Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Su zvukovo rozhodne lepšie ako prva verzia, nie je to take zadunene a zahuhlane, zvuk je vyrovnanejši. Avšak vyhodna kupa to ani po tych vylepšeniach rozhodne ani zďaleka nie je. Za tie prachy je X podstatne lepšich sluchadiel. A ta ANC technologia nie je (tak ako u drvivej väčšiny) kvôli vyraznemu šumu dobre použiteľna. Je to zbytočnosť kaziaca zvuk. Spracovanie ako u všetkych Beats, lacny, nevzhľadny plast a vyborny kabel.
Už keď niekto nutne musi mať Beats, tak Solo 2. Teda ak to chce na von ako prenosne sluchadla. Tie svoju cenu obhaja.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Tak nemusia byť výhradne Beats. A keďže u nich ako jediných som si nebol istý ich kvalitou tak píšem tu. U Solo 2 ma straší že na alze sú často reklamované a u Wireless by ma zaujímalo či nestráca týmto zvuk na kvalite. Inak ma prekvapilo že nie je na internete veľa recenzií (cz/sk) na tieto slúchadlá tak otravujem tu :D
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

rozpočet aký ?
raky2702
Expert
Expert

Príspevok od používateľa raky2702 »

Zdravim,
kamos hlada sluchatka klasickej konstrukcie tzv. peckove. Stuplove mu nesedia.
Cenu stanovil do 30eur.
Pocuva prevazne : rap, rock, metal... bol by rad keby boli trochu basovejsie
Co by bola taka najlepsia volba ?
Idealne aby sa dali kupit na Slovensku
gorsche
Medium Star
Medium Star

DropDead: Max 300 € a viac fakt nedám. A nemusíš strácať čas na mňa hľadaním vhodných sluchadiel, iba som chcel vedieť ako to je s Beats-mi ale keď máš nejaký overený tip tak môžeš sem dať :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

gorsche napísal:Wireless by ma zaujímalo či nestráca týmto zvuk na kvalite.
Wireless hraju samozrejme o dost horsie ako drotove v rovnakej cene.
To ma byt prenosne ci na doma? Co mas za zdroj, aby vobec tych 300€ malo zmysel.

raky:
Ake stuplove kamos skusal? Ak len nejaky headset k mobilu kde nemal moznost vymeny nastavcov, tak necudo ze mu nemuseli sadnut. Samostatne predavane sluchadla maju v baleni castokrat niekolko parov nastavcov roznych velkosti, tvarov a materialov. A daju sa aj dokupit. Je v podstate nemozne aby mu nejake z nich nesedeli, penove sedia kazdemu.

Z peciek stoja v tejto cene za pozornost jedine Yuin PK3 a Hisoundaudio PAA-1.Tie uz sa ale v u nas v obchodoch nevyskytuju. Najblizsie z Ciech. Ine pecky sa velmi kupovat neoplati. To budu len take aby boli bez akejkolvek ambicie na kvalitu.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Tak najviac počúvam hudbu z PC, integrovaná zvukovka Realtek ALC889. A potom ešte z mobilu Lumia. Kúpou drahších slúchadiel skôr myslím do budúcnosti že si kúpim kvalitnejšiu zvukovú kartu alebo MP3 prehrávač. Inak skôr by boli lepšie prenosné.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Integrovana karta nie je 2x dobre riesenie pre 300 eurove sluchadla.
Kazdopadne nejake vacsie sluchadla ktore by bolo pohodlne na doma a zaroven pouzitelne na prenasanie napr. V-moda M100. Tie nielenze vyborne hraju (su to jedny z najlepsie hrajucich sluchadiel ktore sa daju nazvat prenosne vobec), su aj spickovo spracovane.
Dalsia dobra volba su Audio-Technica ATH-MSR7, maju menej basovy, svetlejsi zvuk ako M100. V baleni maju 3 kable co rozhodne nie je standard.
Prip. Focal Spirit One S.
raky2702
Expert
Expert

Ake stuplove kamos skusal? Ak len nejaky headset k mobilu kde nemal moznost vymeny nastavcov, tak necudo ze mu nemuseli sadnut. Samostatne predavane sluchadla maju v baleni castokrat niekolko parov nastavcov roznych velkosti, tvarov a materialov. A daju sa aj dokupit. Je v podstate nemozne aby mu nejake z nich nesedeli, penove sedia kazdemu.

