ake domace kino kupit???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jaro3
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

ake domace kino kupit???

Príspevok od používateľa jaro3 »

cavte poradili by ste mi aka znacka televizoru a domaceho kina je najlepsia pretoze uz to chce neco poradne a nechto vidrzi a aby sa to nekazilo
Dakujem :D
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

cenovy lmit by si mohol napisat :P
jaro3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jaro3 »

do 1000 eur
keksinka22
Novice
Novice

Príspevok od používateľa keksinka22 »

do 1000 eur mas ppc kino mozno aj zbytocne velka investicia,,,,, mas dom alebo byt?? my mame v byte panasonic... poviem ti este ani raz som to nemala na plno :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

1000 euro na tv + kino?
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Moja kamoska ma taktiez panasonic a ten isty pripad raz sme to dali do polky a skoro praskli skla na oknach :D
+ nejaka plazma a mas celkom slusne kino. :)
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

->slavo<- napísal:Moja kamoska ma taktiez panasonic a ten isty pripad raz sme to dali do polky a skoro praskli skla na oknach :D
dovoľ mi sa zasmiať

haa haa

kamarát má doma kino v cene okolo 100 litrov (Sk aby sme sa rozumeli), zosík Technics, čosi v triede H+, také s dvoma ručičkovými budíkmi podsvietenými žiarovkami, front reproduktory boli delené na basovú a fullrange sekciu, basová bola tvorená 10" wooferom a 10" pasívom, fullrange tuším 2 x 16 cm stredobasy + výškač, s THX certifikáciou, cena samotných reproduktorov bola 70 litrov. A keď to ohulil tak okná nepraskli.
Ja už som doma tiež skúšal kadečo a okná mám celé (napríklad SPL woofer Climaxx Phatt 2000, púšťal som sínus s frekvenciou rovnou rezonančnej frekvencii miestnosti, SPL v izbe sa mohlo blížiť k 130dB, okná nepraskli (ale odišiel mi zosilňovač :roll: ))

Domáce kino za 1000 evry je nič... to máš tak akurát na telku.
->slavo<-
Addict
Addict

Kludne sa zasmej je to pravda neviem presne aky typ maju doma
ale po stranke zvuku je to bomba strasne brutalne basy :) , nejeden krat sa dosli stazovat susedia :lol:,
ale ono to bude asi tym ,ze maju tie komunisticke okna a tie skla dost rezonuju pri vyssej hlasitosti . 8) a samozrejme som to nemyslel vazne stym prasknutim :D
to bolo len tak pre informaciu ze aj panasonic ma celkom fajn zvuk .
Nikdo nepovedal ze za 1000 euro bude mat najlepsie domace kino,ale
slusne to bude kazdopadne,ked k tomu kupi aj nejaku vecsiu plazmu.
:wink:
a nenapada ma ina znacka ktora robi dobre Tv aj domace kina v tej cene.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

ja bývam tiež v paneláku, aj mne drnčia žalúzie o sklo, aj mi opadáva omietka okolo dverí. Ale ver mi, domáce kino za 1000 evry je nič, existujú ĎALEKO brutálnejšie zostavy. A navyše panasonic snáď nemá jedinú aparatúru ktorá by bola zvukom aspoň lepší priemer.
Tak pozerám čo za 1000€ ponúka nay... domáce kiná s celkovou hmotnosťou ktorá nedosahuje ani len hmotnosti kvalitného subwoofera... hmmmmm
->slavo<-
Addict
Addict

Tak mu porad ty nejake dobre domace kino + TV ktomu do 1000euro ked sa dotoho tak vyznas :roll:
keksinka22
Novice
Novice

Príspevok od používateľa keksinka22 »

sorry tu TV som si nevsimla... tak mys me kupolavi pred 3ma rokmi tv+ kino 60000sk,,,, teraz za to by som inu je*u kupila...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

->slavo<- napísal:Kludne sa zasmej je to pravda neviem presne aky typ maju doma
ale po stranke zvuku je to bomba strasne brutalne basy :) , nejeden krat sa dosli stazovat susedia :lol:,
ale ono to bude asi tym ,ze maju tie komunisticke okna a tie skla dost rezonuju pri vyssej hlasitosti . 8) a samozrejme som to nemyslel vazne stym prasknutim :D
to bolo len tak pre informaciu ze aj panasonic ma celkom fajn zvuk .
Nikdo nepovedal ze za 1000 euro bude mat najlepsie domace kino,ale
slusne to bude kazdopadne,ked k tomu kupi aj nejaku vecsiu plazmu.
:wink:
a nenapada ma ina znacka ktora robi dobre Tv aj domace kina v tej cene.
V tej cene? Panasonic, LG, Samsung - m§a napadlo

K tej hlasitosti - je jedno či to hraje tak či okná prasknú, alebo nie. Ide o kvalitu zvuku a preto by som radšej volil zostavu zosik+repro - ak sa do ceny zmestíš (ak 1000 na toto nie je problém (za 20000sk máš už naozaj dobrú kvalitu za 14000sk máš niečo slušné) ak 1000 na telka+zostava tak treba pohľadať ale dá sa)

