ake prichytky, klince ramy na obraz/plagat?
ake prichytky, klince ramy na obraz/plagat?
Zdravim objednal som si cez ebay nejake plagaty a neviem ako ich pripevnit na stenu, bol som v obchode kde ramuju obrazy no povedali mi ze plagat do ramu nepasuje. Klince alebo spendliky sa mi tam velmi nechce davat... Plagaty su velkosti 90x90 a 90x60 tak co by ste mi poradili ako ich mam nacapit na stenu.
Re: ake prichytky, klince ramy na obraz/plagat?
take tie gumene nalepovacie srandy, čo sa stým lepsia tie fosforové blbosti na stenu, vieš čo myslím?

// http://www.123nalepky.sk/nalepky-na-ste ... fosforove/
tam kde to predavaju by mali predavat aj tie "lepidielka" skus dracik alebo tak
// http://www.123nalepky.sk/nalepky-na-ste ... fosforove/
tam kde to predavaju by mali predavat aj tie "lepidielka" skus dracik alebo tak
cize to dam zo zadu na plagat a nacapim na stenu?
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
listy na plagaty, v baumaxe a hornbachu by ich mali mat( v baumaxe urcite, tam som ich aj ja kupoval kedysi), predavaju sa tusim ako 2m kusy, ktore si narezes, kus stoji okolo 3€
no len neviem jak bude potom vyzerat ta stena ked budeš ten plagat trhať dole 
Lepiaca paska nestaci? stenu pri nalepovani poskodis tak ci tak
lepiaca páska úplne v pohode
Ak máš napríklad nejaký plagát, na ktorom ti záleží, alebo tak, tak sa dá dať vyrobiť u sklenára sklo, takých rozmerov ako je plagát a k nemu aj taká zadná doska a plagát sa dá medzi ne a to dajú dokopy takými železnými sponkami a na stenu to v poho povesíš za jeden klinec. Môžeš si to urobiť aj doma ak máš sklo a dosku, ale mne to v sklenárstve urobili komplet celé a len som ho doma zavesila 
koľko si zato zaplatila?
celé komplet aj s klincom ma vyšiel plagát asi 90 cm vysoký a 50 cm široký okolo 25 eček...podľa mňa sa to oplatí,teraz pekne visí na stene a nieje poškodená ani stena a ani plagát 
Zrecyklujem túto tému: Vie mi niekto odporučiť v BA obchod, ktorý rámuje za prijateľnú cenu?
V poslednom období sa venujem predaju retro vecí z obdobia socializmu. Po mame mám zbierku komixov Disney - Mickey Mouse a spol. Za socializmu sa dali kúpiť v tuzexe žuvačky Donald gum, kde vždy bol aj nejaký krátky komix od Walta Disney. Pochybujem, že by mi niekto za tú zbierku ponúkol nejakú zaujímavú sumu a zároveň sa mi to celkom páči a Mickey Mouse je stále moderný, tak uvažujem, že si ju nechám a chcem si to dať zarámovať, aby sa dala vystaviť. Predstavujem si to nejako takto, len aj s paspartou a tenším rámom, nech vynikne komix a nie rám. Tuto je vidieť, že si to ten človek zarámoval sám sadou z Ikea a pod. a tomu by som sa presne chcel vyhnúť. Plus neviem, či si mám sám tie komixy nalepiť na výkres alebo to tiež radšej nechať na oborníka.
V poslednom období sa venujem predaju retro vecí z obdobia socializmu. Po mame mám zbierku komixov Disney - Mickey Mouse a spol. Za socializmu sa dali kúpiť v tuzexe žuvačky Donald gum, kde vždy bol aj nejaký krátky komix od Walta Disney. Pochybujem, že by mi niekto za tú zbierku ponúkol nejakú zaujímavú sumu a zároveň sa mi to celkom páči a Mickey Mouse je stále moderný, tak uvažujem, že si ju nechám a chcem si to dať zarámovať, aby sa dala vystaviť. Predstavujem si to nejako takto, len aj s paspartou a tenším rámom, nech vynikne komix a nie rám. Tuto je vidieť, že si to ten človek zarámoval sám sadou z Ikea a pod. a tomu by som sa presne chcel vyhnúť. Plus neviem, či si mám sám tie komixy nalepiť na výkres alebo to tiež radšej nechať na oborníka.
ephramko
ak si to das zaramovat cez obchod v Ba, tak to lacne nebude, s tym treba pocitat. Co takto skusit klipram podla velkosti a cele to dokoncit doma? na tvoj ucel to je podla mna ok napr Alebo nalepit na tvrdy vykres a ten obojstrannou lepiacou paskou priamo na stenu, ma to ale nevyhodu, ze ked to das raz cele dolu, tak pojde aj cast malovky. Cele je to o tom, aky narocny si na konecny vysledok, ja osobne by som isiel do toho klipramu.
ak si to das zaramovat cez obchod v Ba, tak to lacne nebude, s tym treba pocitat. Co takto skusit klipram podla velkosti a cele to dokoncit doma? na tvoj ucel to je podla mna ok napr Alebo nalepit na tvrdy vykres a ten obojstrannou lepiacou paskou priamo na stenu, ma to ale nevyhodu, ze ked to das raz cele dolu, tak pojde aj cast malovky. Cele je to o tom, aky narocny si na konecny vysledok, ja osobne by som isiel do toho klipramu.
v pripade naliepania by som odporucal pasky so suchym zipsom, ak sa daju za dobru cenu zohnat na Slovensku. jeden pasik sa lepi na stenu, druhy na to co ma by zavesene. vrstva zumenom pasiku, ktory sa pre pripad demotaze len potiahne a na stene neostane ziadna stopa. mam tak povesane ramy s plagatmi (standardne 90x60) z Ikea, s fotkami, ale aj konstrukciu s platnom reproudkcie mapy celeho sveta zo 17. storocia popisanou v cinstine. preto si dovolujem povedat, ze taketo pasiky funguju 
Najvyššiu ponuku som na tie "papieriky" dostal 40€. Takže si to asi nechám. Sám si ponalepujem komixy na výkres a dám si to niekde normálne zarámovať. Áno, nebude to najlacnejšie, ale podľa mňa to aj zvýši hodnotu zbierky, ako keď sú to len papieriky v euroobale (súčasný stav). Plus rám je jednorazová investícia, pretože rám ma asi aj prežije...
No jeden rozdiel tu je: ked to vyberies zo zavretych sanonov a das na stenu, tak to casom vybledne co znizi zberatelsku hodnotu. Samozrejme netusim aku velku cenu to ma..
-
yoggy
tak ako vravi nadomnou, ja by som popripadne spravil kopiu a tu zavesil... original je fakt skoda.
Jedine to dat visiet do velmi tmavej chodby kde nie je okno.
Čítal som, že sa robia obrazové sklá aj s UV filtrom alebo antireflexné. To by nepomohlo? Len to asi bude dosť drahé. 
neviem, ale urcite to lacne nebude. Nehovoriac o tom, ze rozkladu farieb napomaha nielen UV ziarenie ale aj silne svetlo ako take. Ale ten vplyv je volnym okom vidiet az po par rokoch, hned nie.