Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dinnamo13
Light Expert
Light Expert

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Dinnamo13 »

Frko napísal:zacinam uvazovat o tejto skole http://www.unob.cz/studium/Stranky/info ... ni_uo.aspx ale neviem ci je to aj na slovensku
môžeš tam študovať, ale len ako civil, vojenské štúdium nemôžeš mať, lebo nie si občanom ČR.
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

cav hosi chcel by som študovat zahradnu architekturu .... proste navrh zahrad neviete na akej skole sa toto študuje co najbližšie BB
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Mam pocit,ze v Nitre na SPU je taky odbor a potom urcite aj v Bratislave.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Hej :) je to Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU http://fzki.uniag.sk/02FacultyStructure/
T0m
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa T0m »

Zdravím :) čo hovoríte na: http://gis.fns.uniba.sk/ ?
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Sice som na UNIZA a mam kamaratov geodetov/kartografov len od nas, ale vsetci mi tlmocia to, ze je to sice nehorazne tazke, ale bavi ich to. Je tam nehorazne vela matiky+fyziky a najma kreslenie. Takze ak nemas rad matiku, tak to nebude dobra volba. Kazdopadne moj osobny nazor je, ze ak s matikou nemas nejake nastrbene vztahy, tak to za pokus urcite stoji. Studium moze byt zaujimave, tak preco neskusit, vsak? :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ak sa ti paci Earth Science, viac ti doporucujem studovat geologiu ako geografiu... lepsie uplatnenie potom (mozno nie na slovensku ale vo svete chybaju teraz geologovia) a lahsie studium, fakt matiky nemame vela... da sa to zvladnut v pohode...
T0m
Amateur
Amateur

môj vzťah s matikou je asi taký, že som ju vždy flákal/flákam...mám dvojky, trojky... teraz som si zvolil napriek tomu matematiku ako 5. maturitný predmet (nepovinný) ... viac, ako kartografia ma zaujíma geoinformatika a diaľkový prieskum Zeme (čo s tým? uplatnenie?)...rešpekt mám najmä pred kartografiou, moje kresby sú niekde na úrovni škôlkara (bez srandy :D )
čo sa týka geológie, tam je, ak mám dobré informácie, dosť veľa chémie ... s ktorou mám dosť naštrbené vzťahy :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

informatika s geografiou ma pomerne bohatu spolupracu, ci uz google earth a podobne halusky...u nas na PF UPJS velka cast geografov sa snazi aj s informatikou koketovat, lebo prave pri GIS (geograficke informacne systemy) maju dobre uplatnenie
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Akú školu (na Slovensku a v Česku) by ste mi odporučili v odbore psychologia?
Retne
Darca
Darca

T0m napísal:môj vzťah s matikou je asi taký, že som ju vždy flákal/flákam...mám dvojky, trojky... teraz som si zvolil napriek tomu matematiku ako 5. maturitný predmet (nepovinný) ... viac, ako kartografia ma zaujíma geoinformatika a diaľkový prieskum Zeme (čo s tým? uplatnenie?)...rešpekt mám najmä pred kartografiou, moje kresby sú niekde na úrovni škôlkara (bez srandy :D )
čo sa týka geológie, tam je, ak mám dobré informácie, dosť veľa chémie ... s ktorou mám dosť naštrbené vzťahy :D
Cisty ja, este ani vysku som nezacal a uz som sa videl ako nejaky informatik :D a po styroch mesiacoch na vyske som ju nemoohl ani citit :D tak som zmenil :P

k tebe, ak sa vidis technickej skole, matiku ti bude treba vsade! cize ju makaj...

ja studujem skor veci do geologie, cize geografiu som ako predmet nikdy nemal, ale neviem co by na tom mohlo byt tazke... a tiez sa pytam kde sa s niecim takym zamestnat...

este k matike, tak nie velmi lahka matika je pouzivana v termodynamike, co myslim ze budes mat a taktiez my pouzivame pri sismiologii Fourierovu transformaciu, na filtraciu zlych signalov... ked chapes toto, tak matiky sa neboj :D

chemia, tak tej je tiez hodne, ale nic komplikovane... toho sa nemusis tiez bat :)

inac mi zisti co je za pojmom diaľkový prieskum Zeme... co presne sa tam uci...
T0m
Amateur
Amateur

tak skúsim inak formulovať, s chémiou už nikdy v mojom študentskom živote nechcem prísť do kontaktu :D rozprával som sa o tej matike s učiteľom geo a vravel, že sa to dá zvládnuť, tak neviem...zas, keď vidím ten zoznam študentov http://gis.fns.uniba.sk/?p=3&l=sk v 3. ročníku 1 :D
diaľkový prieskum Zeme mám len povrchné informácie, ktoré mi vypľul google - získavanie údajov o zemskom povrchu pomocou družíc..mám jedného známeho, ktorý má známeho, ktorý tam chodí...takže dostal za úlohu sa pospytovať čo a ako. Keby tu bol dakto, kto tam chodí, tak by sa mi mohol ozvať. :)
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

Dá sa študovať vo Viedni v angličtine? Resp. kde v blízkom zahraničí sa dá študovať na dobrej škole v angličtine?
Retne
Darca
Darca

