dufaj, ze nie z gramatikystefan100 napísal:som sice len na zakladnej skole ale som 8. rocnik rad bi som bol policajtom moja mama pozna nejakeho policajneho generala SR no a chcel bi som sa len opitat z coho sa tam robia primacky nikde to newiem najst
Akademia policajneho zboru - BA
Re: Akademia policajneho zboru - BA
Ako tak pozerám používanie "Y" je úplne zbytočné pre teba. Svoju prípravu na APZ by som na tvojom mieste začal učením sa vybraných slov. (chybička sa prihodí každému, ale toto je moc)stefan100 napísal:som sice len na zakladnej skole ale som 8. rocnik rad bi som bol policajtom moja mama pozna nejakeho policajneho generala SR no a chcel bi som sa len opitat z coho sa tam robia primacky nikde to newiem najst
Zdravim vsetkych.
Chcela by som sa opitat ake predmety sa skladaju na prijimacich skuskach na katedru Kriminalistiky a forenznych disciplin. Hladala som to na webovej stranke Akademie policajneho zboru ale nasla som len dake otazky a odporucenu literaturu ktore sa zdaju ako univerzalne pre vsetky katedry, a myslim si ze to neni mozne ze je tu len jedna prijimacia skuska na vsetky katedry.
Ak o tom nieco viete, prosim odpovedzte.
Vopred dakujem
Chcela by som sa opitat ake predmety sa skladaju na prijimacich skuskach na katedru Kriminalistiky a forenznych disciplin. Hladala som to na webovej stranke Akademie policajneho zboru ale nasla som len dake otazky a odporucenu literaturu ktore sa zdaju ako univerzalne pre vsetky katedry, a myslim si ze to neni mozne ze je tu len jedna prijimacia skuska na vsetky katedry.
Ak o tom nieco viete, prosim odpovedzte.
Vopred dakujem
Tie otázky, ktoré si našla tak z nich robia prijímačky všetci čo sa hlásia na APZ. A asi ťa sklamem ale tam sa dajú študovať len 2 odbory a to: Ochrana osôb a majetku a Bezpečnostné verejno - právne služby. Tú kriminalistiku a forenzné vedy máš len ako predmet v treťom ročníku.Princess napísal:Zdravim vsetkych.![]()
Ak o tom nieco viete, prosim odpovedzte.![]()
Vopred dakujem
keby s nim spavala tak ho vezmuhojko napísal:stefan100: Napriklad zo slovenciny. A aj keby tvoja mama spavala s generalom, neverim tomu, ze s takotou slovencinou ta tam vezmu.
kto vie ake fakulty ma akademia policajneho zboru?
myslel som si.robim prvykrat prihlasku kolko tam tych fakult mozem napisat?a inac ti dakujem cold
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
má niekto nejaké skúsenosti, že študoval na inej univerzite a potom chcel ísť na Mgr. štúdium na APZ? čo treba splniť? rád by som si tam tento rok podal prihlášku... 
-
engeraurer
Novice
zdravim vas. mna by zaujimalo aky je nastupny plat a nastupna hodnost policajta ked ide z VS (akademia PZ v raci), s titulom mgr. alebo to vsetko zalezi od odpracovanych rokoch v PZ ? ... dakujem
Tabulkovy plat a hodnost ide podla zakona v ktorom je to napisane. Hod Google a najdes to.
-
engeraurer
Novice
nasiel som tuto spravu z 21. augusta 2011 ... http://spravy.pravda.sk/mihal-musel-pre ... domace_p29 dole je tabulka platov to by mohlo byt ono nie ? nasiel som este daco co sa tyka platov ale tam to bolo este po starom ... a tie hodnosti stale neviem najst ... dakte som to uz nasiel a tusim po kadych 2/3 rokoch sa hodnost zvysuje no nie som si isty ... lebo niekde som cital ze absolvent s VS (akademiou PZ) ma nastupnu hodnost v oblasti dostojnickych hodnosti aj ked nema odrobene roky v PZ ale neviem co je na tom pravdy ...test napísal:Tabulkovy plat a hodnost ide podla zakona v ktorom je to napisane. Hod Google a najdes to.
Po VS si o dve hodnosti vyssie a teda ako keby si odrobil uz 5 rokov.
Tak to si uplne na omyle. Po skonceni ziskas titul bc alebo mgr a to je vsetko. Potom mozes prejst na miesta kde sa vyzaduje vysokoskolske vzdelanie pokial prejavis zaujemheker napísal:Po VS si o dve hodnosti vyssie a teda ako keby si odrobil uz 5 rokov.
Co tak §20 a §21 zakona c. 73/1998 Z.z. o statnej sluzbe prislusnikov PZ?
-
engeraurer
Novice
presne tie hodnosti (a vsetko s nimi spojene) som hladal ... ak som dobre pochopil clovek s VS s titulom mgr. by mal dostat pri nastupe do sluzby hodnost porucik (alebo vyssiu hodnost najvyssie vsak do hodnosti ktora je planovana na funkciu do ktorej je ustanoveny alebo vymenovany) ... ale mal by som otazku na tie platy ... pozeram ze v 9. platovej triede je tam 12 800 sk (424 eur) vidim ze je to najvyssia platova trieda ale zda sa mi ze to je strasne malo aj ked je tam aj dost vselijakych priplatkov a zalezi to aj od odpracovanych rokov atd ... natrafil som vsak na tieto platy ktore som uz hore v mojom predchadzjucom prispevku uviedol http://spravy.pravda.sk/mihal-musel-pre ... domace_p29 (dolu je tabulka s platmi) ... vedel by mi niekto povedat ako to je presnejsie s tymi platovymi kategoriami ? ma tu niekto s takymito vecami osobnu skusenost ? dakujemheker napísal:Co tak §20 a §21 zakona c. 73/1998 Z.z. o statnej sluzbe prislusnikov PZ?
Neviete mi niekto povedať koľko otázok je na prijímacích skúškach na Akadémiu PZ?
engeraurer: To je len zákl. funkčný plat. ďalej sa pripočíta výsluha, rizikový príplatok, hodnostné, plat za nadčas - za nerovnomernosť, osobný príplatok, príplatok za vedenie motorového vozidla ...atd, pripadne sem tam odmena. Napr. policajti v Bratislave I až V majú ešte aj príspevok na bývanie vo výške cca 100 eur.Čiže ten plat je trošku vyšší ako je v tej tabulkeengeraurer napísal:
presne tie hodnosti (a vsetko s nimi spojene) som hladal ... ak som dobre pochopil clovek s VS s titulom mgr. by mal dostat pri nastupe do sluzby hodnost porucik (alebo vyssiu hodnost najvyssie vsak do hodnosti ktora je planovana na funkciu do ktorej je ustanoveny alebo vymenovany) ... ale mal by som otazku na tie platy ... pozeram ze v 9. platovej triede je tam 12 800 sk (424 eur) vidim ze je to najvyssia platova trieda ale zda sa mi ze to je strasne malo aj ked je tam aj dost vselijakych priplatkov a zalezi to aj od odpracovanych rokov atd ... natrafil som vsak na tieto platy ktore som uz hore v mojom predchadzjucom prispevku uviedol http://spravy.pravda.sk/mihal-musel-pre ... domace_p29 (dolu je tabulka s platmi) ... vedel by mi niekto povedat ako to je presnejsie s tymi platovymi kategoriami ? ma tu niekto s takymito vecami osobnu skusenost ? dakujem