Aka vysoka skola ?
-
KaptMichal
King
Re: Aka vysoka skola ?
metthal, tak na Purkynach to podla mna vobec nezije... Ale ked chem ist na chodbovicu tak nie je problem ist na PPV, a zase na purkynach mam blizko Brnenku, zastavku MHD, a Jaróša (krcmu)
, a na purkynovej je tych krciem fakt dost...
nejaké dalšie postrehy ?
zdravim, neviete mi niekto nieco povedat o studijnom programe Hospodarska informatika na TUKE? aky je rozdiel medzi tym a cistou informatikou? ktory program ma lepsie uplatnenie? oplati sa mi ucit sa tu ekonomiu na hospodarskej, alebo je lepsie sa viac sustredit na informu?
Počujte MUNI-kári. 
Už mi po prihlásení do is.muni píše presne kde a kedy budem písať TSP. Ale ešte mi neprišla žiadna pozvánka, teda ani neviem, ako sa tam preukážem. Zvykne to chodiť ešte neskôr?
Druhá vec, ako dlho im zvykne trvať vyhodnotenie TSP? Kedy sa dozviem, či som spravil?
Vďaka.
Už mi po prihlásení do is.muni píše presne kde a kedy budem písať TSP. Ale ešte mi neprišla žiadna pozvánka, teda ani neviem, ako sa tam preukážem. Zvykne to chodiť ešte neskôr?
Druhá vec, ako dlho im zvykne trvať vyhodnotenie TSP? Kedy sa dozviem, či som spravil?
Vďaka.
Pointu si napisal dobre akurat tie pocty troska nesediasharky-no napísal:neviem ci je nejaka nova moda na fakulte, ale doteraz platilo toto:
naberu kopu prvakov cca 300, a na konci 1. roka je ich 150... BC zvycajne skonci nieco nad 100 ludi.
pochybujem, ze by sa nieco menilo, vsade je to o peniazoch za hlavu studenta, nez o kvalite ktoru naberu.
To kvoli penazom.
-
anyway
Light Star
Posielaju neskor (ze vraj). Taktiez ani mne, ani kamaratom od nich ziadne psanicko este neprislo. Verdikt budes mat uvedeny na stranke do 21.5.Hensym napísal:Počujte MUNI-kári.
Vďaka.
//11.4.: dnes mi prisla pozvanka
Mimochodom, ako je to v BA s privátmi? Asi tam pôjdem študovať a neviem sa rozhodnúť, či sa ubytovať na intrák (Mlyny) alebo privát.. Cenový rozdiel by mohol byť tak 40 EUR, že? Čo by ste mi odporúčali Vy? Vďaka.
Cenový rozdiel väčší.
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
neviem kolko sa plati na Mlynoch ale predpokladam ze okolo 60 - 80€.. privaty tie normalne sa pohybuju od 120 - 200€ zalezi od lokality, vybevenia a stavu.. takze ak chces nieco normalne a blizsie k centru tak rataj tych 160€ urcite.. takze rozdiel tam budes mat aj 80€ ale je na tebe ci pozadujes pokoj a klud alebo ti nevadi "bordel" ktory je na intraku teda aj kvoli uceniu, spanku atd.. ale urcite kazde jedno ma svoje vyhody a nevyhody.. ja som skusil oboje a mozem povedat ze mne viac vyhovuje privat...
Na Mladosti stojí izba cca 62€, ak chceš jednotku tak ~72€. Obrovskú výhodu máš v tom, že tam máš naťahaný rýchly internet za smiešnu cenu, kde máš na sieti plno učebných materiálov a písomky z minulých rokov...
Na priváte si musíš platiť aj vodu a elektrinu ak sa nemýlim, takže ešte aj to zvyšuje náklady...
Kamoši tiež zháňali privát a najlepšie čo sa dalo nájsť bolo za ~130€, ale do toho ešte treba započítať aj náklady na cestovanie a spomínanú elektriku a vodu. Ja to mám do školy 10 minút cesty pešo (FEI).
Každopádne treba vychytať dobrých spolubývajúcich, ak budeš mať nejakých lenivcov čo prestanú chodiť do školy 2 týždne po začatí semestra a budú len flámovať, tak život na intráku sa ti podstatne zhorší. Ja mám našťastie zatiaľ dobré skúsenosti, ale keby som si mohol znova vybrať, tak idem určite do jednotky
Na priváte si musíš platiť aj vodu a elektrinu ak sa nemýlim, takže ešte aj to zvyšuje náklady...
Kamoši tiež zháňali privát a najlepšie čo sa dalo nájsť bolo za ~130€, ale do toho ešte treba započítať aj náklady na cestovanie a spomínanú elektriku a vodu. Ja to mám do školy 10 minút cesty pešo (FEI).
Každopádne treba vychytať dobrých spolubývajúcich, ak budeš mať nejakých lenivcov čo prestanú chodiť do školy 2 týždne po začatí semestra a budú len flámovať, tak život na intráku sa ti podstatne zhorší. Ja mám našťastie zatiaľ dobré skúsenosti, ale keby som si mohol znova vybrať, tak idem určite do jednotky
Nevedel by mi niekto povedať čo sa na takom odbore uči, skuša.. ? VŠMU FTF UMELECKÁ KRITIKA A AUDIOVIZUÁLNE ŠTÚDIÁ
//no tomu chapem umelecka kritika.... ale mna zaujma štyl akym sa uči či tam pustia napr nejaky film na prednaške a potom profesor kritizuje alebo ako ?
