No vedMarkoff napísal: a na nejake pokrocilejsie programovanie musi uz mat clovek aj nejake logicke myslenie nie? Neni to len o nauceni sa prikazov ako v tutorialy. Ja som robil viacero tutorialov a potom kurz kde sme mali sami vytvorit logiku hry a ten rozdiel v obtiaznosti sa neda porovnavat.
Aka vysoka skola ?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
mr freek, pokiaľ dobre viem neučia sa takými spôsobmi ako v SK/CZ že matematika a po chu*a vzorcov ktore su ti zbytočne ale skôr ťi daju praktický problém ktorý máš vyriešiť so skupinou ľudí. - takže si myslím že to bude ľahšie než niečo v CZ sa "učiť" praktické do života
Tie vzorce niekto pre nieco vymyslel. To neni len tak ze si to tam zacnes odvodzovat alebo co. Aj keby sa ti to podarilo, zabere ti to 2 hodiny a nic nespravis.
@japaja nepoznám ťa ale je zaujímavé sledovať ako chceš ísť študovať informu ale vlastne nechceš vedieť matiku a ani sa nič učiť a už vôbec nie ukázať to čo už vieš. Keďže som aktuálne tiež maturant tak sa na tvojom postoji skôr smejem ako rozčulujem ale tak či tak by si sa mal zamyslieť nad tým čo tu píšeš
mám dvoch kamarátov ktorý maturovali pred 3 rokmi ale dokončený nemajú ani 1 semester zo žiadnej univerzity kde to skúšali a veľmi sa ich reči pri pive podobajú na tvoje tu na fóre, tak si daj pozor aby si nedopadol rovnako.
mr freek urobim maximum pre to aby som sa dostal ďalej
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2015, 22:30)
hm ukazať to čo viem, ja sa učiť chcem ale nie veci z matematiky ako napriklád čo sme dnes brali negovanie viet no toto mi čiju pi*u je dobre ? -načo..
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2015, 22:30)
hm ukazať to čo viem, ja sa učiť chcem ale nie veci z matematiky ako napriklád čo sme dnes brali negovanie viet no toto mi čiju pi*u je dobre ? -načo..
Nevies si ani najst motivacny list, ktorych je plný gugel, tak kedy chces robit to maximum? 
Ja som sa za svoj život naučil jednu vec, ak niekto pi*uje na niečo, čo sa musí učiť (špeciálne z matiky), tak pi*uje preto, že to nevie pochopiť, a ak nevieš pochopiť absolútne primitívne negovanie výrokov, tak informatika fakt nebude správna škola pre teba, a zrejme neprejdeš ani prvým semestrom v C-čku. PS: paradoxne, výroková logika (to, na čo pi*uješ), má fakt solídne opodstatnenie v informatike - a ty sa učíš len jej základy zatiaľ.
aha dobre, vidim že hensym nepochopil, uveď mi z programovacieho hľadiska tu negaciu v praktickom využití=príklad, a to učivo som pochopil až na druhej hodine lebo na prvej som nechapal očom je reč..
