Akne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Akne

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ako dlho ste to užívali?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Mal som to užívať najprv 3-4 mesiace. Chodí sa každý mesiac na kontrolu, no 3-4 mesiace je minimum. Po 3. mesiaci mi povedala, že treba ešte ďalší mesiac a po 4. mesiaci mi naordinovala liečbu aj na 5. mesiac, lebo mi to zaberalo pomaly. No po 5. mesiaci už bolo vidieť evidentné zmeny. Po tých 5 mesiacoch sa ti stabilizuje hladina toho hormónu, ktorý celé akné ovplyvňuje, no ešte treba počkať potom pár mesiacov, kým ti zmiznú aj "škvrny", ktoré ti ostanú po hlbokých "beďaroch". Ja som toho mal po tvári naozaj dosť svojho času, teraz som 1 a pol roka od vysadenia liečby a na tvári nemám okrem šošovice ani bodku. :wink:
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Presne to isté akurát u mňa stačili 4 mesiace.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Ked uz pisete o tych cervenych skvrnach, co je najlepsie na ich odstranenie? Liecba laserom? O aky laser sa mam konkretne zaujimat?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tiez sa chcem spytat :D ako dlho vam tie skvrny mizli ? lebo co sa tyka vyslovene "jebakov" tak roaccutane zabral, ale cakal som hned plet ako babatko, no ostali mi tiez este skvrny, aj ked mam pocit, ze postupne miznu no mam strach ci neostanu...takze? :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Mne kožná povedala, že je to individuálne. Nie každá pokožka sa pôsobením Roaccutanu dokáže zmeniť na toľko, že odstráni všetky nedokonalosti. Taktiež som čakal po pol roku od začiatku užívania pleť ako detskú prdelku, no netreba to s tými očakávaniami zas preháňať. Roaccutan je predovšetkým nato, aby sa ti prestalo tvoriť akné, nemá to prakticky žiaden vplyv na miznutie podkožných hlbokých škvŕn. Tie škvrny zmiznú, ale je to rozličné, doktorka mi hovorila o prípadoch, kedy škvrny zmizli po 2 mesiacoch od skončenia užívania lieku. Ale taktiež mi hovorila o niekoľkých rokoch.
Čo sa týka mojej skúsenosti, tak ja som doužíval po 5 mesiacoch tento liek a mal som ešte hlavne v okolí úst také škvrny, ktoré ma dosť trápili, ale videl som postupom času, že to pomaly slabne a mizne. Trvalo to zhruba ďalších 6-7 mesiacov u mňa, kým sa mi pokožka dala do stavu, ktorý ma uspokojuje.
Čiže ak sa dáte na užívanie Roaccutanu, tak nemajte žiaden stres, ak vám tie škvrny ostali, oni zmiznú časom. Hlavne to ani po doužívaní lieku netreba preháňať s čokoládou a podobnými lahôdkami, ktoré podporujú tvorbu akné.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Cital som , ze vacsine ludi ten ruaccutan pomohol, ale docital som sa aj to , ze vela ludom sa to po roku alebo 2 rokoch zase vratilo :P, ja s tym problem az taky nemam, na tvary nemam nic, sem tam daky bedar, ale skor sa mi to vyhodi na pleciach ci chrbte, takze tiez som rozmyslal o tom roaccutane...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Odporucam na akne aj: http://www.kozmetikazkonope.sk/akne/akn ... -akne.html Kamos to hodnotil velmi pozitivne a chvalil si. Nereba to prehanat kadejakymi liekmi a mastami z ropy a kadejakeho sajrajtu.
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Už dlhšiu dobu sa zaujímam o to, že čo je pravdy na tom, že či naozaj čokoláda a iné nezdravé pochúťky zhoršujú akné. Na nete čítam momentálne že sú to mýty a kadečo, ale tak už som skeptický voči všetkému. Najprv som mal veriť tomu, že to pleti škodí, teraz mám veriť tomu, že takéto veci akné nezhoršujú. Radšej sa pýtam vás na vaše skúsenosti, lebo som odhodlaný s čokoládou nadobro skončiť len preto aby som si zlepšil pleť :) . Teda aspoň by som to vyskúšal keby som vedel či to má naozaj zmysel :) . Tak teda, aké sú vaše skúsenosti?
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kamarát mal alergiu na akné a zhoršovalo mu to pleť, takže s tým prestal...ale napr. na mňa to vplyv nemá, skús a uvidíš
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Je to individuálne. Tiež som mala problémy s pleťou, čistila som si ju kadečím, natierala masťami od výmyslu sveta, nakoniec som sa už ani rukami nedotýkala tváre, lebo som mala pocit, ako si tam prenášam špinu a potom som začla experimentovať s vyraďovaním potravín. A tak som zistila, že príčinou bol lepok. Dokonca som sa takto zbavila aj iných zdravotných problémov. Ono najdôležitejšie je odstrániť problém a nie len liečiť dôsledky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako tak nad tým rozmýšľam, tak najviac mi pomohlo to, že som prestal používať všemožné mastičky, aj od doktorky. Najlepšie si tvár umyť čistou vodou. Ešte tak rok a pol späť som mal tvár v dosť zlom stave, vtedy sa to striedalo - horšie obdobie s lepším a pod. Teraz už nemám prakticky nič vyše roka -možno to bude aj vekom a nejakým hormonálnym vývojom, neviem, ale proste odkedy som zhruba prestal používať tie rôzne prípravky, tak to prešlo.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ja len daky moj postreh... Vzdy ked som sa opil, tak rano som mal jebaky :D.. uplne vazne, myslim si ze to bolo tym, ze sa plet viac potila :P... AJ ked som bol pol roka v afrike, tak to bolo daco hrozne, tiez asi tym potom a ze som mal mastnu plet, mozno aj klimou atd, strava ina.. ale skor ten pot a nasledne nevycistenie tvare

momentalne s tvarou nemam problem, ale sem tam sa mi vyhodia jebaky na pleci ci chrbte, kde sa tazsie clovek umyje... takze vsetko je o hygiene, cim viac si tvar/telo cistite, tym menej toho budete mat
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

