midnight_man napísal:poziadaj providera o venkajsiu Ip a ides
problem je v tom, ze ja mam verejnu IP (chello) a velmi ma to laka. ked budem mat novy pc, tak tento asi pouzijem ako server no snad k tomu nedojde. v zime ani radiator nezapinam. kurim si mojim AMD. to by som sa uvaril keby mi dva kompy tak bezia
Prosim vas mi vysvetlite naco mate nonstop zapnuty komp? proste setrit elektrinou a setrit komp ako taky vam nic nehovori?ked niesom na kompe tak ho vypnem a hotovo...aj ked idem od neho prec len na 30 minut vzdy ho vypnem....
potom sa necudujte ze vam skoro odchadzaju disky, CRT monitory maju po par rokoch znicenu geometriu a LCD monitory su ovela tmavsie...
opotrebuju sa tak isto aj ventilatory a dalsie mechanicke komponenty, kondenzatory a pod...
Sheep napísal:Prosim vas mi vysvetlite naco mate nonstop zapnuty komp? proste setrit elektrinou a setrit komp ako taky vam nic nehovori?ked niesom na kompe tak ho vypnem a hotovo...aj ked idem od neho prec len na 30 minut vzdy ho vypnem....
potom sa necudujte ze vam skoro odchadzaju disky, CRT monitory maju po par rokoch znicenu geometriu a LCD monitory su ovela tmavsie...
opotrebuju sa tak isto aj ventilatory a dalsie mechanicke komponenty, kondenzatory a pod...
blbost
jimino napísal:kazdy tiez nadava nato, ze si nicime Zem, ale PC ide 24/7
nie je to blbost. je to tak. akurat s tymi diskami by som si dovolil nesuhlasit. najvacsia zataz pre hdd je ked sa roztoci, cize po zapnuti pc. pre hdd je zdravsie ked fici bez vypinanie a zapinania. ale inak je to pravda. btw ked idem het od pc, tak monitor vypinam. ale seedujem stale ak sa da preto mavam aj stale zapnuty pc
sak to co si pisal.. ze je lepsie PC stale vypinat.. "aj na 30minut"... o elektriku nejde.. ale pisal si aj o tom ako sa kazi HW... no ked vypinas PC na 30 minut tak to uplne prospievas tomu pocitacu
je to tak 50:50 s tym HW
Šu-Do napísal:sak to co si pisal.. ze je lepsie PC stale vypinat.. "aj na 30minut"... o elektriku nejde.. ale pisal si aj o tom ako sa kazi HW... no ked vypinas PC na 30 minut tak to uplne prospievas tomu pocitacu
je to tak 50:50 s tym HW
ano mas zcasti pravdu ale moja volba je ajtak lepsia kedze sa clovek obycajne do pol hodiny ku kompu nevrati...
a moj HW je vcelku v dobrom stave, mam 3 rocny Athlon a mal som 10 rokov jeden monitor a perfektny stav...setrim si ten komp...
no podla toho ako mam chut chatovat..nekedy tu je ocino abo segra...potom sa lamu rekordy inak sem xodim na etapy...asi trikrat po hodine a pol...a staci lebo dost to unavuje