Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bart1234
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bart1234 »

Ludia pls neviete kolkati zo 608 prijatych uchadzacov museli robit prijimacky na STUBA fakulta Stavebna odbor pozemne stavitelstvo?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Kto ide na zapis v stredu na aplikovanu informatiku na UK v bratislave??? :mafia:
Rikki
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rikki »

Dobry den. Pozeram na nejake vysoke skoly nakolko tento rok maturujem (gymnazium).
Vedel by som si predstavit seba v buducej praci, ako nejaky redaktor, respektive recenzent pre nejake magaziny, mozno aj v dalsich aj elektronickych mediach (nejake technologicke produkty, pripadne automobilovy priemysel / sport v com mam velky prehlad myslim.
Aky obor a aka skola by na toto bola najvhodnejsia?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Rikki: tak podla toho co pises, tak nieco ako medialna komunikacia, masmedia, zurnalizmus.. a to sa na slovensku studuje pokial viem v trnave na univerzite cyrila a metoda, v bratislave na UK, v nitre na UKF, v presove na presovskej univerzite, na katolickej pseudouniverzite v ruzomberku (ale to radsej nie).. mozno sa da este aj inde, ale to ti uz asi neporadim, rovnako ako je to na jednotlivych univerzitach s urovnou atd..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Rikki napísal:Dobry den. Pozeram na nejake vysoke skoly nakolko tento rok maturujem (gymnazium).
Vedel by som si predstavit seba v buducej praci, ako nejaky redaktor, respektive recenzent pre nejake magaziny, mozno aj v dalsich aj elektronickych mediach (nejake technologicke produkty, pripadne automobilovy priemysel / sport v com mam velky prehlad myslim.
Aky obor a aka skola by na toto bola najvhodnejsia?
masmedku este v pohode, ale zurnalistiku, kym si nepisal do ksolskeho platku 4roky a nemas kontakty na fakulte ani neskusaj, zbytocne zabijes sancu :wink:
Rikki
Novice
Novice

Dokelu so skolskym platkom. Mam take spravodajske clanky na serioznom ceskom portale o sporte - pod svojim menom. To by mohlo zohrat ulohu nie? A tych s clankami v platku o skolskych hajzloch s tym dufam schovam...

Vie sa niekto vyjadrit k tym skolam co napisal makaveli? Ako je to s narocnostou a tak hlavne pocty prijatych/prihlasenych.
Trnavu nechcem. UK BA uff, to vyzera na fest hard skolu asi dost tazke prijimacky. Ta nitra slubnejsie vyzera.. Co nejake zahranicie? CR? Ci na zurnalistiku asi tazko co...

Proste ide o to ze musim v skole nahlasit predmety s ktorych pojdem maturovat a dost to hori. Tak ak by ste poradili chalani budem velmi vdacny.
Tiez by som chcel nejaku skolu 100% tak ze aj bez prijimaciek aby bola nejaka istota keby nieco. Aj iny obor - zamestanie v redakcii nebude taky problem velky si najst aj s inou VS.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Rikki napísal:Co nejake zahranicie? CR?
v cesku ti mozem len poradit u nas na masarykovej univerzite, fakulta socialnich studii, kateda medialnich studii a zurnalistiky, je tam aj specializacia digitalni media, pozri si stranku: http://medzur.fss.muni.cz/ o inych neviem..
Rikki
Novice
Novice

Dakujem ti. Viem ze v Brne a vobec po ceskych skolach je kopa slovakov, ale ako je to s cestinou? Myslim pri skuskach a tak, rozumet rozumiem. Nie je to limitujuci faktor? Predsa len zurnalistika je taky obor s jazykom dost...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Zajtra nastupujem na UKF FPV (geosa a informatika, ucitelsky odbor)
chcem sa spytat ci odtialto tiez nejde niekto na tento odbor alebo aspon na rovnaku fakultu a ma zajtra zapis
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

PAuLi3 napísal:Zajtra nastupujem na UKF FPV (geosa a informatika, ucitelsky odbor)
chcem sa spytat ci odtialto tiez nejde niekto na tento odbor alebo aspon na rovnaku fakultu a ma zajtra zapis
na fakultu ano... teda ak si na Prirodnych. od dnes som tam na geo v regionalnom rozvoji
- nemusis sa ponahlat, o pol 10 je to idelane 8)
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Som stvrtak na gympli a rad by som potom isiel na ekonomiku. po prezreti si nejakych odborov, som sa rozhodol pre bankovnictvo, financie, investovanie, poistovnictvo a pod. a dost podobny odbor maju na ekonomickej fakulte Technickej univerzity v Kosiciach. Vedel by mi niekto povedat nieco o tejto skole? myslim tym tych, ktori na nej uz su, boli alebo iba len poculi. Dost ma to zaujima, lebo neviem sa rozhodnut medzi KE, BA(EUBA) alebo Praha(vse). mozte tieto skoly aj porovnat, budem len rad :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ekonomka v KE je asi taka, ze na technike. EUBA aj VSE su lepsie, ale zase asi bude aj tazsie sa tam dostat. (porovnat neviem, robil som len na VSE a aj to na inu fakultu ako bude zaujimat teba)
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Cize ekonomia na Tuke je asi na slabej urovni, ze ... to som si aj tak trochu myslel :?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som na EUBA pocul dost zlych nazorov. Ze tam chodia hlavne deti bohatych rodicov, ktore sa vyvazaju na drahych autach a titul maju vo vrecku davno pred nastupom k studiu. Okrem toho tu je vela dalsich faktorov. Neviem odkial presne si, ale vedz ze v BA je akutny nedostatok ubytovacich kapacit pre studentov a napr mnohi znami z BB (vyse 200 km do BA) museli zhanat privaty co je v prvom rocniku ked poznas malo ludi este dost problem. Dalej by si mal zvazit celkove moznosti v danom meste mimo skoly. V tomto ohlade to u mna jednoznacne vyhrala Praha (VSE) a teraz ked tu studujem si to naozaj co sa tyka skoly a mesta nemozem vynachvalit. Tiez som robil prijimacky len na VSE a podla mna kto je trochu doma v matike a nejakom jazyku tak by to mal hravo spravit.
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

