Ako ženy rozmýšľajú

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako ženy rozmýšľajú

Príspevok od používateľa uplink »

Andi_Cibula - ako môžeš napísať že sú lož, keď ja to mám čierne na bielom, v e-bankingu, výpisoch, etc? Máš to nejako potvrdené? Alebo je to len Tvoj dojem? Pracoval si na niektorej z tých pozícii v aut/de? Alebo máš len plnú hubu výkalov?

A robiť v DELLy v zahraničí a u nás, skoro to isté, to isté ako v HP, iBM/Lenovo. Skúšal si firmy ako sú Pro 7, SAT 1, Coca Cola, Prinz.de, Jalag a pod? To sú firmy, kde sú mnou spomínané platy.

Ja som písal jasne, osobná starostlivosť [tam je 90+ e/deň čo poznám baby], taxikári [som písal ako to je], čašníci a čašníčky [nevraviac o sprepitnom], a hr, managment, kávičkárčenie vo vyššie spomínaných firmách. Je ich oveľa viac samozrejme, tých firiem. To som vymenoval len tie najvýraznejšie.

Ináč povedané, ak by to čo píšem bola lož, tak by som nemal robotu, kde firmu čo nás platí stojím do 5000 eur mesačne [moja čistá hodinovka x 1,3 [do firmy]] a stále sa im oplatí platiť 10-20 ľudí mesačne takých ako som ja [freelancer do 5k na hlavu], ako mať internistov, že áno. Zamestnali by si interného technického grafika, alebo troch za Vami spomínaných 1200 netto či koľko eur, tak isto html/css/python/php programátora za 1200 eur mesačne, s odvodmi by platili nech je to 2500 eur mesačne na hlavu a nestrácali by s nami čas, kde ich výjde jeden externista na 5k mesačne.

Narozdiel od Vašich "mám brata, známeho, etc." to mám podložené aj na firme v ktorej pracujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

median v nemecku je 3500, v IT je to 3778, telco 3805, HR 3838, accounting and finance 3990
http://www.salaryexplorer.com/salary-su ... &loctype=1
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Medián na Slovensku je 780 eur v čistom, koľko takých ľudí poznáš? A navyše to len potvrdzuje moju teóriu.
beardie
Redeemer
Redeemer

potvrdzuje to len to, ze poznas tu lepsie zarabajucu polovicu, nie priemerneho cloveka
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Berdie, avšak ostatní tu niečo splietali s 1200 eurami a do 2000. Keď je medián povedzme v iT ~4k, tzn. že mojích 5500 eur je bližšie ku priemeru ako 1200 eur, alebo sa zmenila matematika za posledných pár rokov?
beardie
Redeemer
Redeemer

3500 v hrubom je 2k v cistom, neviem o tom, ze by sa niekedy matematika a odvodove a danove zatazenie tak prudko zmenili
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Btw. ten link nefunguje.
beardie
Redeemer
Redeemer

funguje bez problemov
Prílohy
platy.jpg
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

nič v zlom, ale tych 5-10k je strasna kktina, trebalo by updatetnut databazu alebo rozsirit statisticku vzorku :nono:

Tolko ani zdaleka nie je bezne ani v Zugu, co je jeden z najbohatsich kantonov vo Svajciarsku a v Europe vobec..cize inde je to 100 % horsie. Inak posledne prispevky su total OT.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Scorpion90 - záber tých firiem čo som vymenoval je viac ako 10 000 ľudí, drvivá väčšina z nich musí zarábať viac ako na mňa platia do firmy [5000 eur+ v hrubom] ináč by sa stalo čo? Vyrazili by nás a robili by im to internisti. A tým že viem aké sú tam platové podmienky, tak som ich tu napísal. To že to príde ľuďom neuveriteľné už nie je moja starosť. Tak isto máme klientov, čo robia managerov v rôznych firmičkách a majú 20-30 000 eur mesačne do vačku, aj to je také neuveriteľné?

Nepíšem že 5500 - 10 000 eur je bežný plat, ale dám ruku do ohňa za to že ani 1200 eur, keďže taxikári ktorých poznám sa chvália trošičku inými sumami a to robia "otrokov šoférov".

A keď niekto robí v zahraničnom DELLy za 1200 eur mesačne, tak by si mal dať dokopy priority v živote, lebo kamarát čo má v hlave ho*no má okolo 2000 eur v slovenskom DELLy v hrubom [nie cena práce, tá je vyššia] a to nie je nejaký priekopník a robí v HR. Mne ponúkali nástupák ako otrokovi 950 brutto po troch mesiacoh 1100-1200 brutto. A to som mal robiť chudáka. Takže dávať 1200 netto v Nemecku/Rakúsku je trochu zcestné.

Každopádne, priemerný slovák vygeneruje mesačne 350-600 eur mesačne v čistom, priemerný rakušák/nemec 1500-2000 [aj keď všetci moji známi?klienti dajú oveľa viac]. tak čo o živ. úrovni to tu píšeme? Ak niekto platí 1000 eur nájom, tak je hlupák, lebo na taký nájom musí mať 3-4000 eur v čistom príjem. Ak sa uspokojí že žije v Rakúsku/Nemecku z 200 eur mesačne, nech sa páči. Robí to zle.
Sandor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Sandor »

Scorpion90 napísal:nič v zlom, ale tych 5-10k je strasna kktina, trebalo by updatetnut databazu alebo rozsirit statisticku vzorku :nono:

Tolko ani zdaleka nie je bezne ani v Zugu, co je jeden z najbohatsich regionov vo Svajciarsku a v Europe vobec..cize inde je to 100 % horsie. Inak posledne prispevky su total OT.
Tak tak, ten plat by bol vela aj na Zurich, ktory je jeden z najbohatsich regionov v podstate celeho sveta.

Sme uplne OT, ale este sa k tomu vyjadrim -
Uplink - napisalo ti to tu viacero ludi, ktori v Nemecku zili, poznaju to tam osobne, maju tam rodiny, vedia plynule nemecky, pripadne sme ti tu dali xy-linkov s nemeckymi statistikami (to ich ako niekto zamerne falsoval a znizoval vysku miezd? :nono: ) a ty si stale stojis za svojimi cislami, ktore su asi taka realita, ako povedat, ze na Slovensku je bezny plat kavickarov stredoskolakov 3000€... Mozno niekde taky nejaky existuje, ale to je uplne nesmerodatny udaj.

Ohanas sa tu mzdou 1200€, ktora tu bola spomenuta, ale nezabudaj, ze to je praca skladnika v hypermarkete. Beardie ti tu taktiez poslal link, v ktorom si sa mohol docitat o tom, ze median IT cloveka s univerzitnym vzdelanim je 3500€ brutto. Uz som to tu raz spominal, ale pre istotu este raz - nemozno porovnat nase hrube a ich hrube mzdy, u nas je superhruba mzda rovna ich hrubej co sa tyka odvodov. Takze IT clovek s 3500€ brutto bude mat cca 2000€ v cistom. Podla tvojich cisel by mal mat takyto odbornik s takymto vzdelanim plat aspon 20 000€ ak stredoskolski flakaci maju 10 000€ :nono:.

Dost polopate ti to tu napisal aj Hegy, ak by dany clovek mal ozaj tolko v cistom, tak musi jazdit na ferrari, mat vlastnu vilu atd. Pri 30 000€ plate, ktory tu spominas, by som uz ocakaval aj osobne lietadlo. Ja som presiel krizom krazom Nemecko, ale asi vsetci ludia poskryvali tie ferrari, bugatti a ine auta ked som sa k nim blizil, kedze ja som tam nic take nepozoroval. Taktiez je fakt, ze ich tam väcsina zije v podnajme, mas na to oficialne nemecke statistiky - nepredpokladam, ze ich niekto falsuje. Proste to su vsetko overitelne a podlozene fakty. Taktiez uznavam, ze mozu byt ludia v nemecku s takym platom, aky si spominal, ale v ziadnom pripade to nie je bezny jav, ako to tu prezentujes.

Co ti tu tym chceme povedat? Ze to Nemecko nie je vobec take, ako si ho väcsina ludi predstavuje, ze tam ma kazdy na streche svojej vily helikopteru a nevie co s peniazmi... stojim si za tym, ze nejaky velky rozdiel v zivotnej urovni nie je, akurat co hned a jasne uznavam je to, ze maju lepsie sluzby od statu (skolstvo, nemocnice, dialnice, prispevky atd.), tie ale ja osobne nejako nevyhladavam.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Chalani ináč všimli ste si názov a zaradenie témy? ;)
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Heh, tak uz nielen kvalita vzdelania a nemocnic, s cim maju ist do kategorie Politika, ale uz rovno vyska platov.

Bohuzial nemaju ani sajnu co je laska, co su vztahy a co je priatelstvo.

Keby takito hlupaci maju rozpravat o laske, vztahoch a priatelstve, to este len nastane ticho, debilkovia ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ako ženy rozmýšľajú?
No vecsina zien prilis nerozmysla,skor sa nechavaju viest svojimi pocitmi a emociami. Je to uz tak evolucne nastavene a nemozme im to vycitat, je to pre ne prirodzene :) Teraz som prave cital jeden starsi clanok, pri ktorom som sa vyborne zasmial a ciastocne suvisi aj s temou. V Cechach jeden chlapik sa rozhodol ze zacne vystupovat ako vsetkehoznaly guru a este aj na tom co- to ziska.Tak zacal poriadat kurzy jogy a fengsuej /uz tu by to vecsinu ludi trklo :D ale podme dalej/. Zucastnit sa skoleni mohli len zeny :D Vyucovanie viedli asistentky,guru vraj sedi niekde v jaskyni Himalajach :D Tak poctivo chodili na tie kurzy,platili za to nie male peniaze samozrejme aj za "ucebnice" a vytesovali sa ze mozu za to cele snazenie ziskat akysi pochybny certifikat. :D A asistentky si vzdy raz zacas vybrali tie najkrajsie babeny a nahovorili im ze maju velke stastie a boli vybrane guruoum na osobnu konzultaciu a ze guru sa nachvilu vratil zo zahranicia do Ciech-proste zivotna sanca ktora sa uz nebude opakovat:D Tak tam dotycnu asistentka odviezla, "ziacka" robila s "guruom" dychove cvicenia a potom jej on povedal ze zistil ze potrebuje specialne "odhackovacie" cvicenie- to bola samozrejme suloz :D A po cele tie roky,tym stovkam "ziacok" neprislo nic zvlastne na tom celom okrem jednej ktorej sa to nezdalo a uz par rokov to riesi policia :D takze tak
palorom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa palorom »

nevnucuj sa...nic z toho podla mna nebude...daj jej pokoj, casom to preboli
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

"A dosť bolo off-topicu": povedal si palorom a zareagoval na prvý príspevok v téme, aj keď sa tu točí 27 strán o úplne niečom inom.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Mnohé, ak nie všetky, sa riadia očividne týmto:
Any girl can be glamorous. All you have to do is stand still and look stupid.
Napísať odpoveď