aké funkcie od mobilu očakávate do roku 2010?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
adr3nal1n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr3nal1n »

Kód: Vybrať všetko

http://www.mobilmania.sk/Mobilnetelefony/AR.asp?ARI=6614
myslim si buducnost je v all in one, nieco podobne ako Mio A701 (vid link), akurat s tym ze zacnu vyrabat s ultralahkymi 10+ gigovymi hdd, samozrejme zdokonalene vsetky bezne funkcie, nova technologia wi-fi kde bude net vsade for free, a baterka ktora bude zvladat vsetky poziadavky uzivatela....
do 2010 inak ziadne radikalne zmeny

baterky:

Kód: Vybrať všetko

http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate_page.php?page_id=42951
[/size]
Zdenci22
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zdenci22 »

mohol by chodit.
Felippo
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Felippo »

dnesne telefony mi uplne stacia.....funkcie sa budu uz len zdokonalovat a zlepsovat......az nakoniec budes chodit len s malym sluchadlom v uchu a vsetkoo co povies urobi,a tebe sa to bude premietat v oku napr. internet,....s takou rychlostou,ze skor jak na nieco kliknes uz sa to bude stahovat....ale v jap. fici telefon kt. si chytis jak golfovu palicu,udres jako do lopty...a na displeji sa ti ukaze kam si ju odje*... dost huste,,..ale neviem si predstavit jak by som to robil na zastavke napriklad alebo v autobuse......
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Ja len dufam, ze sa s nimi bude stale dat volat... :wink:
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

a deti nasich deti nasich deti nebudu chapat preco sa to vola mobilny telefon ked to ma vsetko; a budu pouzivat slovnik zastaralych vyrazov a archaizmov aby to pochopili
patrik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa patrik »

no bude to taky mobil ze na rozpravanie ti to daju do ust a do uch mikrofon na celo so daj holografiu ako displej a okolo pasu budes mat stol a no nom bude klavesnica a myska a z nich kabel pojde do zadku :wink: :lol:
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

gandus napísal:a deti nasich deti nasich deti nebudu chapat preco sa to vola mobilny telefon ked to ma vsetko; a budu pouzivat slovnik zastaralych vyrazov a archaizmov aby to pochopili
Planujes mat deti/vnucata do 4 rokov? :lol:
patrik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal:Planujes mat deti/vnucata do 4 rokov? :lol:
ja nmozo ani nia on??? :lol:
moham3d
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moham3d »

ze bude capovat chladene pivo
patrik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

alebo colu a pepsi :lol:
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Je vcelku zaujímavé čítať túto tému teraz :)
patress
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa patress »

to mi hovor... teraz zalozim novu..ze ako budu vyzerat "mobili " v roku 2020 :lol:
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

no ale poďme založiť ... keď toto fórum funguje takto dlho tak možno aj vtedy bude fungovať, dajme si minimálne rok 2015 a potom sa zasmejeme spoločne na tom aké sme mali bláznivé predstavy ... vtedy sa niekomu nsívalo o 4GB flash pamäti a dnes čo z toho ? máme tam niekoľkonásobne väčšie dokonca ...
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

sundevil napísal:imho toto je buducnost klavesnic, vsetko v jednom
si sa trafil :)

komunikator, velka pamät, wifi..:)
kjh
Novice
Novice

Re: aké funkcie od mobilu očakávate do roku 2010?

Príspevok od používateľa kjh »

