Akadémia finančnej gramotnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pravda
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Re: Akadémia finančnej gramotnosti

Príspevok od používateľa pravda »

Vidim, ze Tebe by vadilo aj to kebyze som majitel pyramidy v Egypte a zarabam majland :D ... nevadi, mozem "vtip" co nam povedal matikar na prednaske? :D .... Aky je rozdiel medzi integralom a bytovkou? .. Taky ze na bycikly sa jazdi lepsie :D:D:D ... alebo co som uz davnejsie pocul .. Ide Jozko po ulici a zbada podkovu. Chvilku na nu pozera, potom ju zodvihne, otoci a tam kon :D:D:D:D:D ... dobre ne? ... ked to pocujes to vyznie lepsie, ale aj ked to citas sa na tom da celkom dobre zasmiat :) .. prijemny zvysok vecera ;)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

už keď napíšeš slovo "bycikel" takto, tak to hovorí za všetku tvoju inteligenciu. Viac ani nepíš. V hlave máš nasraté až-až.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pravda:
1. Ak budeš nabudúce reagovať, skús to robiť bez vplyvu drog, takto sú tvoje príspevky skoro nečitateľné.
2. Kdeže som niečo napísal o tom, že by mi vadilo, "kebyže si majiteľom pyramídy v Egypte a zarábaš majland"? Prosím, skopíruj tú časť príspevku, v ktorej som niečo také naznačil. Pre mňa za mňa si zarábaj čo len chceš, hoľ sa kružidlom a rob fotky plynovým varičom, mne je to jedno.
3. Zvyšok tvojho príspevku je zjavne produktom drog spomínaných v bode 1.
4. Tie smajlíky si môžeš odpustiť, viac sa hodia na Pokec, kde zjavne tráviš priveľa času.
5. Tvoja narážka na tvojho profesora a na prednášky iba potvrdila, že si nejaký študentík, ktorý sa hrá na odborníka po niekoľkých platených vymetaniach mozgov.
6. Kedy tu konečne napíšeš zoznam tvojich ekonomických kvalifikácií? Bojíš sa snáď, že jediné, čo by si tu mohol poslať, je to, že máš zatiaľ ukončené iba gymnázium?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

pravda napísal:tadááá, tretí príspevok :D ...
P.S.: diki, že si to povedal za všetkých a konečne priznal, že táto diskusia nikam nespeje ;)
ĎAKUJEME A PRAJEME PRÍJEMNÝ DEŇ
nikam nespeje lebo nikto zo strany spomínaných spoločností sem nepridá viac ako jeden príspevok, nemá žiadne argumenty ani nič rozumné čím by do témy prispel (prípade seba, a svoju spoločnosť obhájil)... dokáže mi snáď niekto že to tak nieje ? :smt006
pravda
Novice
Novice

pinco: to, že človek urobí gramatickú chybu v zápale nadšenia to nemá nič spoločné s jeho inteligenciou, a navyše inteligencia teda IQ sa mení ako počasie....je dosť smutné, že vieme o sebe tak málo..

seth82: 1. moja jediná droga je túžba
2. vyplinulo mi, že vo všeobecnosti asi máš problém s pyramídami, tak som myslel, že bude vtipné spomenúť tú egyptskú
3. plne súhlasím
4. popismequjesh ? :D
5. to vadí? aj Henry Ford sa najprv len hral na odborníka..a keď má človek v hlave bordel tak občas nezaškodí ju poriadne povymetať
6. človek nepotrebuje kvalifikáciu alebo certifikáty nato aby mohol uplatňovať svoje vedomosti v praxi, ani auto nejazdí na vodičák, červený diplom z VŠ ešte neznamená že nájdeš uplatnenie vo vyštudovanom obore ... atď atď

