AirLive nastavenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

AirLive nastavenia

Príspevok od používateľa weroro »

Cawte..
Mam taky problem.. potrebujem nastavit moj router (AP) tak aby sa dal pouzit aj ako WIFI vysielac v domacnosti a zaroven zneho priamo tahat kabel do Desktopu.. Momentalne to mam pripojene tak ze mam na streche antenu ktora potrebuje napajanie (maly biely obdlznik asi 5-6 db) znej mi ide sietovy kabel do malej bielej krabicky do LINE 1 ktora je napajana 9V.. cez ten sietovy kabel je tych 9V vedenych k antene ked ze porebuje byt napajana.. je to antena a zaroven aj AccesPoint (AP) z malej bielej krabicky z LINE 2 mi ide sietovy kabel do PC. ja chcem pripojit ktej krabicke ale este aj Router AirLive a to tak ze z PC vytiahnem kabel strcim ho do LINE 1 na AirLive a z AirLve z LINE 2 potiahnem kabel do PC.. a zaroven na AirLive namontujem malu antenu ktora je v baleny atym padom mozem mat v dome WIFI na notebooku.. otazka znie.. mateniekto stymto skusenot? ako to mam nastavit? do firmwareru (setupu v antene nemam pristup lebo provider to ma zaheslovane koly tomu aby som sa v tom nevrtal... ) ale mam prostup do toho APcka AirLive.. ak to staci co treba nastavit? Dakujem za reakcie..
Prílohy
Bez názvu.gif
Takto si to predstavujem
(9.2 KiB) 70 stiahnutí
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

v prvom rade by bolo treba vedieť či máš zapnuté DHCP na tom hlavnom routri pozri si na desktope v sieťových pripojeniach či je tam IP daná automaticky alebo manuálne
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

hrban napísal:v prvom rade by bolo treba vedieť či máš zapnuté DHCP na tom hlavnom routri pozri si na desktope v sieťových pripojeniach či je tam IP daná automaticky alebo manuálne
Prvom rade :D napis ake mas pripojenie ale zrejme PPoE cize si dostal pihl. meno a heslo k netu..

Airlive nastavis tak ze v routri nastavis mod "AP" alebo "router", pridelovanie IPcka nehas na automatic, tym padom nechas zapnute aj DHCP server..kabel od netu zastrc do LAN2 ! (niekedy do lan1 podla toho aky typ vlastnis) a potom z LAN1 budes tahat kabel do PC..len davaj pozor ci tvoja sietovka ip a dns bude brat automaticky..to zistis v ovladacom paneli kde mas sietove pripojenia a vyberies sietovku a kuknes vo vlastnostiach ...

keby nieco tak pis...

:wink:
Napísať odpoveď