Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
Re: Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.
raz to vyskusaj 
V pripade hotela to viem pochopit, pretoze v nom spavam 10 dni a mam tam aj tie sluzby. V pripade 10, 15, 20 alebo 20 hodinoveho letu su to pre mna vyhodene peniaze. Ked to budem mat ako sluzobnu cestu, tak preco nie.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Veru radsej usetrim par krat v economy triede (ak to neplati firma) a navstivim toho za tie peniaze omnoho viac, ako si priplacat za nieco co nepotrebujem
Ak ale lietas pravidelne a zbieras tie ich body, tak to mozes ziskat niektore sluzby aj vramci takeho niecoho. Len nazbierat to potrva 
ked mas za 400 euro VIE-LAX-VIE v eko alebo za 550 euro OSL-LAX-OSL v biz, co si vyberies?
OSL je Oslo? Vyberiem si ten lacnejsi z Viedne, pretoze pri tom druhom sa musim dostat do Osla, cakat na batozinu, checkin, mozno par hodin cakacky na letisku.
ja som si zase vybral ten druhy, lebo pre mna ako fanatika do lietania za to ten priplatok stoji 
Tak skus opisat tvoje dojmy, rad si ich precitam. Kludne daj aj fotky. Videl som kopu fotiek na nete, ale kto vie, ze ci to nie su tie krasne katalogove asi ako biely piesok na Maldivach.
-
Fabo
Hardcore addict
heker, poviem to takto. Skusil som si let v ekonomickej do Johannesburgu. Nazad som dostal upgrade, ani nie do biznisu, len premium eco. Ten komfort bol neporovnatelny... ak by som tam mal este raz letiet, okamzite by som si upgrade za ~200 dokupil z vlastneho.
S trochou stastia v dohladnej dobe vyskusam biz, tak sa potom vyjadrim aj k tomu. Ale uz teraz mi je jasne, ze tam je niekolko veci, kvoli ktorym sa oplati aspon uvazovat, a to mimo situacie v lietadle samotnom.
- prednostne odbavenie - netreba ti stat jak trubka hodinu v rade s kufrom
- fast track na security - opat, stat jak trubka v rade
- salonik! - hlavne ak mas prestup, pockat v klude v pohodli par hodin, alebo sa drbat na letisku medzi XY ludmi. Velmi fasa vec. Netreba podcenovat.
- prioritka na batozine - ked mas smolu, vies cakat na kufor aj hodinu. kufre s prioritou vychadzaju medzi prvymi povacsinou.
ono hej, samo o sebe su to povedzme ze talafatky. ale ked to zratas, ze vysolis 1000-1500 sa pobyt niekde na 4 noci, tak to cele znamena rozdiel medzi tym ci si pouzitelny 3 dni alebo 5 dni. A nad tym sa uz oplati zamysliet.
S trochou stastia v dohladnej dobe vyskusam biz, tak sa potom vyjadrim aj k tomu. Ale uz teraz mi je jasne, ze tam je niekolko veci, kvoli ktorym sa oplati aspon uvazovat, a to mimo situacie v lietadle samotnom.
- prednostne odbavenie - netreba ti stat jak trubka hodinu v rade s kufrom
- fast track na security - opat, stat jak trubka v rade
- salonik! - hlavne ak mas prestup, pockat v klude v pohodli par hodin, alebo sa drbat na letisku medzi XY ludmi. Velmi fasa vec. Netreba podcenovat.
- prioritka na batozine - ked mas smolu, vies cakat na kufor aj hodinu. kufre s prioritou vychadzaju medzi prvymi povacsinou.
ono hej, samo o sebe su to povedzme ze talafatky. ale ked to zratas, ze vysolis 1000-1500 sa pobyt niekde na 4 noci, tak to cele znamena rozdiel medzi tym ci si pouzitelny 3 dni alebo 5 dni. A nad tym sa uz oplati zamysliet.
1000 az 1500 za pobyt, to asi bude daky Kempinski alebo niekde priamo v centre New Yorku? Fast track, security a batozina ma zial netrapi. Salonik pri prestupe, ak cakas 2 hodiny mi pride zbytocnost. Jedine plus vidim asi len vo vacsom pohodli sedadiel v lietadle, mozno ine jedlo a napoje. Kufor ide do podpalubia, maly kufor mam na kolieskach a hodinu som nikde necakal, dokonca ani pol hodinu.