//autoeditácia príspevku ( 31 Jul 2009, 6:44 )
el_chupacabra napísal:ja bývam tiež v paneláku, aj mne drnčia žalúzie o sklo, aj mi opadáva omietka okolo dverí. Ale ver mi, domáce kino za 1000 evry je nič, existujú ĎALEKO brutálnejšie zostavy. A navyše panasonic snáď nemá jedinú aparatúru ktorá by bola zvukom aspoň lepší priemer.
Tak pozerám čo za 1000€ ponúka nay... domáce kiná s celkovou hmotnosťou ktorá nedosahuje ani len hmotnosti kvalitného subwoofera... hmmmmm
S tým súhlasím na plnej čiare..... :)

Ako veľkú telku? Ja by som šiel najskôr do Samsung ps42b450 + zosik niečo čo nájdeš vo výpredaji napr Yamaha rxv461 - ja som kúpil za 150 ečiek v normálnom obchode a zostane ti ešte na repro Jamo čo stoja v obchode 200 ečiek -- neviem označenie a časom ku nim môžeš dokúpiť subáč za cca 110 ečiek a máš vystarané. :D
->slavo<-
Addict
Addict

tak nasiel som top 10 home cinnema http://www.t3.com/feature/top-10-one-bo ... ma-systems
zaujimave ze LG je na prvom mieste :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Nebudte trapni.
Vyssia cena ma znamenat len vyssi vykon a praskanie okien?
Jednak je to blud, okna nepopraskaju ani omietka neopada ani s mensim PA aparatom a nie s dakym trapnym domacim kinom. Za druhe cena casto sice neodzrkadluje kvalitu, ale v podstate plati umera viac penazi = viac muziky.

Vykon vo W je to posledne, na co by ste sa mali zamerat pri kupe DK, ci inej home audio techniky.
Uz len taka sranda, ked som doma ohulil v obyvaku muziku, tak do bedne islo v priemere 1-3W (merane multimetrom, prepocitane), spickovo mozno 6W vykonu a hlasitost v miestnosti 21m2 bola uplne dostacujuca.
Vykony 100W a ine na kanal su za 1. nezmysly a za 2. zbytocne.

1000Ecok je tak rozumny zaklad, aby to hralo. Vobec nedoporucujem AllinOne kina = domace kino v prasku. Radsej sa poobzerat hoci aj po zosiku alebo bedniach od ruky. Receiver za cca 12tis. splni ulohu a bedne za 18tis. su tiez slusne, napr. set Qacoustics.
Pri vyskladanom kine je mozne si vybrat malicke zadne repra a naopak sa da pridat prednym hlavnym bedniam, ktore hraju znacnu cast muziky.
Subwoofer nemusi byt sucastou kina, da sa vsak kedykolvek doplnit, radsej je dobre zainvestovat do setu repro 5.0.

Taktiez nedoporucujem znacky ako Jamo, Yamaha, Sony, Panasonic a podobne v nizsej cenovej kategorii (rozumej cca pod 200E/reprobox), kedze su to sunty... a casto su to sunty aj pri vyssej cene, predrazena spotrebka.
Sety repro ponukaju aj firmy Xavian, AQ a kopec inych, ktore sa daju najst v hifi studiach.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

->slavo<- napísal:tak nasiel som top 10 home cinnema http://www.t3.com/feature/top-10-one-bo ... ma-systems
zaujimave ze LG je na prvom mieste :)
Prečo zaujímavé? tá LG-na má dobrý zvuka nato, že je to iba domáce kino.

//autoeditácia príspevku ( 01 Aug 2009, 7:18 )
to makovnik:

Sety repro ponukaju aj firmy Xavian, AQ a kopec inych, ktore sa daju najst v hifi studiach.

Ono záleží aj odkiaľ je chlan, lebo pochybujem, žeby cestoval pol štátu do hifi štúdia, aby si ich vypočul, ale ak to má v meste, pár kilomertov, v susednom meste......tak nech si tam zbehne, ale v sa takéto značky nenachádzajú pokiaľ viem.. :(
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

To su reprosustavy, ktore si ani velmi ist napocuvat nemusis, lebo hraju urcite lepsie ako tie plastove dizajnove "tiezreproduktory" ku domacim kina.

Staci kuk napr. tu: http://www.platanaudio.sk/ Maju repra Epos, Chario, kde sa da v cene najst set, staci to kupit bez subwoofra, ktory tvori az 1/3 a viac ceny celeho setu.
Dalsie studio http://www.kohutaudio.sk/ , tak sa da vybrat Q acoustics, Magnat (okrem serie Monitor), a vyskladat si kino.

Dalsie weby napr. www.hifimarket.cz, tu je cely zoznam takych hifi studii a podobne http://hifi.nazory.cz/studia.php

Chce to len snahu si pozriet.
Napísať odpoveď