od Kosic to mam asi 90km a do BA to mam cez celu republiku (Svidník, pri polskych hraniciach) a nad KE som rozmyslal preto, lebo to je dostatocne blizko a je tam dost zaujimavy odbor(financie, bankonvictvo a INVESTOVANIE-co ma fakt zaujima) ... a dost mi ide aj o financnu stranku studia, lebo ked sa mam priznat, nepochadzam z bohatej rodiny(moja mama je upratovacka na ZS a otec robotnik v CR), takze mi tu ide aj o to  :( .Vesper:ako to je s cenami na vse, co sa tyka aj internatov
*LENKA*
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa *LENKA* »

ahoj, ja som na EUBe konkretne na poisťovníctve... tak sa ma môžeš spýtať čo ťa zaujíma..
čo sa týka ubytovania, tak myslím že prváci dostávajú všetci intráky, a ked bývaš tak daleko tak určite dostaneš... v ostatných ročníkoch to už nie je také ružové s intrákmi, ale neviem ako to presne je lebo ja som z BA, ale spolužiačka je tiež z východu a doteraz vždy dostala intrák, ale aj má celkom dobré známky (za čo sú tiež body)...
po finančnej stránke je to asi dosť náročné chodiť tak daleko, lebo hlavne cestovanie je dosť drahe, neviem ako často by si jazdil domov... ale to by si mohol vyriešiť brigádami...väčšina ludi si popri škole privyrába, alebo skus požiadať o sociálne štipendium, neviem aé su na to podmienky...

no a čo sa týka školy, tak ja napríklad na tvojom mieste by som asi išla do KE, lebo by sa mi nechcelo tak daleko cestovať... ale dôležité je aj to, kde sa chceš v budúcnosti usadiť. či plánuješ odísť od vás do väčšieho mesta... lebo sa hovorí že tam kde chodíš do školy, tak tam nakoniec aj ostaneš... a to že sa ti páči nejaký konkretny odbor by som až tak neriešila....síce to dobre znie, financie bankovnictvo a investovanie, ale nie je to nič výnimočné, a napokon ked sa budeš hlásiť na druhý stupen tak si znovu môžeš vybrať odbor...vtedy je tam toho na výber myslím aj viac..

neviem čo by som ti ešte povedala, len sa spýtaj, vela šťastia :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Cena ubytovanie na VSE v Prahe pre prvakov je celkom v pohode si myslim. Intrak, v ktorom byva vacsina prvakov (ja a Fabo tiez) vyjde mesacne priblizne 2100 kc a je v tom zahrnuty aj vyborny internet na izbach (co nie je vsade). Takze ubytovanie je podla mna cenovo dostupne, horsie to je s prezitim, skor ci neskor si bude treba najst nejaku minibrigadku (aspon raz za tyzden) aby si mohol prezit na urovni (chap obcas nejake jedlo a kazdy den par piv :) ). Ale nie je to take zle akurat budes moct chodit urcite menej domov ako napriklad z KE alebo hoci aj z BA. Ale tak podla nejakych hodnoteni a tychto veci je VSE niekde inde ako EUBA (vravim o veciach co som cital nie o nazoroch kedze na EUBA som nechodil a nepoznam) a ja zatial som tu velmi spokojny.
Inac spominal si odbor financie, bakovnictvo, investovanie (ludovo FBI :) ) a presne taky isty je aj na UMB v BB. UMB sice ako skola nema velmi dobre referencie (myslim, ze opravnene ked sa pozriem na niektore fakulty, ktore vacsinou sluzia ako poistka aj pre najvacsich volov), ale zase UMB ma dve dost dobre fakulty a to Fakultu medzinarodnych vztahov a Ekonomicku, na ktorej je aj odbor FBI.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Inak samozrejme som k dispozicii na ICQ k otazkam ohladne VSE a Vesper myslim ze tiez :)
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

Vysoké školy

Príspevok od používateľa LuBo4eVeR »

Zdravim Vas.
Povedzte mi, rozdiel medzi SUKROMNÝMI VYSOKÝMI ŠKOLAMI a ŠTÁTNYMI VYSOKÝMI ŠKOLAMI
Je medzi tym dáky rozdiel ?
Asi len vtom ze na sukromnej si musis platit sám. :?

A kde by ste si vybrali studium na VS ? Česko or SLovensko ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vysoké školy

Príspevok od používateľa seth82 »

LuBo4eVeR napísal:Zdravim Vas.
Povedzte mi, rozdiel medzi SUKROMNÝMI VYSOKÝMI ŠKOLAMI a ŠTÁTNYMI VYSOKÝMI ŠKOLAMI
Je medzi tym dáky rozdiel ?
Asi len vtom ze na sukromnej si musis platit sám. :?

A kde by ste si vybrali studium na VS ? Česko or SLovensko ?
nieco o statnych a sukromnych mas tu:
http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=74039
a bohovsky dlhu diskusiu,kde je mnoho informacii o VS a skusenostiach ludi s nimi mas tuna
http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t ... ka%20skola

//audiotrack: témy spojené
Napísať odpoveď