Z peciek stoja v tejto cene za pozornost jedine Yuin PK3 a Hisoundaudio PAA-1.Tie uz sa ale v u nas v obchodoch nevyskytuju. Najblizsie z Ciech. Ine pecky sa velmi kupovat neoplati. To budu len take aby boli bez akejkolvek ambicie na kvalitu.
No tak teda suhlasil aj so stuplami. Akurat jedina podmieka je aby sa dali zohnat v Bratislave, ak by mu naozaj nepasovali nech nemusi zbytocne platit postu.
Cize ake stuple do tych 30e ? Idealne aby mali dost nastavcov
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vratit zo zakona bez udania dovodu moze myslim iba v eshope, takze ak BA tak odporucam mall.sk, vzdy.sk , alza.sk pricom v Alze mozem potvrdit ze nerobia ziadne caviky, bez reci vezmu tovar spät u ostatnych neviem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

raky2702 napísal:
No tak teda suhlasil aj so stuplami. Akurat jedina podmieka je aby sa dali zohnat v Bratislave, ak by mu naozaj nepasovali nech nemusi zbytocne platit postu.
Cize ake stuple do tych 30e ? Idealne aby mali dost nastavcov
Napr. Xiaomi Piston 2, Soundmagic E10, E30, RHA MA350.
raky2702
Expert
Expert

Napr. Xiaomi Piston 2, Soundmagic E10, E30, RHA MA350.
Diky za tipy... este ked sa mozem spytat:
1. Kde sa daju kupit tie Piston 2?
2. Kamos hovori ze nad 30e uz moc nechce ist, najlepsie tych 20-30
3. Je velky rozdiel medzi E10 a PL21 ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. v Blave neviem
2. všetko sa da najsť aj lacnejšie ale len ak nie je podmienka BA, pokiaľ ale chce kvalitu, tak tych 5eur (hore/dole) sa priplatiť oplati. Pokiaľ mal doteraz len nejake sluchadla k mobilu, tak všetky budu vyrazny krok vpred.
3. Ano je. E10 - veľmi dobre spracovane kovove špunty s basovym, zabavnym zvukom, PL21 plastove s lepšim, presnejšim ale vyrovnanym zvukom (menej basov).

Zvukovo najlepšie špunty ktore sa (predpokladam) daju kupiť aj v BA su Sony MH1. Hraju na urovni 100+ eurovych sluchadiel. Je ale treba ratať s tym, že z niektorych zariadeni nebudu hrať bez redukcie a nie každemu musi vyhovovať sice kvalitny ale neprakticky kabel. A tie maju len 3 nastavce v baleni.
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

Ahojte, mohli by ste mi poradiť sluchátka za max 120e? Počúvam rock, country, folk ale sem tam aj metal. Ako zdroj poslúži fiio x1. Bol by som rád ak by sa jednalo o náhlavné sluchátka ale rozumnej veľkosti aby sa s nimi dalo aj sem tam cestovať.(nemusia byť nejaké maličké prenosné skladacie čudá :D ) a nech sú čo najpohodlnejšie Diky
raky2702
Expert
Expert

Ryan Giggs napísal:1. v Blave neviem
2. všetko sa da najsť aj lacnejšie ale len ak nie je podmienka BA, pokiaľ ale chce kvalitu, tak tych 5eur (hore/dole) sa priplatiť oplati. Pokiaľ mal doteraz len nejake sluchadla k mobilu, tak všetky budu vyrazny krok vpred.
3. Ano je. E10 - veľmi dobre spracovane kovove špunty s basovym, zabavnym zvukom, PL21 plastove s lepšim, presnejšim ale vyrovnanym zvukom (menej basov).

