Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Nemal tu niekto logiku a argumentáciu s Gaherom? (právnická, filozofická fakulta..)
Čaute, zase tu otravujem s prkotinami, no nachádzam sa v absolútne najhoršej možnej situácii.
Ako som už v tejto téme spomínal, na FIIT mi nebolo pridelené ubytovanie, bol som 16, postupne sa to nejak posúvalo, a dnes som už 9. v poradovníku. Mám vybavený alternatívny internát, ale je 21km od školy. Ak naň nastúpim, odubytovať sa bude dať iba na konci šk. roka, a teda, ak sa uvoľní miesto univerzitného internátu, nebudem môcť nastúpiť.
Tak teraz neviem, či sa mi viac oplatí nastúpiť na ten alternatívny internát s tým, že na univerzitný internát 5 minút od školy sa už nedostanem, alebo mám počkať, a určitý čas napríklad dochádzať ako blázon TT-BA každý deň. Neviete mi niekto na základe minulých rokov povedať, koľko asi potrvalo posunutie 9 miest v poradovníku? (túto informáciu mi nikto nevedel poskytnúť, kontaktoval som viacerých "kompetentných" z fakulty). Musím sa rozhodnúť do Nedele. Vďaka.
A ešte otázka pomimo, neviete, kedy zvyknú do AISu hádzať rozvrhy?
Ako som už v tejto téme spomínal, na FIIT mi nebolo pridelené ubytovanie, bol som 16, postupne sa to nejak posúvalo, a dnes som už 9. v poradovníku. Mám vybavený alternatívny internát, ale je 21km od školy. Ak naň nastúpim, odubytovať sa bude dať iba na konci šk. roka, a teda, ak sa uvoľní miesto univerzitného internátu, nebudem môcť nastúpiť.
Tak teraz neviem, či sa mi viac oplatí nastúpiť na ten alternatívny internát s tým, že na univerzitný internát 5 minút od školy sa už nedostanem, alebo mám počkať, a určitý čas napríklad dochádzať ako blázon TT-BA každý deň. Neviete mi niekto na základe minulých rokov povedať, koľko asi potrvalo posunutie 9 miest v poradovníku? (túto informáciu mi nikto nevedel poskytnúť, kontaktoval som viacerých "kompetentných" z fakulty). Musím sa rozhodnúť do Nedele. Vďaka.
A ešte otázka pomimo, neviete, kedy zvyknú do AISu hádzať rozvrhy?
K intraku ti neviem povedat.
Vy mate este 2 tyzdne (alebo 1) matiku ,nie? To akoze opakovanie strednej. Cize rozvrh asi niekedy potom. Pred zacatim riadneho semestra.
A sak TT nemas az tak daleko.
Vy mate este 2 tyzdne (alebo 1) matiku ,nie? To akoze opakovanie strednej. Cize rozvrh asi niekedy potom. Pred zacatim riadneho semestra.
A sak TT nemas az tak daleko.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
No ak je ten druhy intrak 21km vzdialeny urcite by som nan nesiel. Tym cestovanim zabijes nenormalne vela casu, ja som takto byval minuly rok v ivanke a zabil som nehorazne mnozstvo casu len cestovanim a cakanim na vlak. Ja by som na tvojom mieste tento rok uz kaslal na intrak, vybavil si nejaky privat v BA a v pripade ze by ti pridelili ubytovanie by som to miesto niekomu predal. 9 miesto v poradovniku je sice pekne ale nikdy nevies ako rychlo sa to bude posuvat a nieje nic horsie ako nemat ubytovanie tyzden pred zaciatkom ( poznam s vlastnej skusenosti
)
Ešte aby som upresnil, 21km, ale vrámci mesta, čiže MHD 35-45 minút podľa toho aký spoj. (Podľa papierových časov)
TT nie je až tak ďaleko, ale bude to žrút času, navyše budem otravovať rodinu s bývaním u nich.
Privát je bohužiaľ momentálne cenovo neprijateľný.
V základe - potrebujem zohnať niekoho, kto sledoval poradovníky po minulé roky, a vie mi povedať ako sa to hýbalo po začatí Septembra.
// Tak už som 8.
Fakt sa neviem rozhodnúť. Počkám do konca týždňa.
TT nie je až tak ďaleko, ale bude to žrút času, navyše budem otravovať rodinu s bývaním u nich.
Privát je bohužiaľ momentálne cenovo neprijateľný.
