chu**** ja tak maximálne o čo si napísal, sim si síce v tescu kúpiš len tak za 5€ s 5€ kreditom, no neaktivovanú...aktivovať si ju už musíš na OP buď pri pokladni, na centre služieb alebo cez infolinkubrainwirm napísal:inak to s tym mobilom je dobra chu****, sak simku si kupim v najblizsom tescu ktora neni viazana na nic... ziadne meno ziadne kontaktne udaje...
Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?
Re: Ako by ste sa branili pred tajnymi sluzbami?
-
Old Dirty Bastard
Guru
čiže cez infolinku to aktivujú ak im poviem nejaké meno a číslo občianky? to by zas až taký problém nebol
alebo čo tam ešte treba?
-
javatar
Hardcore addict
A spolu s tebou vysiela do sveta signal dalsi milion ludi. Staci aby nevedeli kde maju hladat.Lub0$ napísal:Ale ide o to, ze mozes mat milion sms, ale vysielas do sveta signal...kazda sms a telefonat sa da odchytit...tak neviem ako by si to riesil...
Co ma privadza k nasledujucej uvahe:
Ak ta hladaju tak budu sledovat ludi ktorych chces kontrolovat. Takze potrebujete anonymne simky obaja -> nejaky iny komunikacny kanal kde si vymenite cisla.
Nebola by lepsia (aj ked ovela tazia) moznost najst a podplatit manazera velkej firmy kde simky nie su oficialne anonymne (su pisane na firmu, nie na ludi) ale tajne sluzby ich podozrievat nebudu? V skratke - velka firma pouziva vela vela vlastnych telefonov, simky su registrovane na nu, ucty plati firma... cez manazera alebo veduceho IT oddelenia sa dostat k takejto simke/simkam. A pokial nebudes robit nic podozrive (telefonovanie a sms "kolegom" nie je podozrive) tak ta kontrolovat nebudu.
Vzdy ak sa rozhodnes "schovavat v dave" tak sa jedna o princip "security by obscurity", takze cim viac sa spravas vacsinovo tym si nenapadnejsi. A presne o to ide.
Musíš sa preukázať dokladom totožnosti (OP alebo pas), upravuje to myslím zákon o elektronických komunikáciách, anonymná sim karta už dnes nesmie existovať, aj ked vraj je ešte v obeho slušné množstvo z čias minulých keď sa karty na kredit predávali ak ocukríky.Old Dirty Bastard napísal:čiže cez infolinku to aktivujú ak im poviem nejaké meno a číslo občianky? to by zas až taký problém nebolalebo čo tam ešte treba?
-
javatar
Hardcore addict
Ked som si kupoval simku v UK tak som sa nemusel preukazovat nicim (cca dva mesiace dozadu).
No v UK sa netreba, to je pravda...no kedze nesmies pouzit kreditku na nakup letenky, tak si do UK po SIm asi nezaletis
...
-
javatar
Hardcore addict
Wizzair lieta tam aj spat a da sa platit aj prevodom na ucet.... pripadne ti letenku moze kupit niekto iny... ale ak ta hladaju tak nie je velmi mudry napad lietat...
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Aj v ČR sa dá kúpiť karta zo stojanu pri pokladni v tescu. Popr. sa dá použiť biely kôň, nejaký bezďák za úplatu niečím lepším než len alpa/okena.
z tescomobile.sk:Old Dirty Bastard napísal:čiže cez infolinku to aktivujú ak im poviem nejaké meno a číslo občianky? to by zas až taký problém nebolalebo čo tam ešte treba?
"Nadiktujete nám osobné údaje a my Vám poštou zašleme aktivačný kód. Zavoláte ešte raz na Zákaznícku linku, kde Vám po oznámení aktivačného kódu Vašu novú SIM kartu aktivujeme."
aktivačný kod sú 4 znaky + rodne číslo bez lomitka alebo ičo
Ide o check-in, musis zadat cislo nejakeho ID, ci uz pasu, alebo OP, a cele meno, atd.javatar napísal:Wizzair lieta tam aj spat a da sa platit aj prevodom na ucet.... pripadne ti letenku moze kupit niekto iny... ale ak ta hladaju tak nie je velmi mudry napad lietat...
-
Old Dirty Bastard
Guru
však to je ešte lepšie riešenie ako nakupovanie na čiernom trhu.. necham si tie SIMky z UK niekym kúpiť a poslať poštou na P.O. BOX, prípadne normal na nejakú bezpečnú adresu.
-
javatar
Hardcore addict
Uz len vystava otazka - kde na slovensku by si sa chcel schovat aby si mal internet/mobil, tym padom aj elektrinu.
