Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Prioritas
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Prioritas »

Shwollo napísal: dúfam, že toto nám na Slovensku nehrozí
Vysoké školy chce Sulík spoplatniť...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj, spoplatni VS a povoli marihuanu, tak buducnost je na Slovensku jasna...mladez si najd eine priority :P

A inac placete tu nad 380eurami za semester, v UK stoji jeden skolsky rok 3500libier ....a to nehovorim o intraku, ktory stoji rocne tak isto...co robi 7 000libier rocne. Bez jedla, a pomocok.
/je sice mozne vybavit si pozicky a aj cast toho preplaca student finance, ale predsa su to vysoke sumy, a ta pozicka nepokryje uplne vsetky naklady...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No, nikto ti nekaze studovat v UK :P

a to su ceny pre zahranicnych, alebo rovnake aj pre miestnych studentov?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nie, ja niesom zahranicny student :) Su to ceny bezne...ako zahranicny student by si sa nedoplatil...
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Spoplatnene skolstvo mi nepride tak odveci, ked si pomyslim, kolki studuju z donutenia a studuju obory, ktore ani nechcu az mi je zle. Vcelku sa moj nazor na toto zhoduje s tymto velmi zaujimavim clankom -> http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2004062003
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Lub0$ napísal:Nj, spoplatni VS a povoli marihuanu, tak buducnost je na Slovensku jasna...mladez si najd eine priority :P

A inac placete tu nad 380eurami za semester, v UK stoji jeden skolsky rok 3500libier ....a to nehovorim o intraku, ktory stoji rocne tak isto...co robi 7 000libier rocne. Bez jedla, a pomocok.
/je sice mozne vybavit si pozicky a aj cast toho preplaca student finance, ale predsa su to vysoke sumy, a ta pozicka nepokryje uplne vsetky naklady...
V UK sú kus iné platy a iná kvalita VŠ. Ak by sa to u nás spoplatnilo, tak by sa na tom aj tak nabalili politici a nič viac
btw. neboli už pred pár rokmi VŠ spoplatnené?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

vysoke skoly u nas nie su spoplatnene, akurat ked prekracujes standardnu dlzku studia, alebo su spoplatnene niektore odbory v externej forme...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

nepochopil si ma. Ja som to myslel tak, že v minulosti sa za VŠ platilo ale potom to zrušili. Len neviem, či sa mi to snívalo, alebo to je/bola pravda
Blade.m
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Blade.m »

axXis napísal: v Ostrave na FEI je to fajn ak sa snazis (navyse sa da dost dobre profilovat presne smerom aky chces - napr. na siete, mobily, databazy... kedze pri vybere predmetov a oboru mas absolutne volnost), ak len odrbavas prejdes viac menej bez problemov tiez, ale budes hovno vediet. A ak chces ist na externe tak budes hovno vediet ci sa budes snazit alebo nie, externisti a spol su viac menej len na smiech a zabezpecenie bonusovych prijmov pre skolu.
pocuj a da sa podat ziadost o prehodenie z kombinovaneho na prezencnu formu??
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

tak to nazoaj neviem, vsak napis maila na studijne a spytaj sa.
a smiem sa opytat preco by si to chcel prave takto riesit?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Shwollo napísal:nepochopil si ma. Ja som to myslel tak, že v minulosti sa za VŠ platilo ale potom to zrušili. Len neviem, či sa mi to snívalo, alebo to je/bola pravda
aha, tak to som zle pochopil, ale myslim, ze za VS sa nikdy neplatilo...
Blade.m
Medium Star
Medium Star

vies co ani neviem...ja som si na tu technicku podaval kombinovanu a na ekonomicku prezencnu...len teraz ako zistujem, ze ta prezencna je lepsia, tak to aj lutujem, ze som to hentak spravil...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Blade.m napísal:vies co ani neviem...ja som si na tu technicku podaval kombinovanu a na ekonomicku prezencnu...len teraz ako zistujem, ze ta prezencna je lepsia, tak to aj lutujem, ze som to hentak spravil...
http://www.fei.vsb.cz/okruhy/studium-a- ... -rizeni-bc
na prezencnu sa stale mozes prihlasit ak chces
cospel
Novice
Novice