Steju: lebo z predošlých príspevkov vyplynulo, že nech napíšeme čokoľvek, tak Váš demotivovaný mozog stále príde s niečím čo úplne zneguje našu snahu...ale zase na druhej strane, bez Vás by to nebolo ono, presne ako yin yang
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Irelevantné.
2. Irelevantné (aj v prípade slovíčka "vyplInulo" si spravil gramatickú chybu "v zápale nadšenia"? S takýmito teóriami choď na ovce, nie na nás, tvoja schopnosť komunikovať v materinskom jazyku je biedna, vidno, že ani to vzdelanie, ktoré máš teraz, nie je dostatočné...)
3. Zjavne si tie drogy nevysadil, znovu príspevok totálne od veci, žiadne priame odpovede, iba márna snaha o silenú iróniu.
4. Nie.
5. Takže mám pravdu, som rád, že moje dedukcie boli správne. Prosím, nesnaž sa (a sebe podobných) prirovnávať k Henrymu Fordovi, je to pre neho neadekvátne a pre teba taktiež.
6. Toto ma dostalo, hlavne tá prvá veta. Takže človek vlastne nepotrebuje kvalifikáciu alebo certifikáty, hlavne, že vie "uplatniť svoje vedomosti v praxi". A vieš mi vysvetliť, že akým spôsobom, ak nie získaním kvalifikácie, sa k tým vedomostiam efektívne dostaneš? Prosím, nesnaž sa mi tu nahovoriť, že si ich získal prečítaním dvoch kníh o ekonomike (o Smithovi sa ani nejdem baviť, pretože o toho si podľa mňa ani len nezakopol) a šiestimi "prednáškami" "finančných poradcov", pretože ťa vysmejem. Nepleť sem kdejaké červené diplomy a iné totálne irelevantné a nevhodné prirovnania, ak sa nazývate "finančnými poradcami", alebo "odborníkmi na financie", mali by ste k tomu mať relevantný dôvod. Ktorý samozrejme drvivá väčšina z vás nemá, pretože váš "džob" som videl robiť už aj ľudí s gymnáziom, ktorí do istého momentu ani nevedeli, čo znamená slovíčko "investovať".

Takže s takýmito kydmi môžeš ísť k nejakým sliepočkám a ovečkám, poniektorí ti tu na to neskočíme, pretože nejaké tie životné skúsenosti už máme a vieme, že to, čo sa snažíš obhajovať, je oblbovanie a okrádanie ľudí pre vlastný profit (nie žeby to obchody nerobili, ale vy to robíte hnusným spôsobom, ktorý sami považujete za "legitímny"). Múdrymi narážkami na yin yang taktiež nezmúdrieš a ani nás tu neohúriš.

Takže sme sa znovu dopracovali k otázkam:

a) Aká je tvoja relevantná kvalifikácia, aby si mohol byť "odborníkom na financie"?
b) Z ktorej konkrétnej firmy pochádzaš, keď sa tu už snažíš o tie "nestranné príspevky"?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Nedalo mi neobetovať 30 minút :D

Pre minulých, súčasných i budúcich (1-príspevkových) rýpalov a obhajcov AFG: mám skúsenosti s vysokou školou, zamestnaním aj podnikaním, s finančným deficitom i prebytkom, so školeniami OVB aj vzdelávacími materiálmi o financiách, úspechu a motivácii... Takže na reči o "obmedzenosti myslenia" či nevedomosti v tejto oblasti nereagujem.
Prílohy
afg.jpg
pravda
Novice
Novice

môj posledný príspevok :smt006 ... namiesto toho aby sme sa hádali ako malé deti, že kto má pravdu, kto ju nemá ... KAŽDÝ MÁ PRAVDU .. zo svojho uhla pohľadu ;) ... oveľa dôležitejšie sú tieto 3 otázky:
Čo robím?
Čo funguje?
Čo nefunguje?
A radšej to čo nefunguje, a ešte keď sa pri tom cítim zle tak prestať robiť a venovať viacej času tomu čo funguje a tadááááá: LIFE IS GOOD, BETTER, THE BEST !
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

pravda - Po prečítaní tvojich príspevkov som sa rozhodol zaniesť jednu kópiu môjho účtovníctva Vám a druhú opiciam v ZOO. Chcem totiž aby mi niekto poradil kam investovať, kde si otvoriť životnú poistku a vôbec potrebujem poradiť ohľadom financií. Ale tak trochu váham, kto z uvedených by to dokázal lepšie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pravda: Super, ak sa tu náhodou ešte nájdeš, tak reku:
a) Aká je tvoja relevantná kvalifikácia, aby si mohol byť "odborníkom na financie"?
b) Z ktorej konkrétnej firmy pochádzaš, keď sa tu už snažíš o tie "nestranné príspevky"?
orangefear
Novice
Novice