-
Old Dirty Bastard
Guru
však máme aj na slovensku lazy, elektrina hoc aj generátor/panely, ak by tam mali pokrytie mobilné siete, čo už dnes asi nebude problém, tak by som internet riešil trebárs cez 3G/4G. no osobne by som teda na slovensko nemieril. záležalo by aj od toho, pred čím/kým by som sa chcel schovať.
trochu relevantné
http://arstechnica.com/security/2014/11 ... -password/
trochu relevantné
-
javatar
Hardcore addict
Na lazoch mat 3D/4G pokrytie?
Trošku to zhrniem, v podstate v téme vidíme 2 prístupy:
a) schovať sa v dave, využívať technológie, ale čo najviac ich anonymizovať
b) schovať sa v odľahlej lokalite a úplne sa odpojiť od technológií
Tretia možnosť je schovať sa v dave v veľkomesta a úplne sa odpojiť od technológií. Tak to robil aj Hussajn aj Bin Ládin. A nedopadli veľmi dobre
ale na druhej strane úsilie na ich dolapenie zahŕňalo sieť kontaktov a technológie, ktorých dosah si asi ani nevieme predstaviť.
Inak konečne som to našiel: http://tech.sme.sk/c/3049033/fbi-vie-od ... i-nie.html
"Vypnúť mobilný telefón nie je proti takémuto monitorovaniu dostatočná ochrana, keďže ani vypnuté telefóny nie sú zväčša úplne odpojené od dodávky energie, napríklad preto, aby sa dokázali automaticky zapnúť v stanovený čas, na ktorý si ich majiteľ nastavil budík. Sudca Kaplan výslovne potvrdil, že možno odpočúvať aj vypnuté telefóny, jedinou obranou je preto mobil úplne odpojiť od zdroja energie vybratím batérie. "
A vy tu riešite SIMky od bezdomovca, LOL.
a) schovať sa v dave, využívať technológie, ale čo najviac ich anonymizovať
b) schovať sa v odľahlej lokalite a úplne sa odpojiť od technológií
Tretia možnosť je schovať sa v dave v veľkomesta a úplne sa odpojiť od technológií. Tak to robil aj Hussajn aj Bin Ládin. A nedopadli veľmi dobre
Inak konečne som to našiel: http://tech.sme.sk/c/3049033/fbi-vie-od ... i-nie.html
"Vypnúť mobilný telefón nie je proti takémuto monitorovaniu dostatočná ochrana, keďže ani vypnuté telefóny nie sú zväčša úplne odpojené od dodávky energie, napríklad preto, aby sa dokázali automaticky zapnúť v stanovený čas, na ktorý si ich majiteľ nastavil budík. Sudca Kaplan výslovne potvrdil, že možno odpočúvať aj vypnuté telefóny, jedinou obranou je preto mobil úplne odpojiť od zdroja energie vybratím batérie. "
A vy tu riešite SIMky od bezdomovca, LOL.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja som tam síce nikdy nebol, ale nejaka retranslačná stanica sa snáď nájde, či?javatar napísal:Na lazoch mat 3D/4G pokrytie?
begbeee: som myslel, že to je bežne známa vec, tak som to ani neriešil. ale buďme realisti.. to vedia zložky ako NSA, FBI, CIA a pod., ako sa v článku píše, "dôležití ľudia" si vyberajú pri stretnutiach baterku z mobilu, napr. taký Putin dokonca mobil ani nevlastní, to je verejne známe. podobne asi veľa ľudí nevedelo, že rozhovor sa dá nahrávať aj počas vyzváňacieho tónu, kedy ešte druhú stranu ani neprepojilo. robia to tak napríklad všetky núdzové linky, 112 a pod. akurát pochybujem, že sa toto taktiež dá implementovať na Slovensku, v Amerike bežné
"A vy tu riešite SIMky od bezdomovca, LOL." a? to je jedno ako sa dopracuješ k anonymnej SIMke. ako bolo spomínané viackrát, pokiaľ raz nemajú tvoje číslo a číslo osoby, ktorej voláš.. ako ťa tak asi vystopujú? požičajú si od NSA ten software na rozpoznávanie hlasu, ktorý registruje aj určité kľúčové slová v rozhovore ako "bomba" a pod. a budú ním v reálnom čase monitorovať milióny hovorov? a so softwareom rovno aj hardware, čo je celá hala serverov/výpočtovej techniky, ak nie aj niekoľko poschodí v mrakodrape.
aj keď po tom, čo sa zo Snowdenových leakov dostalo na verejnosť to určite nie je technicky nemožné. Podľa neho je NSA schopná v reálnom čase monitorovať celú emailovú a telefonickú komunikáciu v Amerike. no opäť raz.. buďme realisti. to sa používa na skoré detekovanie teroristických hrozieb a podobne.