V základe - potrebujem zohnať niekoho, kto sledoval poradovníky po minulé roky, a vie mi povedať ako sa to hýbalo po začatí Septembra.
// Tak už som 8.
Fakt sa neviem rozhodnúť. Počkám do konca týždňa.
Zdravim tak mam otazku mam školu zameranu na IT presnejšie niečo s cisco packet tracer
ale chcel by som prstupiť pretože ta škola ma vide 45min cca cesty je v inom meste otazka je ak by som išiel na priemyslovku dalo by sa to dohnať na vysokej škole kamarat mi hovori že ak nepojdem na tu strednu tak na Vysoku ma nezoberu lebo nemam zaklad nejaky Chcel by som isť na nejaku V. školu o programovani Dakujem.
Ak chceš ísť na VŠ, ktorá je zameraná na proggramovanie, priemyslovka je rovnako dobrá ako gympel. Viem, o čom hovorím - moji spolužiaci z priemyslovky mali pri štarte na VŠ o niečo lepšie programátorské základy, trošku slabšiu matiku, ale nebol to až taký veľký problém...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
výškou sa vôbec neriaď. Ja som mal na informe spolužiakov aj z obchodnej. Ak ti to bude páliť a bude ťa to baviť (a budeš ochotný si to doštudovať vo voľnom čase po škole namiesto chlastania) tak to zvládneš. A naopak, ak si tupý na tieto veci a lenivý, tak môžeš mať akúkoľvek dobrú strednú a po prvom semestri ťa vyhodia. Čo sa týka maturít a podobných vecí, to je individuálne od výšky k výške. A kam pôjdeš o tri roky (tipujem že si prvák) je otázne. Možno za tie roky na strednej sa ti to znechutí a rozhodneš sa pre ekonomiku. Ak chceš prestúpiť, tak prestúp. Ale takto skoro do toho ťahať výšku a argumentovať niečo s výškou je smiešne. A tiež je smiešne spájať to so strednou. Nič to nemá spoločné. Všetko záleží len od teba, nie od toho akú strednú skončíš.GlogoSV napísal:Zdravim tak mam otazku mam školu zameranu na IT presnejšie niečo s cisco packet tracerale chcel by som prstupiť pretože ta škola ma vide 45min cca cesty je v inom meste otazka je ak by som išiel na priemyslovku dalo by sa to dohnať na vysokej škole kamarat mi hovori že ak nepojdem na tu strednu tak na Vysoku ma nezoberu lebo nemam zaklad nejaky Chcel by som isť na nejaku V. školu o programovani Dakujem.
Tak dik viaceri mi povedali naj prestupim ale zase su tu aj taky ktory povedali že ak nepojdem na tu strednu tak sa na vyšku nedostanem ..
dostat sa na skolu, to nie je problem
udrzat sa na nej, to je to tazke
udrzat sa na nej, to je to tazke
MPS
Je tu dosť veľká komunita a chcel by som radu od vás... Či mám dosť veľkú šancu sa dostať resp. zvládnuť štúdium na tejto http://www.fiit.stuba.sk/ z odboru mechanik pc sieti alebo aký odbor by ma najviac pripravil na túto školu alebo inú s týmto zameraním.
-
audiotrack
VIP
Re: MPS
nechápem otázke aký odbor by ťa pripravil. Ty ešte nie si ani na strednej, keď si chceš vyberať odbor čo ťa pripraví na takú školu? Ak je to tak, tak to do tejto témy nepatrí. Tu radíme s výberom výšky.QwP napísal:Je tu dosť veľká komunita a chcel by som radu od vás... Či mám dosť veľkú šancu sa dostať resp. zvládnuť štúdium na tejto http://www.fiit.stuba.sk/ z odboru mechanik pc sieti alebo aký odbor by ma najviac pripravil na túto školu alebo inú s týmto zameraním.
Či máš dosť veľkú šancu dostať sa resp. zvládnuť sa nedá povedať. Netušíme ako sa učíš, ako ti to páli, aké máš logické myslenie a podobne. Ale ak to chceš číselne, bude to niekde medzi nulou a stovkou percent
Tak prepáč nevedel som že je to zla téma
... Ale zle sme sa pochopili ja mám na mysli či má ten odbor pripraví dostatočne na tú školu aby som tam "nevyhorel" po prvom semestri
A berme že sa chcem naplno učiť a nebudem flákať tú školu 
-
audiotrack
VIP
tá "škola" má viacero odborov. Ty sa prihlásiš na jeden odbor, ktorý chceš študovať. Ak sa budeš hlásiť na niečo blízke počítačovým sieťam, tak ťa asi pripraví celkom dobre. Základy by si mal vedieť. Ale možno po prvom semestri, maximálne dvoch, svoj náskok určite stratíš a rozdiely medzi študentami sa stratia. Ak je toto pre teba dostatočná príprava, tak áno. Minimálne na skúškach by si mal byť teoreticky úspešnejší.
