Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa DropDead »

pistons sú naozaj skvelé
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dynamics2 »

Tak ostal som verný E10 nakoniec
kulidone
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kulidone »

Nazdar,

chcem si kupit nove sluchadla na hlavu (uzatvorene a na nosenie von resp. do vlaku atd.) za cca 100 eur (kludne by som pockal a nasetril viac, ale max hranica je 150e). Pouzival som Monster Ncredible Ntune (bola zlava na alze za 60e...) akurat vcera mi pukol ich ''neznicitelny'' plast takze hladam nove sluchadla na hlavu. Co sa tyka hudby, ktoru pocuvam tak najviac akusticky zvuk nastrojov alebo spev a potom metal. Padli mi do oka Audio-Technica ATH ES55 a AKG Q 460.

Poziadavky:
- uzatvorene
- podobna velkost Monster Ncredible Ntune/Beats Solo HD
- nejaka lepsia konstrukcia kde sa nebudem bat, ze sa mi hned na druhy den pokazia (kabel/mostik)
- tlacitko na prepinanie pesniciek by bolo plusom (ale bez volume control)
- skladacie byt nemusia
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Najlepsie co sa da do tohto rozpoctu kupit a zvlast na akustiku su Fostex TH-7. Su ale rozmerovo o nieco vacsie ako Monstery. No hraju neporovnatelne lepsie.
Z mensich potom V-moda M80, tie ale len zo zahranicia.

Co sa tyka ovladania tak tie zvukovo naozaj dobre sluchadla ho v drvivej vacsine nemaju. Takze budes musiet urobit nejaky kompromis. Bud ozelies zvuk alebo ovladanie.
kulidone
Novice
Novice

Nejak som posurfoval po internete a nasiel som Sennheiser Momentum a Sony MDR-1R co si o nich myslis?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Su to skôr dizajnove zaležitosti. A tiež su o dosť väčšie ako Monstery. Oboje sice hraju dobre ale lepšie ako Fostexy nie. A tie su ďaleko lacnejšie.

To už potom radšej Sennheiser HD 25-1 II. Alebo V-moda M100. Tie sa daju zohnať za nejakych 180 eur a zvukovo su uplne inde.
kulidone
Novice
Novice

Sennheiser Momentum som myslel ich verziu On-ear (mensia verzia) takze je to v podobnej velkosti ako Beats/Monster. Ide mi aj o kvalitu spracovania kde momentum ma len 1 kabel a je odjimatelny (Foxtexy nie) taktiez 5 rocna zaruka na alze.

Co sa tyka Sennheiser HD 25-1 II tak sa daju zohnat za 160e tak to by slo, pretoze sa daju nahradit suciastky v pripade keby boli poskodene.

Pri sony MDR-1R som si nevsimol ich velkost bol som vcera pozriet do electroworldu a boli tam take mensie na hlavu od Sony, ktore sa podobali tymto a aj cena bola podobna. Takze som si myslel, ze to boli tie.
Fostexy pravdepodobne nie kvoli kablu s monsterkami som sa par krat zachytil a sklbol kablom (je tam ale kvalitny a odjimatelny tak sa mu nic nestalo).

Takze rozmyslam nad Momentum on ear a HD 25.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co sa zvuku tyka, HD 25 hraju dost lepsie ako Momentum.

Pokial ide o kabel, odtrhnut mozes akykolvek, tam si nevyberies. A pokial ide o tie vymenitelne kable, ono to znie lakavo. Ale vec sa ma tak, ze je to skor marketingova zalezitost. Oprava poskodeneho kabla je totiz podstatne, podstatne lacnejsia ako kupovat novy. Pokial mas nejakeho sikovnejsieho znameho s pajkovackou, tak ta to nebude stat nic. Maximalne pivo a poldeci. U niektorych sluchadiel stoji novy aj polovicu ceny celych sluchadiel. Az taka vyhoda to preto nie je.
kulidone
Novice
Novice

Tak samozrejme, ze kabel sa da roztrhnu, ale napr. pri monsteroch som sklbol min 3-4 krat a ak by nebol hruby a odjimatelny tak pri fostex ked vidim ten kabel tak je uz davno prec. Planoval som si kupit audio-technica, ale tam nedavaju ten odjimatelny kabel (keby bol aspon hruby ako pri monster) ani pri drahsich modeloch.