a keď už sa bavíme v medziach "what if", tak.. nasadíš pri rozhovore nejaké slovenské nárečie, východniarčinu a pod. a budú z toho takí paf, ako keď japonci počuli hovoriť indiánov z kmeňa navajo
niečo zaujímavého k téme z USA : USA používajú falošné mobilné BTS, krúžia s nimi v lietadlách
-
Old Dirty Bastard
Guru
hej, Amerika je strašidelná krajina.. tam berú bezpečnosť sakramentsky vážne a vynakladajú nemalé finančné prostriedky a kvantum techniky na to, aby mohli monitorovať všetko a každého. 1984, gents.. veľký brat ťa vidí.
a keď píšem sakramentsky vážne, tak.. len z incidentov za posledné mesiace, bezpečnostné zložky v amerike majú nonstop poker face.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... lines.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -joke.html
a keď píšem sakramentsky vážne, tak.. len z incidentov za posledné mesiace, bezpečnostné zložky v amerike majú nonstop poker face.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... lines.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -joke.html
Tak ak sa bavíme v rovine možného na Slovensku, tak úplne postačí keď oholíš/necháš bradu a schudneš/priberieš. Nemusíš ani utekať do Belize či JAR, stačí keď bývaš v rodičovskom dome.Old Dirty Bastard napísal:ja som tam síce nikdy nebol, ale nejaka retranslačná stanica sa snáď nájde, či?
begbeee: som myslel, že to je bežne známa vec, tak som to ani neriešil. ale buďme realisti.. to vedia zložky ako NSA, FBI, CIA a pod., ako sa v článku píše, "dôležití ľudia" si vyberajú pri stretnutiach baterku z mobilu, napr. taký Putin dokonca mobil ani nevlastní, to je verejne známe. podobne asi veľa ľudí nevedelo, že rozhovor sa dá nahrávať aj počas vyzváňacieho tónu, kedy ešte druhú stranu ani neprepojilo. robia to tak napríklad všetky núdzové linky, 112 a pod. akurát pochybujem, že sa toto taktiež dá implementovať na Slovensku, v Amerike bežné
"A vy tu riešite SIMky od bezdomovca, LOL." a? to je jedno ako sa dopracuješ k anonymnej SIMke. ako bolo spomínané viackrát, pokiaľ raz nemajú tvoje číslo a číslo osoby, ktorej voláš.. ako ťa tak asi vystopujú? požičajú si od NSA ten software na rozpoznávanie hlasu, ktorý registruje aj určité kľúčové slová v rozhovore ako "bomba" a pod. a budú ním v reálnom čase monitorovať milióny hovorov? a so softwareom rovno aj hardware, čo je celá hala serverov/výpočtovej techniky, ak nie aj niekoľko poschodí v mrakodrape.
aj keď po tom, čo sa zo Snowdenových leakov dostalo na verejnosť to určite nie je technicky nemožné. Podľa neho je NSA schopná v reálnom čase monitorovať celú emailovú a telefonickú komunikáciu v Amerike. no opäť raz.. buďme realisti. to sa používa na skoré detekovanie teroristických hrozieb a podobne.
a keď už sa bavíme v medziach "what if", tak.. nasadíš pri rozhovore nejaké slovenské nárečie, východniarčinu a pod. a budú z toho takí paf, ako keď japonci počuli hovoriť indiánov z kmeňa navajo
Čo sa týka anonymnej simky - predstav si seba ako AZ, kontaktuješ B, ktorý kontaktuje E a F. Okrem neho kontaktuješ X, ktorý kontaktuje P a Q. Stačí jediný kontakt medzi F a Q a si v spojitosti a spätne sa dostanú k tebe a identifikujú ťa.
-
javatar
Hardcore addict
Predstav si, ze mas simky registrovane na firmu (podplatis manazera/it head) ktora ma cca 500 simiek. Nevzbudis ani podozrenie.begbeee napísal:Čo sa týka anonymnej simky - predstav si seba ako AZ, kontaktuješ B, ktorý kontaktuje E a F. Okrem neho kontaktuješ X, ktorý kontaktuje P a Q. Stačí jediný kontakt medzi F a Q a si v spojitosti a spätne sa dostanú k tebe a identifikujú ťa.
Ziskat si falosnu identitu (alebo viac) je istotne tazsie. Ale podla mna urcite ucinnejsie ako anonymita.
Otazka znie kolko falosnych identit (telefon, mail,...) potrebujes a ako sa k nim dostat.