Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

iphone patri kvalitou vystupu k tym najlepšim telefonom. Ale ak ho vyslovene nechceš, resp. nepotrebuješ tak nema zmysel ho kupovať kvôli autoradiu. To už dava väčši zmysel ten X3 a pichnuť to priamo do lineoutu. Resp. možno lepšie riešenie ibasso DX50.
Z najlacnejšich rešeni aj nejaky bazarovy ipod a tiež použiť lineout. Resp. rovno urobiť imod.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Mna by zaujimalo ako sa starat o sluchadla, respektive ako ich udriavat ?
Pretoze mi prestalo hrat jedno sluchadlo na mojich VSONIC GR04(Classical Edition) a reklamacia bola zamietnuta na zaklade citujem "nulovej udrzby o sluchadla". Pritom boli nosene v puzdre kt. bolo knim a 80% pouzivane doma za PC. Vysvetli mi niekto ako na to prisli ? :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Len tak pre zaujimavost, z androidov su ktore najkvalitnejsie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

h.olub napísal:Mna by zaujimalo ako sa starat o sluchadla, respektive ako ich udriavat ?
Napr. čistiť mriežku. Občas sa stane že sa upcha od mazu a môže prestať hrať.

lukas:
Napr. Galaxy S, Note (všetky verzie), HTC One X, staršie Motoroly...
Kto chce ale naozaj kvalitu, tak sa to rieši nejakym portable DAC/ampom. Nove Androidy podporuju USB audio out, takže sa DAC v smartfone uplne obide.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa CheZteR »

No mal som moznost vypocut si linkin park z sgs3 a z mojej xperie a neviem ci to bolo nejakym nativnym ekvalizerom /v nastaveniach vypnuty/ alebo appkou walkman, ale xperia jasne vyhrala
Teraz ficim na apple a ten zvuk je nebe a dudy to sa neda ani porovnat a pritom sluchatka mam tie iste, creative ep 630
lukas9206
Addict
Addict

Zaplatiť ďalšiu stovku za DAC a ešte nosiť ďalšiu krabičku vo vrecku, nie je nič pre mňa. Každopádne čo ma zaujíma je, že odkiaľ vieš tie informácie ktoré mobily majú aké výstupy?
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Lukas
Pozeraj recenzie na gsmarena.com robia aj testy audio výstupov. Pravdepodobne HTC One ma Top výstup.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ktory mobil ma aky vystup sa to docitas na forach, v recenziach (napr. spominana gsmarena aj ked tam je to hlavne o teorii) a vela pocuvas. Telefon ma dnes kazdy, niektori niekolko tak nie je problem dostat sa k tomu a vyskusat. A z tej zmesi informacii siclovek urobi nejaku predstavu.

Tu dalsiu krabicku si pripnes gumickami k telefonu, takze budes mat stale jednu, akurat hrubsiu. Kto chce naozaj kvalitny zvuk aj na cestach tak sa tomu aj tak nevyhne. Alebo kto ma nejake naozaj spickove sluchadla, pripajat ichk telefonu je skoda. Je to vec preferencii a pouzitia, niekto napr. nosi zvlast prehravac. Vydrzi to hrat dlhsie, necicias baterku telefonu, hra to lepsie atd. Vsetko ma svoje pre a proti.
lukas9206
Addict
Addict

Jasne, diky za info. Co ma ale teraz napadlo, kedze sa uz trochu ochladilo, ci sluchadlam nevadi silny chlad. Niekdy ich zabudnem aj v aute a cez zimu u nas mrzne pekne.
PeeSko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa PeeSko »

Pls, mate niekto sluchatka LG Quadbeat 2, aky maju zvuk oproti prvej verzii LG Quadbeat, pripadne Sony MH1C? Nejake ich rozumne vzajomne porovnanie (plusy, minusy) a odporucenie ktore z nich by ste kupili :)
Kde by ste ich objednavali? Co som pozeral na nete tak tie LG sa asi viac oplatia v zahranici (ebay - 25$+-), naopak sony u nas (35€+-), viete niekde o lepsich cenach? :) Vopred dik za odpoved
Ryan Giggs
VIP
VIP

MH1C hraju o dost lepsie ako Quadbeat, tie maju zas pouzitelnejsi kabel. Ten u Sony moze byt dost iritujuci.

