Ako kupit jazdenku? Na co si dat pozor?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako kupit jazdenku? Na co si dat pozor?
mohol by to niekto zkompletizovať a pridať ukážky zmlúv?
Ja som kupoval na túto mierne upravené zmluvu z Autovie.
- Prílohy
-
- zmluva.doc
- (26.5 KiB) 152 stiahnutí
Aj takto vyzera predaj auta v bazare, kde pisu o vybornom stave, pozarucnom servise a neviem co este. Ked som im pisal o vadach alebo tak, radsej ani nereagovali. Ako je vidiet na obrazkoch, tak auto ma pokazene ABS, ktore signalizuje na palubovke. V lepsom pripade to bude cidlo, ktore stoji par desiatok eur, v horsom pripade kable alebo cela riadiaca jednotka (co by nebolo nic nezvycajne).
-
Grim
Darca
- Prílohy
-
- prirucka.pdf
- (1.61 MiB) 101 stiahnutí
-
tacosi
Moderátor
Mam najradsej ked pisu tie dristy,ze nejazdene po soli , dialnicne kilometre a podobne sracky 
-
Grim
Darca
...nečítal som to celé...len som to prebehol...užitočné odkazy z tej brožúry:
http://www.minv.sk/?odcudzene-mot-vozidla
http://www.zkontrolujsiauto.cz/autotrac ... ii-vozidla (toto asi veľmi nepom§že, zdarma sú iba základné údaje, za ostatné sa platí)
http://www.minv.sk/?odcudzene-mot-vozidla
http://www.zkontrolujsiauto.cz/autotrac ... ii-vozidla (toto asi veľmi nepom§že, zdarma sú iba základné údaje, za ostatné sa platí)
-
RATZINGER666
Darca
ked uz sme pri tom - da sa teraz momentalne nejakym sposobom zistit, ci auto nie je na Slovensku zaexekuovane alebo podobne? neexistuje nejaka databaza exekucnych spolocnosti? a dalej nejakych leasingoviek, ci nim nie je rucene, ci nie je kradnute apod.? snad sa rozumieme
snad to pomoze aj dalsim zaujemcom...
naposledy som totizto pisal mail ohladne jedneho auta a chvalabohu sa predavajuci vcas ohladne exekucie priznal
naposledy som totizto pisal mail ohladne jedneho auta a chvalabohu sa predavajuci vcas ohladne exekucie priznal
-
Grim
Darca
http://www.ko.sk/Kontrola.aspx?Menu=id% ... ola&lng=SK
http://www.registervozidiel.sk/applicat ... avanie.php (neviem či to k niečomu bude, sú tam čakanie lehoty niekoľko minút na výsledky a nie sú tam všetky autá)
http://www.registervozidiel.sk/applicat ... avanie.php (neviem či to k niečomu bude, sú tam čakanie lehoty niekoľko minút na výsledky a nie sú tam všetky autá)
-
RATZINGER666
Darca
na KO z toho, co ma zaujima, moc asi nebude, alebo sa mylim?
na tu druhu sa zatial skusim zaregistrovat, vyskusam a dam vediet
este niekto ma nejake napady?
na tu druhu sa zatial skusim zaregistrovat, vyskusam a dam vediet
este niekto ma nejake napady?
Nie vzdy su to "exkrementy"tacosi napísal:Mam najradsej ked pisu tie dristy,ze nejazdene po soli , dialnicne kilometre a podobne sracky
Ja sa obvykle riadim podla stavu interieru a najlepsie je pred kupou urciteho modelu najst "kamarata" co take auto ma a napr. pozriet pri akych kilometroch ma v akom stave interier - tlacitka, gumy na pedaloch, ramena volantu zo zadu (vidno ako moc palce vysuchali stopu), ci bol fajciar lahko zistit podla stropneho tapaciru (chyta farbu dehtu - hnedy povlak) a pod popolnikom sa da najst stopy popola + zapalovac nebude opouzivany. No a potom uz klasicky kozenka okolo paky, pevnost sedadla a pri VW sa dá cez diagnostiku pomerne dobre zistit ci boli km rj upravene.