-
chlapec10
Addict
debata eco vs biz
letel som uz aj biz aj first triedou, co si budeme hovorit je to mega, hlavne na dialkove lety. O vyhodach netreba polemizovat je rozdiel ci po 10 a viac hodinovom lete, niekedy nocnom, pridete polamany a nie ste schopny fugnovat dalsi den alebo pridete krasne vyspaty
osobne si myslim ze najvacsiou devizou premium cabins su prave sedala resp postele
catering tiez neni na zahodenie.
priority checkin, luggage a security su fajn ale vacsinou to je iba o tom ze vsade cakas menej ako niekto iny, samozrejme to neni na skodu, v Budapesti ked sme meskali na prilet, ma zachranilo ze batozina mi prisla ako prvemu a stihol som bus do BA doslova 5 min pred odchodom.
Takisto kym batozina uz neni automaticka pri kazdej letenke, tak business ma skoro vzdy 2 kusy x 32kg
lounge (po slovensky salonik
) to suhlasim super vec, zadarmo internet (tam kde neni), jedlo, pit, alkohol, niekedy aj sprcha alebo postel... pri prestupoch aj pred odletom super vec, dokonca v niektorych letiskach to funguje aj na arrivals lounge... kazdopadne tu mozem odporucit kartu American Express Gold od VUBky, stoji 133 eur rocne a mate k tomu aj cestovne poistenie pre seba + 5 spolucestujucich (nemusi byt rodina) a hlavne neobmedzeny priority pass, co je karta na vstup do loungeov po celom svete a je jedno akou triedou alebo spolocnostou letite, napr casto pouzivam takto lounge v Bratislave pri letoch s Ryanairom... Takisto ak zbierate mile tak vstup do loungeov je vacsinou v 1. urovni postupu (silver).
samozrejme, okrem par vyvolenych (napr firma plati) a bohatych malokomu sa nechcu platit niekolkonasobne sumy za tento komfort, tu je par tipov ako sa dostat do biz zadarmo alebo za malo penazi:
mile: za nazbierane mile sa da kupit bud upgrade alebo business letenka
kupon z FFP: Niektore FFP programy davaju clennom vyssich kategorii upgrade kupony zadarmo
overbooking upgrade: Ak je viac predanych sedadiel v Eco, tak zopar stastlivcov upgradnu do biz, prednost maju opat clenovia s FFP statusmi, ale niekedy sa stastie usmeje aj na beznych smrtelnikov, kamarata takto upgradli z VIE do JFK s OS a to ani nezbiera mile.
aukcia/predaj upgradu: Niektore spolocnosti drazia volne biz sedadla (napr Austrian) niektore ich dopredavaju na checkine (napr Turkish) a niektore dokonca priamo na palube (Air China) Takto mozte za par sto eur ziskat upgrade. Ked som letel 12 hodinovy let IST-NRT s Turkish ( chybna letenka za 200 e
) tak som chcel takyto upgrade kupit, lebo som videl velku vyhodu priletiet vyspaty na dovolenku, bohuzial mali plne, cestou spat NRT-IST mi tento upgrade ponukali za 350 eur ale kedze som to som sa vracal domov tak som nevzal a radsej sedel v prazdnej 3ke sedadiel.
PS: ako vyzera First Class v emirates :
letel som uz aj biz aj first triedou, co si budeme hovorit je to mega, hlavne na dialkove lety. O vyhodach netreba polemizovat je rozdiel ci po 10 a viac hodinovom lete, niekedy nocnom, pridete polamany a nie ste schopny fugnovat dalsi den alebo pridete krasne vyspaty
samozrejme, okrem par vyvolenych (napr firma plati) a bohatych malokomu sa nechcu platit niekolkonasobne sumy za tento komfort, tu je par tipov ako sa dostat do biz zadarmo alebo za malo penazi:
PS: ako vyzera First Class v emirates :
v lietadle fotim prevazne jedlo, nie sedacky, ale cosi som vykutral Biz British Airways: domestic First class American Airlines: Trans-atlantic biznis American Airlines - v skratke:heker napísal:Tak skus opisat tvoje dojmy, rad si ich precitam. Kludne daj aj fotky. Videl som kopu fotiek na nete, ale kto vie, ze ci to nie su tie krasne katalogove asi ako biely piesok na Maldivach.
priklad aktualnej moznosti kupy: - tych ~300 euro za priplatok skratka stoji, aspon mne, po par jemnych upravach sa z toho da spravit trasovanie s 2-3 stopovermi navyse, co dava o dooost viac mil, ktore mozem pouzit na buduci upgrade pri kupe economy, takze realne je priplatok len 150 euro na 1 vylet
Fotky pekne, hlavne sedacky. Ked mam priplatit 200 alebo 250 eur, to si rovno mozem predlzit hotel a zaplatit 60 eur viac za hotel. Cize vyspinkany a nedolamany z lietadla za 350 eur naviac = jedna noc navyse za 60 eur v hoteli.