-
mirak2
Hardcore addict
boolean isJapajaNeschopnyKreten = true;
boolean isJapajaNechapavyKreten = true;
if (isJapajaNeschopnyKreten && isJapajaNechapavyKreten) {
System.out.println("ja nevjem us.");
}
boolean isJapajaNechapavyKreten = true;
if (isJapajaNeschopnyKreten && isJapajaNechapavyKreten) {
System.out.println("ja nevjem us.");
}
ok teraz to ma vyznam ale neverim že všetko za tie roky matematiky aj realne použijem
Seriózne programovanie = prevod matematiky na kod
Keď ťa programovanie nebaví, ale chceš zostať pri kompoch, rob admina. Na to ale výšku nepotrebuješ, aj keď urcite pomoze
Keď ťa programovanie nebaví, ale chceš zostať pri kompoch, rob admina. Na to ale výšku nepotrebuješ, aj keď urcite pomoze
na zš som sa prvý krat stretol s robotikou volalo sa to NXT toto považujem za zmysluplné programovanie pre mňa
ja chcem vdiieť vysledok a to čím skôr , neohormilo ma "hello world" v konzole - toto je asi jedina forma programovania ktorá by ma bavila
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2015, 17:22)
jasne NXT je pre decká ale je aj vyššia forma toho
ja chcem vdiieť vysledok a to čím skôr , neohormilo ma "hello world" v konzole - toto je asi jedina forma programovania ktorá by ma bavila
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2015, 17:22)
jasne NXT je pre decká ale je aj vyššia forma toho
...dobre, tak preskoč "Hello word" v konzole, a choď robiť robotiku. Čo na tom, že nevieš ani čo je to for cyklus alebo pole. Určite všetci tí, podľa teba "zmysluplní" programátori tiež srali na matiku a vyhovárali sa. Ale veď skús sa ich opýtať. Ono, je možné, že kopa z nich ani nemá školu a sú fakt špička v obore, ale garantujem ti, že ak by prišli na VŠ, tak by tou matikou prešli s prstom v anále, lebo to spolu proste súvisí.
To ti hovorím ako človek, ktorí je teraz v 5. semestri na informe a tiež ma tá matika serie,... Nie, že by som jej nechápal, ale som lenivý dement a potom ju prenášam.
To ti hovorím ako človek, ktorí je teraz v 5. semestri na informe a tiež ma tá matika serie,... Nie, že by som jej nechápal, ale som lenivý dement a potom ju prenášam.
5semester a furt matematika? zaujimavé čakal som skôr už len odborné predmety
Ja som na 4 ročnom odbore, čiže ešte nie som v poslednom ročníku, ale hej, na FIIT sú minimálne prvé dva roky stále aj o matike. Niektorá je primitívna, iná ťažšia.
takže keď tu obhajute matematiku že je nutná k programovaniu atď.. tak po ukončení je zo mňa junior programator - veď ma to naučila škola
Nerozumiem čo si napísal teraz alebo načo sa pýtaš.
no na jednej strane "polka" fora vravi že programatorom musis sa venovať od mala musi ťa to baviť musiš to chapať
druha polka fora tu vraví že k dobremu/zložitemu programovaniu treba matematiku a keď že ty jej maš požehnane tak je to kľuč k uspechu nie?
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2015, 19:36)
upresnim "seriozne" programovanie
druha polka fora tu vraví že k dobremu/zložitemu programovaniu treba matematiku a keď že ty jej maš požehnane tak je to kľuč k uspechu nie?
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2015, 19:36)
upresnim "seriozne" programovanie
Ak chceš byť programátor tak ťa to pochopiteľne musí baviť, a musíš mať na to vlohy. Ale od mala to rozhodne robiť nemusíš.
Matematika určite nie je kľúč k úspechu, samotná je k ničomu, ak sa neučíš aj programovať. A neviem, či jej mám požehnane, rovnako je to aj na iných školách, na niektorých dokonca viac, keďže som počul, že na informatike na FMFI alebo MUNI, či VUT je matiky viac (neviem, čo je na tom pravdy).
Matematika určite nie je kľúč k úspechu, samotná je k ničomu, ak sa neučíš aj programovať. A neviem, či jej mám požehnane, rovnako je to aj na iných školách, na niektorých dokonca viac, keďže som počul, že na informatike na FMFI alebo MUNI, či VUT je matiky viac (neviem, čo je na tom pravdy).
ja chcem pracovať v IT ale určite nie ako programator-čo si asi ty Hensym, ale veľa roboty ako sieťar a tech.podpory neni oproti programatorom
programator>administrator siete/tech.podpora
BA 396 > BA 139
programator>administrator siete/tech.podpora
BA 396 > BA 139