Príspevok od používateľa cospel »

to axxis:
Taktiez sa hlasim na inf. na všb-tuo. Chcem sa ta spytat aka je vybavenost skoly(prednaskove miestnosti,ucebny...) popripade dalsie informacie o skole, narocnosti...?. Planujem sa skor zamerat na tie informacne systemy alebo databazy. A taktiez ma zaujma ktoru cesku banku mi doporucujes ako slovenskemu studentovi? Dopredu ďakujem.
greeta
Light Expert
Light Expert

FPM alebo FM UK

Príspevok od používateľa greeta »

ahojte, neviem sa rozhodnut ci ist na fpm alebo fm uk, viem,ze na fpm to beru o dost vaznejsie a je to ovela tazsia skola ako fm uk, kamarati,ktori chodia na fm uk rozpravaju o tejto fakulte ako o holubniku, kde skoro nic nemusia robit, na jednej strane fajn lahko ziskany titul, ale na druhej co budem vediet ked vyjdem, na fpm je to vraj brane hodne do hlbky, robia si tam vraj sito v 1. rocniku,ale ta skola da asi viac vedomosti, naozaj netusim ako sa mam rozhodnut, napisal by mi niekto, kto chodi na jednu z tychto fakult ako to vidi?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

cospel napísal:to axxis:
Taktiez sa hlasim na inf. na všb-tuo. Chcem sa ta spytat aka je vybavenost skoly(prednaskove miestnosti,ucebny...) popripade dalsie informacie o skole, narocnosti...?. Planujem sa skor zamerat na tie informacne systemy alebo databazy. A taktiez ma zaujma ktoru cesku banku mi doporucujes ako slovenskemu studentovi? Dopredu ďakujem.
vybavenost skoly je vyborna, vacsinu prednasok budes mavat v novej aule, co je novopostavena moderna budova s pohodlnymi kreslami (v ktorych sa obycajne spi :D ) a potom v ucebni C3, tam byvaju prednasky kde je potrebna tabula.
Co sa tyka vybavenia tak toho sa fakt bat nemusis, myslim, ze kazda vysoka skola je na tom dost dobre a VSB nie je vynimka. Cely areal je samozrejme pokryty wifi pripojenim, snad jedina nevyhoda je, ze prednasky nie su streamovane (aj ked ja osobne pochybujem, ze tuto sluzbu niekto niekedy plne vyuzil)
Narocnost nie je velmi vysoka, ja som bez vacsich problemov dostal prospechove stipendium a tento rok ho dostavam opat, zaklad je robit si projekty nacas (alebo aj popredu), lebo inac by sa to mohlo na Teba nepekne zosypat. A rataj s tym, ze si asi pekne zanadavas pri predmetoch z katedry telekomunikacnej techniky aj ked teraz mali jeden z tych najhorsich prvackych kompletne prerabat takze neviem ako to bude vyzerat buduci rok.

Co sa programovania tyka tak v prvaku sa po novom uci C a C++, v druhaku sa prejde na javu a C# (ale ak si zapises operacne systemy tak aj nadalej budes hojne pouzivat C), tretiak je postaveny na databazach.
Ale celkovo ak nie si totalny flakac tak sa nemas coho bat, ucitelia nechavaju prejst niekedy aj naozaj beznadejne pripady :)
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Ahojte,studuje niekto Blizkovychodne studia v Plzni?
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

to axXis:
Musim na tu vsb robit primacky ked mam maturitu z matematiky ale nemam priemer do 2,25 ??
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nemal by si ich robit
Blade.m
Medium Star
Medium Star

tak na tu VSB ma prijali na tu FEI Informatika a výpočetní technika a EKF systemove inzinierstvo...nooo a teraz neviem kde mam ist :(...neviete poradit? na tu FEI si podam este asi prihlasku na tu prezencnu formu studia...a este som sa chcel opytat, ze ako to tam je s ubytovanim...dik
Napísať odpoveď