V blizkej buducnosti by som sa rad dostal do stavu dobrovolne nezamestnaneho cloveka. Prijem bude sice stabilny a legalny, no nebude vedeny na moje meno, co je aj tak jedno. Ide mi totiz o postoj banky. Prirodzene by som chcel vziat hypoteku na kupu prvej nehnutelnosti, pripadne uver na auto a pod.
Banka vsak poskytuje peniaze len pri preukazani platobnej schopnosti, teda bud potvrdenie o prijme zo zavislej cinnosti alebo z podnikania.
Ja hladam sposob, ako toto obist. Napada ma vybavit si v nejakej firme, aby ma viedla ako zamestnanca, platila za mna riadne odvody, pricom fiktivny mesacny plat by mi vyplacala na ucet (je to jednym z kriterii banky) a ten by som samozrejme vratil.
Zaujima ma ale pohlad zo strany tejto firmy, teda ake komplikacie jej vzniknu, ci si niecim takymto firma moze pomoct alebo len zbytocne skomplikovat existenciu.
Privitam aj vsetky alternativne napady, ako postupovat.
Ako na hypoteku bez zamestnania
Cisto prakticky banku zaujimaju vsetky tieto veci len vtedy ked ziadas o uver, ked ti ho uz poskytnu tak uz kludne mozes stratit pracu, byt dobrovolne nezamestany,..., potom ich bude uz len zaujimat, ci ti maju z coho strhnut splatku uveru. Teoreticky v buducnosti by ich tvoj prijem mohol zaujimat az vtedy, ak by si poziadal o prepocitanie vysky splatky.
K tomu fiktivnemu platu, firma by este musela platit dalsie veci za teba, takze by si im musel nahradit este dalsie eura navyse.
K tomu fiktivnemu platu, firma by este musela platit dalsie veci za teba, takze by si im musel nahradit este dalsie eura navyse.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mas pravdu, dokladuju len pri schvalovani. Teraz som vsak bral jeden bezucelovy, ktory chcem splatit tak do 6 - 10 mesiacov a neviem, ci tak dlho chcem ostat v praci.
No firma by na jednej strane mala vydavky na odvody do socialky, ale na druhej strane usetria, ked si mozu cely plat odpocitat z nakladov. Tam ma zaujima hlavne ta matematika naklad/vynos, ci je to pre firmu zaujimave.
No firma by na jednej strane mala vydavky na odvody do socialky, ale na druhej strane usetria, ked si mozu cely plat odpocitat z nakladov. Tam ma zaujima hlavne ta matematika naklad/vynos, ci je to pre firmu zaujimave.
Ked napises, resp. ak vies ty, aky "plat" by si chcel mat, v akejkolvek mzdovej kalkulacke si vyratas odvody, ktore za teba musi firma odviest. To su teoreticky vsetky naklady, cierna stranka veci je len najst konatela/majitela, ktory by s tym suhlasil......(nie kazdy by chcel riskovat zbytocne problemy, napr. kontroly, IP....)
Alebo skontaktovat niektore banky, ktore ponukaju uvery/hypo aj pre slobodne povolania - umelci, knazi, lekari atd. , napr. http://www.slsp.sk/rychly-bezucelovy-uv ... lania.html (ale niekde som vydel aj hypo, ale tazko urcit, ci tvoj druh primjmu spada pod tieto oblasti)
Celkovo to sice vidim cierne, ale ak mas z toho stabilny, legalny prijem, za vyskusanie nic nedas....
Alebo skontaktovat niektore banky, ktore ponukaju uvery/hypo aj pre slobodne povolania - umelci, knazi, lekari atd. , napr. http://www.slsp.sk/rychly-bezucelovy-uv ... lania.html (ale niekde som vydel aj hypo, ale tazko urcit, ci tvoj druh primjmu spada pod tieto oblasti)
Celkovo to sice vidim cierne, ale ak mas z toho stabilny, legalny prijem, za vyskusanie nic nedas....