A ja osobne uz som prestal verit na tzv. "dobre kupy" ked bazar predava auto o 2000€ lacnejsie tak vie preco, preco by pytal malo ked si vzhladom na konkurenciu moze dovolit viac? Sarlatani bazarnici
Tak to je v prdeli... môj zapaľovač je dosť opoužívaný, avšak v aute som nikdy nikomu nedovolil fajčiť... kamarátke totiž občas pripaľujem tým zapaľovačom, ale fajčiť ide vonku.. či je zima abo leto... prší alebo sneží. To aby som si kúpil nový, keď budem predávať auto....Hegy napísal:ci bol fajciar lahko zistit podla stropneho tapaciru (chyta farbu dehtu - hnedy povlak) a pod popolnikom sa da najst stopy popola + zapalovac nebude opouzivany
to vsetko sa da vymenit, volant, gumy na pedaloch, popolnik vyberes, povysavas, hlavu riadiacej paky vymenis, stropny tapacir das dole a vytepujes a zapalovac?
ani ho nemam lebo mi zavadzia ked nabijam telefon...kto chce a vie na co sa zamerat...nema problem
A teraz ma ešte napadlo... keď som bol predávať v AAAčku jedno auto, tak chlapík stiahol gumové tesnenie na všetkých dverách vrátane piatych dverí na kufri a kontroloval karosériu. Čo tým mohol zistiť?
Jedno však ostane - smrad.CheZteR napísal:to vsetko sa da vymenit, volant, gumy na pedaloch, popolnik vyberes, povysavas, hlavu riadiacej paky vymenis, stropny tapacir das dole a vytepujes a zapalovac?ani ho nemam lebo mi zavadzia ked nabijam telefon...kto chce a vie na co sa zamerat...nema problem
to je pravda, kamarat kupil pred rokom v lete feliciu ktoru mal intenzivny fajciar, nijak raz sa mu smrad nepodarilo prebit, nakoniec to prekryl az nejakym prostriedkom, ktory tam teraz smrdi horsie ako povodny smrad, a to vytepoval uplne vsetko, vsetko dal von a doma to tepoval, v interieri mu ostala cisto iba hola kasna...
Auto po fajčiarovi by som nikdy nekúpil. Ako pomaly už 4 roky nefajčiar som na cigaretový dym veľmi citlivý a strašne mi to smrdí.
Hovorim o moznych aspektochbrm napísal:Tak to je v prdeli... môj zapaľovač je dosť opoužívaný, avšak v aute som nikdy nikomu nedovolil fajčiť... kamarátke totiž občas pripaľujem tým zapaľovačom, ale fajčiť ide vonku.. či je zima abo leto... prší alebo sneží. To aby som si kúpil nový, keď budem predávať auto....
brm - Zistoval, ze ci nebolo striekane, vidis to pod gumami, ak su stekance, hrdza a tak.
chezter - Z latky a tych lacnych vecii co je Felicia skladana, tak ti nic nepomoze. Ked si vezmes slusnejsie auta, napriklad mam dvoch kamaratov s Mercedesom triedy E, kozeny interier, vycistene ozonom a neni problem, ziadny smrad od cigariet v aute neciti a to sa v tych autach stale fajci.
chezter - Z latky a tych lacnych vecii co je Felicia skladana, tak ti nic nepomoze. Ked si vezmes slusnejsie auta, napriklad mam dvoch kamaratov s Mercedesom triedy E, kozeny interier, vycistene ozonom a neni problem, ziadny smrad od cigariet v aute neciti a to sa v tych autach stale fajci.
ja mam skusenost s tym, ze ked sa vytepuje stresny tapacir, automaticky sa odlepujeCheZteR napísal:to vsetko sa da vymenit, volant, gumy na pedaloch, popolnik vyberes, povysavas, hlavu riadiacej paky vymenis, stropny tapacir das dole a vytepujes a zapalovac?ani ho nemam lebo mi zavadzia ked nabijam telefon...kto chce a vie na co sa zamerat...nema problem