Mna by zaujimalo, ci niekto vyskusal konopny krem, .. Pocula som, ze vraj pomaha na akne.

napr:
http://www.mojalekaren.sk/cutishelp-kon ... eme-100ml/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mal som to, babka mi to kúpila raz - platí vyššie napísané.
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Brambor napísal:Je to individuálne. Tiež som mala problémy s pleťou, čistila som si ju kadečím, natierala masťami od výmyslu sveta, nakoniec som sa už ani rukami nedotýkala tváre, lebo som mala pocit, ako si tam prenášam špinu a potom som začla experimentovať s vyraďovaním potravín. A tak som zistila, že príčinou bol lepok. Dokonca som sa takto zbavila aj iných zdravotných problémov. Ono najdôležitejšie je odstrániť problém a nie len liečiť dôsledky.
Pravda ...
Ja som uzivala cca 5 mesiacov Roaccutane, plet bola krasna .. avsak ked som vysadila, tak sa mi to vracalo. Pocas skuskoveho to bola katastrofa ... Stres jednozacne mojej pleti neprospieval.
Nasledne mi kozna odporucila, aby som zas brala Roaccutane na istu dobu, ale kvoli zdravotnym problemom som odmietla ... Netvrdim, ze to sposobil prave kombinacia Roaccutane + HAK, ale mam podozrenie, ze v tom zohravaju svoju rolu...

Momentalne experimentujem s jedlom, skusam co mozem a nemozem jest. Uz som vylucila prevaznu vacsinu mliecnych vyrobkov, po ktorych sa mi spravi aspon jedna velka vyrazka. Samozrejme nic mastne/vyprazane, palive, s cokoladou to taktiez nemozem prehanat. Dodrziavat pitny rezim a precistenie organizmu.
Keby som toto vsetko zacala robit pred par rokmi namiesto toho, aby som sedela v cakarni u koznej, tak som si mohla usetrit kopu penazi a plet mohla vyzerat lepsie :(
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Meken napísal: takze vsetko je o hygiene, cim viac si tvar/telo cistite, tym menej toho budete mat
Nemôžem súhlasiť, problém akné je dosť problematický a hygiena u mnohých určite nie je jediný problém. Práve naopak prílišné dráždenie pokožky všetkým možným a často môže spôsobiť ešte horšie dôsledky. Takže aj keby si mal celý deň hlavu v kýbli tak nebudeš bez akné. Akné môže a často aj je geneticky "darované" od svojich predkov (ja od otca). A takisto strava ako tu už slečna spomínala zaváži. Vraj mlieko a hlavne nízkotučné je pre akné z tých najhorších takisto salámy a proste tučné, naopak horká čokoláda by mala pomôcť. A stres...
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

S tym mozem suhlasit, .. Treba si davat pozor na cistenie. Ja som kedysi pouzivala tolko vyrobkov .. ci uz od lekarov na predpis ci z drogerie ... Samozrejme, nie vsetko naraz, ale skusala som a obmienala. Vysledok je taky, ze z mastnej pleti sa stala citliva ... Teraz uz neznesiem 70% pripravkov a priserne stipu ...

Avsak hygiena je dolezita, nemozem mat v izbe prilis vela prachu a urcite nie pocitac. Par dni som pozerala pred spanim filmy a obcas zaspala s pocitacom prilis blizko ... a do tyzdna som mala na tej strane tvari, ktora bola blizsia k pocitacu, vyrazky ...
bboy_BIOS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bboy_BIOS »

Ľudkovia ja mam s akné problém už asi 8 rokov:) vždy som ho mal nadmerne veľa, a skúsil som desiatky výrobkov, prípravkov, mastičiek, krémov a všelijakých výmyslov sveta:) Teraz sa mi podarilo nájsť jednu vecičku (obsahujúcu 4 flaštičky) ktoré som aplikoval ráno aj večer, pokiaľ sa akné nezmenšilo. Teraz to užívam 1-2x do týždňa a držím si takmer čistú pleť. Zajtra keď budem doma, pošlem aj foto a názov:) Tieto 4 flaštičky som ešte k tomu skombinoval s vierou v čistú pleť:) výsledok je perfektný:) akurát mám tie chronické ložiská akné či ako sa to volá takže ak prípravky neužívam viac ako týždeň, začne mi akné pomaly pribúdať:) ale som max spokojný, že som po toľkých rokoch našiel niečo, čo mi do dvoch mesiacov rázne pomohlo:)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak to nie je bohviečo keď to musíš užívať lebo sa ti to vráti :/
Napísať odpoveď