To je ako otázka načo si kúpiš mercedes, keď ťa pohodlne odvezie aj fabia...
Úplne chápem že si niekto priplatí k letenke.
Rovnako chápem že druhý pozerá zase na cenu....
Úplne chápem že si niekto priplatí k letenke.
Rovnako chápem že druhý pozerá zase na cenu....
Na aute za trojnasobnu cenu sa v tom aute vozis rovnako dlho, sedis napriklad 6 hodin za volantom na trase LM-BA a spat, ides takto 3 dni do tyzdna, najazdis na tom 300 000 km, vyuzivas ho v meste, cestou do obchodu, dlhe trasy, mas v tom pohodlie, bezpecnost a neviem co dalsie. V lietadle stravis pri par letoch rovne mozno par desiatok hodin, cena je podla mna neprimerane vysoka.
Este ma napadla ta priority kontrola. Ci sedim na sedadlach a cakam na vyprazdnenie radu alebo idem medzi prvymi a potom cakam v lietadle, tak to je asi uplne jedno. Mozno v lietadle ti daju uz vodu na pitie, ak lietis vyssou triedou, de facto si ale cas neziskal.
Este ma napadla ta priority kontrola. Ci sedim na sedadlach a cakam na vyprazdnenie radu alebo idem medzi prvymi a potom cakam v lietadle, tak to je asi uplne jedno. Mozno v lietadle ti daju uz vodu na pitie, ak lietis vyssou triedou, de facto si ale cas neziskal.
No to je práve bezpečnostná kontrola, kde môžeš byť na veľkých letiskách aj 2 hodky, alebo 10 minút
A potom smer salónik na jedlo zdarmaaaa
Každopádne, žijeme len raz, práve tu a práve teraz
A potom smer salónik na jedlo zdarmaaaa
Každopádne, žijeme len raz, práve tu a práve teraz
A presne o tom to jeheker napísal:cena je podla mna neprimerane vysoka.
Čo je pre teba neprimerane vysoká cena, to je pre druhého drobnosť a nerieši to....
"Neprimerane vysoká cena, to je pre druhého drobnosť"... Toto mi tiež pride ako blbosť. Nepotrpím si na luxus, síce som už prespával v hoteloch kde noc vyšla na 500e+ ale rovnako nemam problem prespať aj v stane. S peniazmi nemám problém ale biz triedy mi prídu ako vyhodené peniaze. Platit trojnásobok za biz triedu mi podla mna neponúka trojnásobnú value, proste je to vždy len cesta ktorú pretrpím a peniaze navyše radšej utratím v danej destinácií
Prirovnanie s mercedesom a fábiou je totalne odveci to už povedane bolo.
V tejto téme a mnohých stránkach sa upozornuje na lacné letenky a chyby ale existuje web kde si naklikam destinacie kam chcem ist a upozorní ma až ked sa niečo najde ? Nebavi ma sa prehrabavat milionom destinacii o ktore nemam zaujem a preto často missnej tie zaujimave
Prirovnanie s mercedesom a fábiou je totalne odveci to už povedane bolo.
V tejto téme a mnohých stránkach sa upozornuje na lacné letenky a chyby ale existuje web kde si naklikam destinacie kam chcem ist a upozorní ma až ked sa niečo najde ? Nebavi ma sa prehrabavat milionom destinacii o ktore nemam zaujem a preto často missnej tie zaujimave
-
Soviet
Darca
To je to iste ako ked si platis lacny hotel, alebo 5* .. Vsetko je len od limitu kolko chces zan vyhodit. Nakolko si ja peniaze vazim, tak radsej usetrim a kupim si za ten rozdiel oblecenie alebo cokolvek kvalitneho.