ako napisal kolega pred par rokmi, celkom zuajimave citat tuto temu teraz :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak to skúsme posunúť na rok 2020. Alebo kľudne 2030 :) Tie 4 roky odkedy je táto téma rýchlo ubehli.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:arrow: :arrow: :arrow: ---- niekoho napadne ze teoreticka kapacita kariet, presikana v roku 2009 bude uz realna. namiesto podsuvania nam 32/64 GB pamatovych kariet. budeme mat 2TB a 4TB karty. Kto bude frajer kupi si 8 TB ....
:arrow: :arrow: :arrow: ---- Bude sa kamerovat v 8K a 16 K rozliseni.... pri obrovkom datovom toku..... ( 60 FPS, 120 FPS, 240 fps 480 FPS --- bez spomalenia, realny pocet snimkov vo videu .... )
:arrow: :arrow: :arrow: ---- Fotoaparat bude mat 24 mpix a viac!!!, pricom sa pouzije az :!: jednopalcovy cip (mozno vacsi) :!: . popripade ina technika, plus typ optickeho zoomu, plus moznost xenonoveho blesku ako kedysi.
:arrow: :arrow: :arrow: ---- Displej mobilu bude bezne v rozliseni skutocneho 4K
:arrow: :arrow: :arrow: ---- Konecne do mobilov zacnu davat vacsie baterie, popripade sa pride na sposob ako bateriu dobijat pocas dna, mozno nejakou solarnou nano vrstvou pod displejom, ktora aj bude realne fungovat.
:arrow: :arrow: :arrow: --- plna podpora windowsu v mobiloch, jednoducho mobil pripojim k akemukolvek monitoru a mam plnohodnotny pc,vsetko sa bude dat sprarovat a vsetko bude fungovat. V mobilnych hrach plna podpora joystickov, mysi, klavesnic.
:arrow: :arrow: :arrow: ---- vodotesnost bude samozrejmostou a standardom vo viacerych telefonoch.
:arrow: :arrow: :arrow: ---- pokrocile hlasove ovladanie, pristupne vo vsetkych jazykoch.
:arrow: :arrow: :arrow: ---- pokrocila bezpecnost, nehacknutelne mobily. co sa z mobilu zmaze je zmazane, hoci sa uzivatel aj na hlavu postavi.
:arrow: :arrow: :arrow: ---- emulacia PS hier, stiahnutim aplikacie sa z mobilu stane plnohodnotne PS, bez lagov, blbnutia, v top kvalite, plus podopora streamovania, akykolvek mobil buducnosti sa stane po zaplateni urciteho poplatku, plnohodnotnou nahradou playstation alebo Xboxu. predstavujem si to ako ze vypocetne a graficke jadro je kdesi prec odo mna a mne to len zasiela obsah toho ako hram, ze realne hram na mobile, ale vyposetna jednotka je kdesi prec.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja si netrúfam. CPU, pamäť a foťáky pôjde dopredu iba lineárne, a zrejme v pomalšom tempe ako doteraz, keďže si myslím, že už sme fakt blízko fyzikálnych možností. Čo očakávam do 2020, respektíve 2025 je revolúcia v baterke, výdrž niekoľko dní pri bežnom používaní.

A myslím, že sa to bude uberať skôr tak, že mobily nejak extrémne vyššie už nepôjdu, ale všetko ostatné, bude smart. Tak ako si v roku 2006, keď sa založila táto téma, nikto nevedel predstaviť Smart TV alebo hodinky. A ak nastane nejaká väčšia zmena, tak to bude vyslovene zmena, a nie progress. Že už tam nebude ten koncept dotykového displeja.

A tiež si myslím, že bude kľúčová virtuálna realita, možno headsety priamo v balení, a tak. Samozrejme rozlíšenia a výpočtový výkon, že by sa dal pozrieť plnohodnotne 3D film s mobilom vo VR headsete, a tak.

Toto je myslím celkom reálne, za tých 10 rokov. Ale človek nevie, ani čo bude o týždeň, hlavne v dnešnej dobe. Možno bude populácia zeme o 10 rokov zredukovaná o 70% kvôli nejakej vojne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

hlavne uz nebudu take tehly ako teraz. ked chce mat clovek solidny telefon tak je to bud placka alebo je hruby. ja ocakavam ohybny display, velkokapacitne baterky, solarne nabijanie , Li-Wi a vymretie sim-kariet ako aj pamatovych kariet.

od toho 2030 mozno aj implantovatelne telefony, resp. cipy pod kozu, ktore nahradia samotny aparat
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ohybne ale skladacie displeje, v tom aj vidim buducnost. proste mat drobny telefon, ktory jednoducho nosis vo vrecku, ovladas jednou rukou, ale ked treba, tak ho rozlozis, natiahnes na vacsiu velkost aby si si pohodlne pozrel video alebo browsoval web. ja mam teraz 5,7" telefon a na pohodlne browsovanie by som bral aj viac, ale to uz by bolo fakt nekomfortne.

popravde viac uz od telefonov ani neocakavam, samozrejme okrem tej vydrze. skor mi aktualne ide o obsah. viac aplikacii, lepsie prepojenia s inymi zariadeniami (IoT) a hlavne aby sa iste sluzby zo zapadu dostali konecne aj na nase zaprdene slovensko. proste si v piatok vecer pozriet trochu starsi film (rozujem 2012) a teraz kde ho zohnat? doma som to nemal, torrenty vsetky mrtve, bezat niekam do obchodu aby som si kupil dvdcko tiez nie je idealna moznost... dokonca som aj alzu pozeral ci sa to neda pozriet (aj ked to by som musel kukat na PC a nie na telke).
keby tak zijem trochu dalej na zapad, tak otvorim netflix a pozeram...
Napísať odpoveď