Príspevok od používateľa orangefear »

nazdar na podbny "Uvodny seminar" ma pozval kamarat... absolvoval som ho za ucelom toho aby som sa vzdelal v oblasti financie/dani/sro/as a podobne kedze mi to k mojmu podnikaniu bude trebat v buducnosti...nie nato aby som doma podpisoval zmluvy a bol velky financny poradca(viem o co im ide)... avsak ako pozeram som sa zase raz popalil a ucil na svojich chybach... na "Uvodnom seminari" som vyplnil a podpisal registraciu do firmy tak sa chcem opytat co premna tato registracia znamena ?! je to fakt len registracia do firmy za ucelom vedenia ividencie alebo je v tom nejaky figel? Samozrejme tu registraciu som pred podpisom celu precital ale nic zvlastne ani zavezujuce som tam nenasiel ale pre istotu sa chcem opytat ci stym nema niekto nejake skusenosti alebo problemy doteraz... Dik
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

MLM je absolutně nevhodný systém pro finanční poradenství. Je to obchodní metoda pro přímý prodej, a finance potřebují specializovaného vzdělaného a znalého odborníka s letitou praxí v instituci zabývající se financemi.

Finance jsou intimnější, než sex. A přeci ani v této oblasti nesvěříte partnerku napospas "odborníkům" na sex a nedáte ji na skusy do bordelu, ne?
pravda
Novice
Novice

... sorry, že som klamal (ale toto, je už fakt môj posledný príspevok), ale toto som sem ešte musel dať aby som zistil či máte ešte nádej alebo ste už iba tlčúce srdcia v prázdnej ľudskej schránke .... ináč volám sa Csaba Lehocky a nesom ten doktor ktoreho Vam najde google
Have A Nice Day :)

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2011, 20:27)
jarda.j napísal:MLM je absolutně nevhodný systém pro finanční poradenství. Je to obchodní metoda pro přímý prodej, a finance potřebují specializovaného vzdělaného a znalého odborníka s letitou praxí v instituci zabývající se financemi.

Finance jsou intimnější, než sex. A přeci ani v této oblasti nesvěříte partnerku napospas "odborníkům" na sex a nedáte ji na skusy do bordelu, ne?
Preto sa o svoje financie má starať každý sám, ale ako keď sa na školách nevyučujú?? zatial...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nj, čo sme čakali - ani náhodou nie si študentom (alebo si iba donedávna nebol, vzhľadom na dátum tvojho prístupu) FEI a nemáš frajerskú fotku za volantom Audi :) Lebo ak hej, tak neviem o tom, že by na FEI vyučovali ekonomiku...

Mimochodom - mám tlčúce srdce v ľudskej schránke, ktorá ale nie je prázdna - to je najnovší slogan, ktorým ťa vypatlali? Na základe akých logických pochodov takto segmentuješ ľudí a skupiny ľudí? Na záver - dovolím si tvrdiť, že o financiách viem toho trochu viac, ako ty, to len aby si nepodceňoval tunajšie osadenstvo a nemyslel si, že náš môžeš opiť slaným rožkom...Dúfam v skorý návrat.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

pravda napísal:ale toto som sem ešte musel dať aby som zistil či máte ešte nádej alebo ste už iba tlčúce srdcia v prázdnej ľudskej schránke ....
Z tejto (mimochodom strašne patetickej) vety priam sála tvoja zaslepenosť a neschopnosť vidieť veci okolo seba objektívne. A niektorí ľudia ti tu odpovedajú naozaj vecne a objektívne.