Za tych 35 eur su aj lepsie sluchadla (zvonku). So zvukom podobnym MH1C ale lepsim kablom. Napr. Vsonic VSD1/VSD1S, Vsonic VC02 (uz tazsie dostupne), fake Sennheiser IE80 atd.
PeeSko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa PeeSko »

kurnik cim dalej tym viac zvysujem sumu ktoru som ochotny dat za tie sluchatka :D tie Vsonic VC02 vyzeraju dobre. Tie VSD1/VSD1S ma moc neoslovili. Ako su na tom zvukovo, su tie VC02 lepsie? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vsd1 maju hlavne lepsi kabel a lepsie spracovanie ako VC02. A su pohodlnejsie. Zvuk je na podobnej urovni.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute. Chcel by som kúpiť sluchátka, mám Koss Porta Pro, som nadmieru spokojný, no chcel by som aj miniatúrnu alternatívu - teda špunty, sluchátka do uší - aby hrali aspoň tak dobre, ako Porty. Problémom je, že som zatiaľ nenašiel "štuple", čo by mi držali v uchu, a teda som rozmýšľal napríklad nad Koss the Plug, keďže tie majú podobný materiál, ako klasické protihlukové štuple do uší, a teda tie by mali teoreticky tesniť v každom uchu. Nemám ich ale kde vyskúšať, ako hrajú. Viete mi poradiť? Vďaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Plugy hraju dosť prišerne, to by som neradil kupovať.
Zaleži čo za špunty si doteraz skušal. Pokiaľ nejake dodavane k telefonom, take maju väčšinou len jedinu veľkosť nastavcov. U samostatne predavanych iem sluchadiel je v baleni niekoľko parov nastavcov rôznych tvarov, materialov a veľkosti. Šanca že niektore nebudu pasovať je minimalna.

A ak aj nie, penove nastavce (podobne ako na Plugoch) sa daju dokupiť a použiť v podstate na akekoľvek špunty. Toto je najmenši problem.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Chcel by som si kupit nejake sluchatka do prace a obcas aj k mobilu / tabletu. Cena ktoru som ochotny zaplatit je 30€.
V tejto cene som si momentalne nasiel :
Koss porta pro - tieto vela ludi odporuca
Canyon Bluetooth CNA-BTHS02W - pri tychto sa mi pozdava ze su bluetooth a daju sa pouzit aj ako handsfree ale neviem ako su na tom so zvukom

Vedeli by ste mi este nieco poradit ? Ide hlavne o zvukovy vystup. A. Radsej by som klasicke sluchadla, nie spunty.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bezdrotove sluchadla hraju vzdy podstatne horsie ako tie top drotove v rovnakej cene. Za 30 eur to bude hrat mizerne.

Je to tu stale dokola, ak musia byt prenosne tak Maxell Retro Dj. Ak mozu byt domace, tak nejake Samsony ci Superluxy.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Tie maxel mi pridu uz dost robustne ale tak ked ich niekde najdem tak by som aj skusil ako hraju :) tie dalsie znacky co si dal vies poradit aj nejaky konkretny model ? Tie koss porta pro nie su dobre ?
FANTOM092
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Ahoj Ryan, viem že nahlavové sluchatka z inear sluchadlami sa nedaju porovnavať, ale po zvukovej stranke si co myslis. Su Maxell Retro dj lepšie ako t-Jays three? T-jays three vlastnim a su ovela drahšie ako Maxell tak len tak informativne sa pytam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha takze chces prenose. V tom pripade tie Superluxy a Samsony nie.
Tie Kossy su hlavne supraauralne a otvorene, takze vobec neizoluju. Na nosenie povonku to velmi nie je. A tie Maxelly hraju lepsie.

Fantom:
to sa fakt takto neda porovnat. Maxelly maju hlavne iny zvuk, vyvazenejsi s menej basmi. Zalezi aj od toho aky charakter ti je prednejsi.
Napísať odpoveď