Zvukovo najlepšie špunty ktore sa (predpokladam) daju kupiť aj v BA su Sony MH1. Hraju na urovni 100+ eurovych sluchadiel. Je ale treba ratať s tym, že z niektorych zariadeni nebudu hrať bez redukcie a nie každemu musi vyhovovať sice kvalitny ale neprakticky kabel. A tie maju len 3 nastavce v baleni.
Tak nakoniec sa kamos rozhodol pre tie E10 a vraj mu aj celkom sedia. Nechava ich este rozohrat ale ze aj teraz nove maju super zvuk.
Diky teda za super tip a rady :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

raky2702 napísal: Tak nakoniec sa kamos rozhodol pre tie E10 a vraj mu aj celkom sedia. Nechava ich este rozohrat ale ze aj teraz nove maju super zvuk.
Diky teda za super tip a rady :)
To je ten predsudok keď človek hodnoti všetky špunty na zaklade jednej skusenosti s nejakym priblblim headsetom. Pokiaľ to ma ale v baleni niekoľko parov nastavcov, šanca že nenajdeš tie spravne je minimalna.
ugorka napísal:Ahojte, mohli by ste mi poradiť sluchátka za max 120e? Počúvam rock, country, folk ale sem tam aj metal. Ako zdroj poslúži fiio x1. Bol by som rád ak by sa jednalo o náhlavné sluchátka ale rozumnej veľkosti aby sa s nimi dalo aj sem tam cestovať.(nemusia byť nejaké maličké prenosné skladacie čudá :D ) a nech sú čo najpohodlnejšie Diky
Ak to môže byť zo zahraničia tak napr. V-moda M80, V-moda XS.
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

ďakujem za tipy, pokukám:) a niečo čo sa dá zohnať aj u nás alebo v česku? bola by zo obrovská výhoda.... strašne nerád objednávam veci zo zahraničia....
Ryan Giggs
VIP
VIP

V-Moda XS sa daju aj u nas, ale su o stovku nad tvoj rozpočet. Preto to zahraničie. Ťažko najdeš sluchadla tu u nas ktore by za tych 120 eur hrali tak dobre ako napr. tie M80.
Z tych rozmerovo menšich napr. Sennheiser Momentum On ear, Beats Solo 2 (celoplasťaky), Fostex TH-7. TH-7 stoja sice polovicu tvojho rozpočtu, ale zvukom tejto kategorii bezproblemov konkuruju.

Ak ti nevadi veľkosť a dlhy, hruby kabel (daju sa ale zložiť), tak napr. aktualne su za vybornu cenu Ultrasone HFI-780. Tie su cirkumauralne, takže veľmi dobre použiteľne aj na doma. Model HFI-580 by bol vhodnejši, ma 1 m kabel + predlžku, takže na prenašanie fajn. Tie su ale o dosť drahšie.
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Škoda že sa u nás nepredáva m80....a keby som objednaval zo zahraničia tak z ktorého shopu? Priznám sa ,ze ten sennhaiser a beats sa mi zdajú prečačkané :? hľadám dačo všedné a obyčajné. Čiže mi ostáva hfi-780 a fostex ....Aký hrubý je ten kábel? dalo by sa ho aspoň ako tak prenášať? lebo sa mi strašne páčia tie hfi 780tky....a zdajú sa byť aj dosť pohodlné , či?
Ryan Giggs
VIP
VIP

M80 sa už nevyrabaju, už sa len dopredavaju. Preto už ani v zahraniči sa nevyskytuju masovo. Tie XS su nastupca. Klasicky ich najdeš na ebay či amazone.

Oni existuju 2 verzie, jedna ma 3 m kabel, druha 1+3 ako v pripade HFI-580. V našich končinach sa ale čo tak čitam vyskytuje ta verzia s 3 m. Hrubka toho kabla nie je uplne taka ako bežne u domacich sluchadiel, ale je hrubši ako u prenosnych. Niečo medzi.
Napísať odpoveď