K "akcii" hore pastnutej. O com je hladat lacny business class a kvoli tomu ist nestandartnou trasou cez prestupy navyse (vid zmena letiska v londyne), ktore stoji dalsie poplatky. Taktiez presun do Rotterdamu + z Pariza. Kde ti treba dalsie letenky a zrazu ta ten vylet vyjde + dalsich 400eur a kopa strateneho casu. To zmysel nema. Existuju tam lety z Viedne s jednym prestupom za cca 400-500eur. Takze kusok bez pohodlia, ale zato usetreny kopec casu a starosti s x prestupmi
K "akcii" hore pastnutej. O com je hladat lacny business class a kvoli tomu ist nestandartnou trasou cez prestupy navyse (vid zmena letiska v londyne), ktore stoji dalsie poplatky. Taktiez presun do Rotterdamu + z Pariza. Kde ti treba dalsie letenky a zrazu ta ten vylet vyjde + dalsich 400eur a kopa strateneho casu. To zmysel nema. Existuju tam lety z Viedne s jednym prestupom za cca 400-500eur. Takze kusok bez pohodlia, ale zato usetreny kopec casu a starosti s x prestupmi
-
Fabo
Hardcore addict
1000 az 1500 eur za pobyt v zmysle celkovych nakladoch, nie len za hotel.heker napísal:1000 az 1500 za pobyt, to asi bude daky Kempinski alebo niekde priamo v centre New Yorku? Fast track, security a batozina ma zial netrapi. Salonik pri prestupe, ak cakas 2 hodiny mi pride zbytocnost. Jedine plus vidim asi len vo vacsom pohodli sedadiel v lietadle, mozno ine jedlo a napoje. Kufor ide do podpalubia, maly kufor mam na kolieskach a hodinu som nikde necakal, dokonca ani pol hodinu.
Je to presne ten isty pomerny rozdiel ako medzi autom za 10 tisic a autom za 30 tisic. kazdy si musi spocitat ci sa mu oplati jedno alebo druhe.heker napísal:Na aute za trojnasobnu cenu sa v tom aute vozis rovnako dlho, sedis napriklad 6 hodin za volantom na trase LM-BA a spat, ides takto 3 dni do tyzdna, najazdis na tom 300 000 km, vyuzivas ho v meste, cestou do obchodu, dlhe trasy, mas v tom pohodlie, bezpecnost a neviem co dalsie. V lietadle stravis pri par letoch rovne mozno par desiatok hodin, cena je podla mna neprimerane vysoka.
cas si neziskal, ale pohodlie hej, pri nastupe. Cas ziskavas pri odbaveni, bezp. kontrole a pri vystupe.heker napísal:Este ma napadla ta priority kontrola. Ci sedim na sedadlach a cakam na vyprazdnenie radu alebo idem medzi prvymi a potom cakam v lietadle, tak to je asi uplne jedno. Mozno v lietadle ti daju uz vodu na pitie, ak lietis vyssou triedou, de facto si ale cas neziskal.
Co je fajn kym si povedzme student a jeden-dva dni hore dole ta netrapia.heker napísal:1000 az 1500 za pobyt, to asi bude daky Kempinski alebo niekde priamo v centre New Yorku? Fast track, security a batozina ma zial netrapi. Salonik pri prestupe, ak cakas 2 hodiny mi pride zbytocnost. Jedine plus vidim asi len vo vacsom pohodli sedadiel v lietadle, mozno ine jedlo a napoje. Kufor ide do podpalubia, maly kufor mam na kolieskach a hodinu som nikde necakal, dokonca ani pol hodinu.
Ked pracujes a potrebujes napchat vylet do nejakej dovolenky, pripadne mas v praci naplanovane veci co nepockaju.. alebo ostatne ked ti podmienky tarifu neumoznia letiet o den skor ci neskor...
-
chlapec10
Addict
nechapes pointu, mozes si hotel predlzit aj o X noci, ale ide o to ze pristanes fresh a mozes ist napriklad rovno na meeting resp rovno pracovat alebo riesit ine veci.. napriklad moj pripad ked som si chcel priplatit do biz ked som letel do tokya ale nedalo sa, tak som po 12 hodinovom lete do Tokya pristal uplne rozbity a nepouzitelny a rovno som zaparkoval v hotelovej posteli, keby som letel biz tak pristanem krasne vyspaty a mozem fungovat..heker napísal:Fotky pekne, hlavne sedacky. Ked mam priplatit 200 alebo 250 eur, to si rovno mozem predlzit hotel a zaplatit 60 eur viac za hotel. Cize vyspinkany a nedolamany z lietadla za 350 eur naviac = jedna noc navyse za 60 eur v hoteli.