedome na to pred a pocas zaspavanie myslis stale az kym sa nestane to co si opisoval
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

mr_margera napísal:Ja mám od detstva problém s nízkym tlakom a v minulosti sa mi stávalo, že som odpadával, bežne sa mi to stalo aj 2x za deň, mal som proti tomu nejaké tabletky, ktoré mne osobne nepomáhali, problémy s nízkym tlakom mám doteraz a asi budem mať až do smrti, ale zvykol som si...
Mne napríklad nebýva zle pri zmene počasia, ale ak sa rýchlo postavím tak zamdlievam, zle mi býva v preplnených miestnostiach, alebo MHD, kde je vydýchaný vzduch a kopec ľudí, to sa mi hneď zahmlieva zrak a idem k zemi...Ešte mi býva zle ak si lahnem do vodorovnej polohy, vtedy sa mi často zatočí na chvíľku hlava, alebo sa mi tiež stáva keď zaspávam, že zabudnem dýchať, ale to s tlakom nemá asi nič spoločné.
Nikdy som nestretol nikoho kto má podobný problém. Narážam na zabúdanie dýchať, ako si to nazval. Mám srdcovú arytmiu a občas sa mi to stáva. Nie je to príjemný pocit, keď sa prebudím na to, že sa potrebujem nadýchnuť. Niekedy z toho chytím aj akúsi úzkosť a bojím sa vôbec zavrieť oči, aby som náhodou neprestal dýchať úplne a nezadusil sa. Inak dosť často sa mi to stane ak vypijem viac alkoholu alebo napríklad kofeinu, čo by malo mať vplyv práve na vysoký krvný tlak a nie nízky.
Napísať odpoveď