Slabina v sluchadlach je v kabli preto som si vybral monster akurat tam pukol ''neznicitelny'' plast. Kazdopadne skusim si kupit naraz Audio-Technica ES7 , Sennheiser Momentum a HD 25 a uvidim co si necham. HD 25 sa mi zda, ze ma velky odpor 70 ohmov tym padom to bude zrat viac baterky nie ? Na cestovanie trosku neprakticke.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Fostexy maju kabel kvalitny, to zas nie že nie. Hrubka kabla nie je zarukou kvality.

70 ohmov je v pohode, to ničomu nevadi. Ani baterke.
kulidone
Novice
Novice

Vyzera to na Sennheiser HD 25... cital som nejake recenzie a Momentum On-Ear nie su ze vraj az take dobre ako Momentum

Este skusim pokukat po Audio Technica. Kazdopadne dik
Ryan Giggs
VIP
VIP

On ear budu logicky horšie, keďže maju menši menič ako veľke Momentum.

ES7 maju dosť veľky pritlak, na to sa sťažuje dosť ľudi. Tak nemusia byť veľmi pohodlne.
kulidone
Novice
Novice

A co tie ES700... pozeral som, ze z japonska sa daju zohnat za dobru cenu alebo z amazonu.com
Ryan Giggs
VIP
VIP

ES700 su daleko lepsie ako ES7. Ale ked uz nieco zvonku tak radsej niektore V-moda. Tie M100 patria k nejlepsim prenosnym sluchadlam vobec. Ak su velke tak M80 su rozmerovo ok. Maju aj super zvuk aj spracovanie.
DropDead
Addict
Addict

ja len na sekundu...
mám ES18 a trošku ma láka vymáčknuť zo štuplov maximum - pistonsy ( http://www.ibuygou.com/p-original_xiaom ... -5708.html ) sú za 18€...pokiaľ sa nemýlim, tak by mali byť na úrovni MH1C, dokonca som niekde narazil na zmienky, že niekomu prídu aj lepšie ako MH1C ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pistony su lepsie ako ES18. Ci ma taky upgrade ale zmysel uz si nie som taky isty.
DropDead
Addict
Addict

v tom prípade nebudem vyhadzovať peniaze, ďakujem :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ryan Giggs napísal:Uz to tu bolo viackrat, do 50 eur idealne nejake Superluxy . Napr. HD 662. Su 3 verzie 662, 662F, 662B. Najbasovejsie su tie bez pismena. Ak mas nejaku vykonnejsiu zvukovku tak lepsie HD 660. Cena nech ta nematie, zvukom konkuruju drvivej vacsine sluchadlam do 100 eur.
Cau tak zase ja...co znamena vykonnejsia zvukovka :) ta Asus Xonar DX/XD co si poradil ?
Zhanam nejake sluchadla, tie moje "gamingove" za 30€ (sluchadla+zvukovka usb) co mam ma uz nejak prestavaju bavit :) hudbu pocuvam prevazne veskeru, vyclenim tie najcastejsie zanre: hiphop, rap, trap, dnb, dubstep, house a odnoše.
Cena moze byt +/- 80€
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vykonnejšia znamena nejaka s dedikovanym sluchadlovym zosilovačom resp. aspoň s nejakym vykonnejšim vystupom.

Za 80 € napr. Audio-Technica ATH-T500, Shure SRH 440, Ultrasone HFI-450. Ak teda maju byť uzavrete.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Aha jasne, nenapadlo ma.
Tie ATH-T500 som pozeral hned ako prve, asi pri nich teda aj ostanem. Dakujem :plus:
Napísať odpoveď