//no tomu chapem umelecka kritika.... ale mna zaujma štyl akym sa uči či tam pustia napr nejaky film na prednaške a potom profesor kritizuje alebo ako ?
Hmm. Povedal by som že sa tam učí umelecká kritika a audiovizuálne štúdiá, ale nie som si istý.
Teraz vážne, to je problém pozrieť si predmety daného odboru?
Teraz vážne, to je problém pozrieť si predmety daného odboru?
-
mirak2
Hardcore addict
opat sa utvrdzujem v tom, ze mladi nevedia porozumiet textu.. aj ked to je len pat slov a z toho jedno slovo je spojka... asi to bude studium filmu a divadelnictva, aby clovek, ktory skonci tu skolu, mal papier na to, ze moze speachovat nejaky film 
Na Mlynoch zalezi od toho, ktory konkretny internat, pocet spolubyvajucich a ci je izba zrekonstruovana a s internetom. Cena je od 47EUR do cca 90EUR/mesiac. Privat zalezi zase od polohy, poctu ludi kolki tam ste, tiez ci je zrekonstruovany alebo po mrtvej 80 rocnej babke. Cena je od 110EUR do 180EUR vratane energii a internetu. Cize ten cenovy rozdiel je 60-100EUR/mesiac, takze velmi zalezi od tvojej financnej situacie. Ja som byval 3 roky na Mlynoch (2r atriaky, 1r manzelaky), no zlepsila sa mi financna situacia natolko, ze si mozme s priatelkou dovolit ist do 1izbaku sami dvaja, takze toho hned aj vyuzivam(e). Ak ale neplanujes popri skole pracovat a rodicia ta nedotuju, tak bude intrak tak ci tak jedinou volbou..Innocence napísal:Mimochodom, ako je to v BA s privátmi? Asi tam pôjdem študovať a neviem sa rozhodnúť, či sa ubytovať na intrák (Mlyny) alebo privát.. Cenový rozdiel by mohol byť tak 40 EUR, že? Čo by ste mi odporúčali Vy? Vďaka.
Vďaka za odpovede. Na základe tohto cenníka (http://www.mlyny.uniba.sk/index.php?id=2279) by som chcel napr. bývať na 1-lôžkovej izbe, tých 73 EUR je v pohode, ALE. Predpokladám, že dopyt po týchto izbách je relatívne veľký. Je teda reálna šanca, že ju dostanem? Máte s tým niekto skúsenosti? Lebo ono.. Potrebujem na učenie pokoj, dosť si veci rozkladám a pod.
Na tych izbach by chcel byvat kazdy druhy, preto su aj hned zaplnene. Nemyslim, ze ako prvak mas sancu sa tam dostat, prideluju ich vacsinou erazmakom. Tento rok napriklad boli tie intraky tak plne, ze nebola sanca sa niekde premiestnit a ak aj niekto pocas sk. roka dosiel, ze by mal zaujem o ubytovanie, tak mu povedali ze nie su volne miesta. Cize skor budes rad, ze si na nezrekonstruovanej izbe s dvomi (v tom lepsom pripade) ludmi. Je ale forum, kde si ludia vymienaju izby, ponukaju miesta a pod, takze moze sa na teba usmiat stastie a niekto ti ju pocas roka vymeni. Najdes ho tu: http://mlynska-dolina.sk/forum/vazne/ubytko
Ahojte, neštudujete náhodou niekto v Nemecku? Chcela by som vedieť, ako je to tam so štipkom a pôžičkami pre študentov. Ďakujem 
-
Flambar1
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Caute ludkovia potrebujem help s VS.
Tento rok koncim Elektrotechnicku s odborom POS (pocitacove systemy) ... PC ma bavia aj programovanie jednoducho vsetko okolo PC ... mohli by ste mi dat nejake navrhy kde ist na ktoru skolu?? Nieco s INF ale kde tak to uz neviem ... som z okolia MI.
Za skore odpovede Dakujem
Tento rok koncim Elektrotechnicku s odborom POS (pocitacove systemy) ... PC ma bavia aj programovanie jednoducho vsetko okolo PC ... mohli by ste mi dat nejake navrhy kde ist na ktoru skolu?? Nieco s INF ale kde tak to uz neviem ... som z okolia MI.
Pomaly kazdy z tohto fora by ti poradil toto:
Nechod na vysku ani ju nepotrebujes, programuj si sam pre seba vysoka skola je zbytocna
Nechod na vysku ani ju nepotrebujes, programuj si sam pre seba vysoka skola je zbytocna
-
anyway
Light Star
Marek, na tomto fore je informatikov studujucich informatiku ako hadov. Obcas tu zavitam a videl som, ze sa to tu niekolko raz preberalo. Skus Hladat, pohraj sa s klucovymi slovami (napr. informatika + studovat/studium/poradit/odporucit), a s velkou pravdepodobnost najdes pre teba uzitocne informacie.Mmarek9122 napísal:Caute ludkovia potrebujem help s VS.