T0m napísal:tak skúsim inak formulovať, s chémiou už nikdy v mojom študentskom živote nechcem prísť do kontaktu :D rozprával som sa o tej matike s učiteľom geo a vravel, že sa to dá zvládnuť, tak neviem...zas, keď vidím ten zoznam študentov http://gis.fns.uniba.sk/?p=3&l=sk v 3. ročníku 1 :D
diaľkový prieskum Zeme mám len povrchné informácie, ktoré mi vypľul google - získavanie údajov o zemskom povrchu pomocou družíc..mám jedného známeho, ktorý má známeho, ktorý tam chodí...takže dostal za úlohu sa pospytovať čo a ako. Keby tu bol dakto, kto tam chodí, tak by sa mi mohol ozvať. :)
Chlape, to iste, ked som skoncil treti rocnik na gymply, bol som najstastnejsi clovek na svete, rozlucil som sa s predmetmi ako dejepis, chemia, biola... Myslel som si ze mi to v zivote nebude treba, teraz lutujem ze preco som sa tomu viacej nevenoval (lepsie povedane na vsetko som sral)

poviem to tak, ak chces byt dobry geolog, treba byt dobry v tychto predmetoch (fyzika, matika, chemia, geografia (aj ked na geografii na strednej sa vela neuci co geologii), biola (ano aj biola, velky to pomocnik pri stratografii), informa (predsa aj nieco programujeme :) )
napisal som tie predmety aj v poradi...

Fakt skus zistit o co tam presne ide. Minuly rocnik sme mali nieco podobne, cele to vsetko s spracovanim dat je ale velmi, velmi tazke na matiku a ani v tom nie je nic zazivne. Ale ved sam najlepsie az na vyske uvidis co ta najviac bavi a ktorym smerom sa vidas, ja od prveho dna na vyske som chcel byt programatorom, potom oceaonologom a uz asi rok chcem pracovat ako inzinier geologickych struktur (budem hladat ci sa da nieco vytazit zo zeme :) )

a ver ci never, ak pojdes na geografiu, budes mat aj geologiu a tam urcite aj chemiu :)
MrProper
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MrProper »

Napisal som take mensie porovnanie Matfyzu a Fiitky

http://mrproper.blog.com/2011/10/25/fiit-vs-matfyz/

Snad sa to niekomu zide :P
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nejak tak to vyzera aj medzi fei tuke (fabrika na tituly, kde nikoho nikto nezaujima) a pf upjs (priatelskejsia atmosfera, niektore prednasky sme mali v i-klube, podniku/bare pri intrakoch, nehovoriac o konzultaciach s vyucujucimi, nic nie je lepsie ako debata s docentom pri pive :lol: ), na fei sice nestudujem, ale mam tam tolko kamaratov a pocul som uz tolko historiek, ze mam predstavu...a napriek tomu sa vsetci trepu na feiku :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

MrProper napísal:Napisal som take mensie porovnanie Matfyzu a Fiitky

kedy to bolo pisane, lebo FIIT ziadne primacky nema, na matfyze nwm jak to je.

Inac tie prednasky, zalezi od prednasajuceho niekto to ma proste v krvi, a niekto len cita prezentaciu. A cvicenia, kde su vacsinou studenti sa mne naopak pacia, cviciaci su ochotny, vpohode poradia aj cez mail ...
MrProper
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MrProper »

Pascalwb napísal: kedy to bolo pisane, lebo FIIT ziadne primacky nema, na matfyze nwm jak to je.
Viem, ze 2-3 roky dozadu este boli, dalej neviem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

som vas necital ked ste sa bavili o geografii
karto v BA je v mojich ociach zrada, lebo je spojena s matikou... celkovo podla mojho prehladu su jedine GIS a karto bez matiky v Brne. na druhy stupen sa tam vsak problem dostat preto, lebo ako gegoraf v regionalnom rozvoji som mal karto len jediny semester.
co sa tyka karto, cely prvak sme museli kreslit tusom, co bol dost problem kedze som lavak a asistent mapy na pauzaku A3 trhal za kazdu mensiu smuhu, ale od vtedy je to cisto v GISoch... (kym som s nimi vedel robit pomahal aj Photoshop :D )
teraz sme so 60 ludi v rocniku 3-4, ktori s GISmi vieme a chceme to Brno skusat este raz, kedze tako sme nezamestnatelni (lebo mozem mat skusky a stanice z marketingu, manazemnetu a projektoveho manazmentu, ale z prirodnych vied ma nezamestna nikto), ale GIS su jedina oblast, v ktorej by to este slo
co sa tyka vykuky, tak po morfogeografii a litogeografii v prvaku som stratil vsetky iluzie o geografii zafixovane z gympla. k tomu potom pribudli este humanno geograficke vedy a "vdaka" slovu rozvoj aj veci ako rpavo, sociologia a psychologia. teraz, vo stvrtaku, sa "zabavam" s progonozvanim, a to som siel na geo, lebo matiku neviem... ine predmety vsak maju opat "stredoskolsky" ramec najma regionalna geografia Europy, kde sa to prebera po podobnych kusoch ako kedysi na strednej...
takze na geografiu treba ist bez iluzii a cakat, ze prvak bude velmi kruty. potom sa to vsak zacne zlepsovat, az to pride do stadia SNAFU :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

MrProper napísal:Napisal som take mensie porovnanie Matfyzu a Fiitky

No tak to si tu FIITku vyfarbil :D Ja som FEIkar ale ze by nasi mili informatici na bloku D mali az tak zlych vyucujucich?

A inak pamet mas asi kus zlu hlavne ked opisujes budovu.. blokov je 5 a kazdy ma aspon 7 poschodi :)
Napísať odpoveď