Ak sa prihlásiš na odbor informatiky čo nemá so sieťami moc spoločného (nejaké programovanie, teoretická informatika, grafika, hardware... neviem aké odbory na fiit sú vypísané a aké budú keď tam pôjdeš ty) tak ti tá stredná škola moc nepomôže.
Ale to všetko aj záleží od toho, aké predmety budete mať v škole a na akej úrovni. Ja neviem čo sa na tej vašej učí. Všeobecne ale nečakaj od strednej super prípravu, lebo je to stredná. Bude tam slovenčina, telesná a plno iných vecí čo s výškou nič nemajú. A z tých "sietí" sa možno niečo naučíte na informatike a nejakom praktickom predmete, čo je možno 3-4 hodiny do týždňa
Ak sa prihlásiš na odbor informatiky čo nemá so sieťami moc spoločného (nejaké programovanie, teoretická informatika, grafika, hardware... neviem aké odbory na fiit sú vypísané a aké budú keď tam pôjdeš ty) tak ti tá stredná škola moc nepomôže.
Ale to všetko aj záleží od toho, aké predmety budete mať v škole a na akej úrovni. Ja neviem čo sa na tej vašej učí. Všeobecne ale nečakaj od strednej super prípravu, lebo je to stredná. Bude tam slovenčina, telesná a plno iných vecí čo s výškou nič nemajú. A z tých "sietí" sa možno niečo naučíte na informatike a nejakom praktickom predmete, čo je možno 3-4 hodiny do týždňa
Na VS ta nepripravi ziadna stredna. Da ti zaklady, ze budes v obraze, ale to je tak vsetko. Osobne jedine, co som zo SS vyuzil a co som si pamatal bola elektrotechnika z 1. triedy spse
a zvysok len drobnosti.
-
viper1993
Medium Professional
Co sa nosi na imatrikulaciu? Normalne musim oblek alebo staci kosela, sako + slusnejsie rifle? [FIIT]
//edit: tak asi predsa len oblek: "2) Na imatrikuláciu sa požaduje spoločenské oblečenie." Ci?
//edit: tak asi predsa len oblek: "2) Na imatrikuláciu sa požaduje spoločenské oblečenie." Ci?
jop, oblek
Môže mi niekto polopatisticky vysvetliť ako fungujú tie dotácie na stravovanie pre držiteľov ISIC kariet? Mám aktivovanú ISIC, mám prístup do jedálne, kde ju berú, viem si ju nabiť. A teraz tam je ten systém buď jednej, alebo dvoch dotácií po 80 centov. Viete mi to niekto vysvetliť v praxi? Nech sa snažím ako chcem, neviem to pochopiť.
Povedzme, že si kúpim hlavné jedlo za 1,80€, zaplatím ho ISIC-om, a na ďalší deň sa mi 80 centov vráti na ISIC kartu? Chápem to správne?
V prípade druhej dotácie, stačí, keď si naobjednávam polievku, jedlo, prílohu, pitie, prípadne ešte niečo do ruky, ak to bude drahšie ako 3,20€ či koľko, vráti sa mi na druhý deň 1,60 na účet?
Chápem to dobre alebo som úplne mimo?
Inak, kde sa dá zistiť stav financií na ISIC-u?
Povedzme, že si kúpim hlavné jedlo za 1,80€, zaplatím ho ISIC-om, a na ďalší deň sa mi 80 centov vráti na ISIC kartu? Chápem to správne?
V prípade druhej dotácie, stačí, keď si naobjednávam polievku, jedlo, prílohu, pitie, prípadne ešte niečo do ruky, ak to bude drahšie ako 3,20€ či koľko, vráti sa mi na druhý deň 1,60 na účet?
Chápem to dobre alebo som úplne mimo?
Inak, kde sa dá zistiť stav financií na ISIC-u?
Áno.. pokiaľ si pamätám dobre tak tak to funguje (sumu si teraz nepamätám ale +- tak to nejak je).