Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Uplne idealne ani jedny. S prizmurenim okom tie AKG, tie zvysne radsej pomlcim. Da sa nakupit podstatne lepsie. Ale to chces na von ci na doma? Rozpocet?
DeWill
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DeWill »

Na von rozpočet 30 max 40 ideálne z Nay-u :/
Ryan Giggs
VIP
VIP

V nay ale nekupis nic rozumne. Tie AKG su domace sluchadla, na von sa nehodia.

Zajdi radsej do najblizsieho Tesca alebo Kauflandu ci nemaju Maxell Retro DJ. Alebo objednaj z netu. Usetris a za 18 eur mas 50-eurovy zvuk. Resp. aktualne zvyknu v Tescu mat za cca 23 eur Rocking Residence, co su tie Maxelly len s inym nazvom. Prehraju vsetko do 50 eur.
suminko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa suminko »

Zdravím, potreboval by som poradiť pri kúpe nových slúchadiel, takže potrebujem:
niečo na vonku-hlavne aby dobre držali v ušiach aj pri behu napr.(čiže asi štuple), dobré basy nutnosťou kvôli hudbe akú počúvam a ešte by mali mať nejaký rozumný nelámavý kábel
niečo na doma-priorita je pohodlie, použitie hlavne na filmy, občas hry, hudba minimálne, mali by byť uzavreté a ideálne by bolo keby mali na kábli ovládač hlasitosti
rozpočet na obe je cca 100 eur, ideálne aby sa dali kúpiť v jednom e-shope
za radu vopred Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

V kategorii v ktorej vyberas sa uz u domacich sluchadiel ovladanie na kabli a podobne zhovadilosti nepouzivaju. Ak to teda nie je nejaky bezdrat. Akakolvek takato prekazka v ceste signalu zvysuje riziko nejakeho pruseru.
Budem sa tu dookola omielat, ale pre tvoje potreby asi najlepsie vyhovia Audio-Technica ATH-T500. Dobry zvuk, basov maju dost a su vseobecne povazovane za jedny z najpohodlnejsich sluchadiel.

Co ti z usi vypadavat urcite nebude nemam velmi ako vediet, je to vec individualna. Obzvlast pri sporte. Kazdy ma ine usi, a chce to najst aj vhodne nastavce. Ak to chces len na beh, tak tam by bolo asi vhodne pouvazovat o nejakom modeli urcenom priamo na sport. Aj za cenu toho, ze to nebude ziaden zvukovy zazrak. Tam na tom ale az tak nezalezi.

Ak riesis v prvom rade zvuk a nemoze to byt zahranicny obchod, tak jednoznacne Hifiman RE-400. Su to spunty (takmer) s highend zvukom. Stoja u nas nejakych 99 eur tusim.
suminko
Amateur
Amateur

dík za radu, ale asi som sa trochu zle vyjadril, rozpočet 100 eur je dokopy na obe sluchadla :oops:
Ryan Giggs
VIP
VIP

No, to sme sa nepochopili.
Tak mozes vziat nizsi model ATH-T400. Pohodlie a spracovanie je na rovnakej urovni su len trochu zvukovo horsie. Na filmy a hry to vsak nevadi.
A za zvysok napr. Soundmagic E10, t-jays three alebo Klipsch S4. Ci ti ale budu dobre sediet aj pri sporte ti neslubim.
suminko
Amateur
Amateur

ok ešte raz dik, dám si poradiť a dám potom prípadne vedieť s tým behom, aj keď cez sviatky to asi veľká sláva nebude...
meny12
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa meny12 »

Zdravím, aj ja by som potreboval poradiť pri kúpe slúchadiel :) Nechcem žiadne herné s mikrofónom. Musia byť uzavreté a extra bassy mať :D Počúvam prevažne Electro House, takže tam je to nevyhnutné :) Cena by mala byť do 60€. Zatiaľ mám Koss Porta Pro, ale tie nesú uzavreté, preto chcem nové :) Za každú radu vopred ďakujem ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na doma či to mieniš aj nosiť po vonku?
meny12
Amateur
Amateur

chcem ich čisto len na doma :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten rozpočet je trošku nešťastny, prihoď nejakych 10-15€. Audio-Technica ATH-T500, Shure SRH440, Sennheiser HD 449.
SRH440 najlepši zvuk, väčši pritlak, takže môžu byť menej pohodlne. T500 super pohodlie, super konštrukcia, mierne horši zvuk. HD 449 zvuk na urovni T500, pohodlne, mizerna konštrukcia.
meny12
Amateur
Amateur

No tie Audio-Technica vyzerajú celkom sľubne, ale nejako som ešte nezapočul túto značku. A asi najradšej by som kúpil tie Sannheiser :) Diki za radu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Audio-Technica je japonsky vyrobca. Robia špičkove audio zariadenia, sluchadla, mikrofony... To že si o tom nepočul, ich kvalitu nijako neznižuje.
Tie T500 su najobľubenejši model v tejto kategorii. Tie Senny su z lacnych, krehkych plastov, tak na to pozor.
meny12
Amateur
Amateur

Vážne ? Tak to musím ešte veľa toho študovať :D Fuuha, tak žeby som na koniec skončil pri tých Audio-Technica ? :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

T500 su asi vo všetkom najmenej kompromisna voľba.
susko8
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa susko8 »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepočul som ich, ale podľa toho čo sa šuška podstatne horšie ako vyzeraju. U podobnych dizajnovych sluchadiel nie je zvuk na prvom mieste.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

U audia su vacsinou najkvalitnejsie znacky ktore nikto nepozna. Nie kazdy pozna znacky Audio Technica, Shure, Beyerdynamic, alebo napr Grado a pritom ide o spickovych vyrobcov. Nejake Genius, Razer, Sony, Philips atp pozna kazdy a prvych dvoch pripadovh ide o smejdy a v druhych skor o main-stream, nehovoriac o reproduktoroch kde ti spickovi vyrobcovia skutocne vacsine nic nehovoria.
meny12
Amateur
Amateur

Aha, tak ja som vždy žil v tom že taký Sannheiser alebo Koss sú najlepší výrobcovia, ale už sa tým nebudem riadiť :) Diki za objasnenie :)
Napísať odpoveď