Súdiac podľa tej fotky si ešte stále chodíš k tatovi po vreckové a medzi prednáškami snívaš o tom, aké je to úžasné mať veľa peňazí takmer za nič. Horšie bude, keď o pár rokov zistíš, že ťa "kamaráti" z AFG len využili pre prachy v rámci pyramídového provízneho systému a že máš plus-mínus 25 rokov a holý zadok. Potom sa v lepšom prípade zamestnáš v nejakej IT firme ako 1st line support za 700-800 eur v hrubom a prejdeš si tak tým istým, čím väčšina priemerných mladých ľudí, akurát ty si stratil XY mesiacov / rokov v rozprávke nazvanej AFG.

Viac o našom používateľovi "pravda" si môžete pozrieť na stránke jeho "firmy": http://handtt.com - samozrejme sa nakoniec dopracujete k AFG.

PS: zámerom nie je nikoho uraziť, ja si vážim ľudí, ktorí rovnako ako ja majú svoje sny a idú si za nimi, hoci aj "proti prúdu"... Stačí sa pozrieť na môj avatar, ktorý pre mňa symbolizuje precítenie prítomnosti a slobodu v najširšom slova zmysle. AFG je ale niečo úplne iné.
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

zdar chcem sa opytat moze mi tu ktosi vysvetli väzby medzi menami . myslim aj konretne aj teoreticky ako ze ked ide dolar dole automaticky ceska koruna a tak dalej ( pochubujem totiz ze ma cesko kupene usa dlhopisi ci jak to je )

edit ako citam takto tu asi nepatri ale mozno ktosi vysvetli
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Axelik.m: Ak nemáš žiadne ekonomické vzdelanie,tak to nie je jednoduché vysvetliť, má to niečo aj z histórie (ukončenie používania zlatého štandardu), takže ak máš záujem, tak si prečítaj toto http://www.investopedia.com/university/ ... z1dZxQtFop (keď zoscrolluješ dole, je tam ponuka rôznych kapitol)

Ináč haha, ten web je teda dobrý vypatlávak - žiadne konkrétne myšlienky, iba "uplifting" drísty - niečo ako to, čo robila postava Patricka Swayzeho vo filme Donnie Darko, akurát v inom, mierne prenesenom význame...Takže je to ešte horšie, ako som si pôvodne myslel...
Axelik.m
Star
Star

seth82 napísal:Axelik.m: Ak nemáš žiadne ekonomické vzdelanie,tak to nie je jednoduché vysvetliť, má to niečo aj z histórie (ukončenie používania zlatého štandardu), takže ak máš záujem, tak si prečítaj toto http://www.investopedia.com/university/ ... z1dZxQtFop (keď zoscrolluješ dole, je tam ponuka rôznych kapitol)

Ináč haha, ten web je teda dobrý vypatlávak - žiadne konkrétne myšlienky, iba "uplifting" drísty - niečo ako to, čo robila postava Patricka Swayzeho vo filme Donnie Darko, akurát v inom, mierne prenesenom význame...Takže je to ešte horšie, ako som si pôvodne myslel...

neumim anglicky zakladne veci viem z obchodky ale ja potrebujem vediet aj take veci proco sa napr. ked kupuju dlhopisy ( dlh) vyjadrzuje v nejakej silnej mene a nie vo zlate (tam sa jedna o to ze hodne krajin ma natlacenych viac penazi ako realne imanie ( zlato) ) a preco sa stale pouziva dolar a euro ked uz davno niesu take stabilne ( a su aj o hodne stabilnejsie meny aj ked nie take silne )
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Axelik.m napísal:neumim anglicky zakladne veci viem z obchodky ale ja potrebujem vediet aj take veci proco sa napr. ked kupuju dlhopisy ( dlh) vyjadrzuje v nejakej silnej mene a nie vo zlate (tam sa jedna o to ze hodne krajin ma natlacenych viac penazi ako realne imanie ( zlato) ) a preco sa stale pouziva dolar a euro ked uz davno niesu take stabilne ( a su aj o hodne stabilnejsie meny aj ked nie take silne )
Ak nevieš po anglicky, tak na burzu a čokoľvek s tým spojené rovno zabudni.

Neriešme to prosím v tejto téme, nakoľko sa to netýka AFG
Axelik.m
Star
Star

lol a co ja mam z burzou ja to chcem len vediet ako to funguje a preco :? omg (podla mna troska odpoved od veci )
Napísať odpoveď