aikido-6kiu

O športe...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aikido-6kiu

Príspevok od používateľa japaja »

caute chodim neaku dobu uz na aikido a nasiel som toto http://www.aikidoskolabratislava.sk/dow ... dok_sk.pdf
vedel by mi neikto povedat jak sa presne co robi abo neake navody na skusku? a ako sa robi MAJO UKEMI?
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: aikido-6kiu

Príspevok od používateľa Maki »

každá asociácia má tie skúšky inak... u nás sa napríklad išlo od 5. kyu a ak si nedal ani len to, tak ti dali ako cenu útechy to 6. ....

"MAJO".... teda chcel si napísať mae ukemi sa robí presne ako na tomto obrázku (prvý na google)
mae-ukemi.jpg
a ak nemáš tie skúšky o 2 hodiny, tak si to pekne krásne na najbližšom tréningu poriadne nacvič pod dohľadom niekoho služobne staršieho... je to ten najjednoduchší pád...

čo sa týka skúšok...
nič, prídete tam, seiza, úklony, skúšajúca komisia má dáke kecy, dáte pády, rozdelíte sa na tori a uke a oni vám budú kričať pokyny - aký útok, aká technika, výmena... párkrát všetko zopakujete aj jeden aj druhý a zasa seiza a vyhlásenie výsledkov...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no hej dik nas ucili ze ked teba drzim za ruku tak ty mi ju chces viklbit tak sa otocis ku mne ohnes ruku a ja mam zrobit ten kotul ale ja neviem kedy pustit ruky kedze ta drzim ci najprv nacvicit toto? ako je na obrazku? chodim tu http://www.aikidoke.sk/
Maki
Darca
Darca

absolútne z tvojho popisu nechápem o čom vlastne hovoríš...

normálne sa opýtaj trénera, či ťa to nemôže naučiť a hotovo...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no ze ako sa to robi ked niekoho drzim za ruku a on chce mi ich vyklbit tak musim zrobit kotul aby som necitil tu bolest ale ja ekd zrobim ten kotul ako ho mam zrobit ked ho drzim za ruku
Maki
Darca
Darca

mae ukemi alebo kote ukemi?

kote ukemi sa padá ako dynamický pád pri kote gaeshi
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe