Ako kopírovať zložky s odkazom - relatívne odkazy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Ako kopírovať zložky s odkazom - relatívne odkazy

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím.

V práci nastavujem novú šablónu na ukladanie projektov. Mám to celkom vymyslené, ale narazil som na problém, ktorý sa mi zatiaľ nedarí vyriešiť. Hovoríme o windows adresároch.

Strom vzorovej zložky vyzerá cca takto (zjednodušene):

VZOR\01_podklady\podklady prijaté
VZOR\01_podklady\podklady odoslané

VZOR\02_fáza-1\Projekt\<odkaz na: VZOR\01_podklady\podklady prijaté>

Túto vzorovú zložku by som chcel pri zakladaní nového projektu skopírovať, premenovať a chcel by som, aby odkazy vo vnútri odkazovali už na novú zložku, čo sa mi ale nedarí nastaviť

Chcel by som dostať:
Projekt 1\02_fáza-1\Projekt\<odkaz na: Projekt 1\01_podklady\podklady prijaté>

Dostanem ale:
Projekt 1\02_fáza-1\Projekt\<odkaz na: VZOR\01_podklady\podklady prijaté>

Verím, že to z tohto chaotického popisu pochopíte, ako som to myslel.
Ďakujem za akékoľvek rady. Pekný víkend :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Ako kopírovať zložky s odkazom - relatívne odkazy

Príspevok od používateľa starysomar »

Celkom nerozumiem, len tuším.
Možno pomocou niečoho takéhoto:
https://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshe ... figuration
Schránka.jpg
Schránka.jpg (16.15 KiB) 1786 zobrazení
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nevie Windows aj relatívne cesty?
Keby si tomu odkazu dal ako cestu ../../01_podklady\podklady prijaté
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Windows relativne cesty podla Gemini dokaze, ale neviem ci to pomoze.

Ten popis je dost chaoticky, ale potrebujes priecinky a subory presuvat, mozno by to slo spravit vo FreeCommander, ten podporuje suborove kontainery, tam je mozne skopirovat priecinky aj subory, nasledne s nimi pracovat ako s realnymi subormi, kopirovat, aj presuvat do inych suborovych kontainerov, daju sa aj premenovat a premenuju sa aj v povodnom umiestneni.

Su to vlastne virtualne odkazy na priecinky a subory, s ktorymi je ale mozne pracovat ako so skutocnymi subormi, napr. F4 otvori v editore, F2 premenuje aj povodny subor, F5 skopiruje do ineho kontainera, alebo aj do realneho priecinka a pod.

Viac tu: https://freecommander.com/fchelpxe/en/F ... ainer.html

FreeCommander je zadarmo aj pre komercne pouzitie a existuje aj ZIP portable verzia, ktora sa nemusi instalovat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám za to, že potrebuje symlinky no neviem isto. Ani sa v tom až tak nevyznám. To čo som postol umožňuje rôzne varianty kopírovania, odkazovania pre pololaika ako som ja. Mne to vyhovuje najmä preto, že eliminujem duplicity (nahrádzam hardlinkami) jednou utilitkou a tamto okrem iného zobrazí súbory, ktoré "sú" a nie sú dvojmo/viackrát.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Len detail, symlinky nepodporuju Home verzie Windows.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Hups... Dakujem, nevedel som.
nejakymarko
Addict
Addict

Asi som sa vyjadril chaoticky, skúsim to trochu ozrejmiť.
Vzorový folder bude jeden. V rámci neho budú ďalšie subfoldre podľa toho, ako plánujeme ukladať jednotlivé súbory a pod. Vzorový folder ale bude prázdny, nebudú sa tu nachádzať žiadne súbory.
Usecase je taký, že mi príde na stôl nový projekt, ja si skopírujem tento vzorový folder, premenujem podľa potreby a folder už má štruktúru subfoldrov, ktorú som si raz nastavil (vrátane odkazov na subfoldre, ktoré budú odkazovať na iné subfoldre ale v rámci tohto nového foldra)
Neviem, či som pomohol, či ešte viac zamotal :|
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak mne to stale nie je jasne, ved si mozes spravit ten priecinok A, kde budu podpriecinky, potom spravis copy/paste, premenujes, rozumiem, ale co potrebujes? Ake odkazy tam budu - .lnk subory, budu tie .lnk subory na pevne umiestnenia, alebo sa budu menit a potrebujes tie odkazy tiez aktualizovat? Ked ten novy priecinok premenujes, tak odkazy .lnk asi fungovat nebudu, toto je problem?

Mozno si pozri, ako funguju tie suborove kontainery vo FreeCommander, v podstate otvorit tab - kartu suborovy kontainer, mozes tam skopirovat priecinky z roznych umiestneni, mozes tie priecinky premenovat v suborovom kontainery a zostanu tam a premenuju sa aj v realnom umiestneni, iba ich nemozes premenovat alebo presunut z realneho umiestnenia, lebo potom zmiznu zo suboroveho kontainera.

V podstate to funguje ako odkazy .lnk, ale da sa s tymi priecinkami a subormi pracovat ako so skutocnymi, ked otvoris priecinok v suborovom kontaineri, otvori sa v realnom umiestneni.

Ma to rozne vyhody, napr. ked si tam skopirujes 10 priecinkov, tak si mozes zobrazit vsetky subory v podpriecinkoch pomocou Ctrl+B.
nejakymarko
Addict
Addict

Tak. Premenujem priečinok a odkazy v priečinku nefungujú. Resp. odkazujú na pôvodný vzor. Potreboval by som, aby odkazovali na skopírovanú zložku.
Potrebujem to vymyslieť čo možno najjednoduchšie (ak je to vôbec možné), lebo tento vzor nebudem používať iba ja, ale aj kolegovia, ktorí nie sú takí zdatní…
Mal som za to, že sa dá nejako odkaz "prepnúť" aby si neťahal celú cestu, ale riešil by sa len vnútri nadradeneho priečinku

Skúsil som nakresliť :|
Prílohy
IMG_0378.png
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to by mali riesit tie relativne cesty ako spominal jakub. ale ked do targetu odkazu napises relativnu cestu tak po ulozeni si ju zmeni na absolutnu zase.
podla tohto by si to mal vediet okaslat odkazom na explorer.exe s cestou ale mne to nejak nefungovalo (cestu ulozil ale stale odkazoval na povodny adresar). a pokial to chces napriklad na to aby si mohol jednoducho presuvat subory do linkovaneho adresara tak toto by asi nefungovalo.
vyriesil by to jednoduchy powershellovy skript (ktory ti napise aj chatgpt) ktory keby ho pustis otvori relativny adresar alebo ked na neho potiahnes nejake subory tak ich tam presunie.
Napísať odpoveď