Aké žuvačky máte najradšej?
Re: Aké žuvačky máte najradšej?
Airwaves Extreme modré - nonstop. Proste keď vyjdem z domu automaticky. V práci denne aj 5-6 ks, snažím sa to obmedzovať a hľadám nejakú náhradu, čo by mi chutilo a hlavne vydržalo dlhšie ako pol hodinu.
Zelene orbitky.
Airways je ináč úspešný obchodný plán. Pamätám si, že slovenskému zapadákovu v 90-rokoch vládli najprv Wrigley's Spearmint, potom to zvalcoval Orbit a do pomerne zabehnutého trhu ovládaného zn. Orbit vtrhli Airways a stali sa spolu s Orbitom dominantnou značkou.
Všetko ale patrí pod Wrigley Company.
no proste ludske zuby su urcene primarne na spracovanie potravy, kazde zuvanie navyse moze sposobit unavu zavesneho aparatu zubov - periodontu na dlhej casovej osi. Moze oslabovat fixaciu zuba v zubnom lozku a zacnu ti vypadavat zuby v 55ke namiesto 65ke. Samozrejme nemusi sa to stat u kazdeho ale je velka sanca tak naco pokusat dam si zuvku na 15-20 minut a je.Header napísal:SRneC: čo je nezdravé na tom, keď žujem žuvačku viac hodín ?
Tak to ma čaká aj skôr, ako v 55. Mám žuvačku stále. Jednu vyhodím a o chvíľu si dám ďalšiu. Taká moja závislosť už od strednej.
To som nevedel (dobre vedieť), ale aj tak som nikdy neholdoval príliš častému alebo dlhému žuvaniu. Skôr tak tých 20 minút až pol hodina a von. Takže to ešte skrátim. O zuby treba dbaťSRneC napísal:no proste ludske zuby su urcene primarne na spracovanie potravy, kazde zuvanie navyse moze sposobit unavu zavesneho aparatu zubov - periodontu na dlhej casovej osi. Moze oslabovat fixaciu zuba v zubnom lozku a zacnu ti vypadavat zuby v 55ke namiesto 65ke. Samozrejme nemusi sa to stat u kazdeho ale je velka sanca tak naco pokusat dam si zuvku na 15-20 minut a je.
-
yoggy
Moc nezujem, len prilezitostne
, a pri dlhej ceste autom napriklad, ale fakt, ze dlhej 10 hod podobne. Ked mam zuvacku, tak som z nej vzdy potom hladny 
Jednoznačne Airwaves, majú najintenzívnejšiu chuť a vydržia najďalej.
Ked uz pises, tak vyborna vec na vredy zaludka - zuvacka nalacno alias jazierko kyseliny chlorovodikovej.Pascalwb napísal:Moc nezujem, len prilezitostne, a pri dlhej ceste autom napriklad, ale fakt, ze dlhej 10 hod podobne. Ked mam zuvacku, tak som z nej vzdy potom hladny
Srnec už nás nestraš ! 
Srnec, to naozaj?! Pretože ja som mal kedysi problémy so žalúdkom a aj teraz sa občas ozýva, ale nikdy ma nenapadlo, že to môže byť aj zo žuvačiek. Dobre vedieť, logiku to má.
Tak po jedle by ti teoreticky mala zuvacka pomoct asi ako cigaretka alebo kola - na zrychlenie travenia (kola - kyselina fosforecna znizuje pH a urychli rozklad bielkovin, ciga stimujuje nikotinove receptory na bunkach ktore tvoria HCl). Ked je ciga alebo zuvacka nalacno tak je to zle. Ved vyskusaj nezut a nefajcit nalacno, tak ako to moze byt ono aj nemusi ale minimalne prevencia je to dobra.
Orbit modré/zelené, niekedy Five keď na nich dostanem chuť. No nežujem stále.
JETGUm z Lidlu, viac nepoznám.yoggy napísal:mohol by to niekto dať krátky zoznam žuvačiek bez aspartamu? díky
Oukej Srnec, zahajujem mesačné testovanie.
Hughito a ktoré balenie Jet Gum je bez aspartamu ?? Pretože tie v tej krabičke po 46 ks rozhodne aspartam obsahujú. Oba druhy
Zuvacky take, z ktorych po intenzivnom zuvani zostane blato.
-
Kok
Light Professional
zuvam iba five, prichut bud cobalt alebo tropic fruits