Ako na roaming v tej istej krajine

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
iyo
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako na roaming v tej istej krajine

Príspevok od používateľa iyo »

Zajtra cestujem na Invex do Brna (som zo Slovenska) a potreboval by som sa tam dovolať na iný (slovenský) mobil, ktory bude tiez ficat na roamingu... Ako na to? Máte nejaké skúsenosti?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

to ma kazdy operator inak ... ale v podstate by to malo fungovat tak ze ty platis ako za roamingovy hovor a dotycny ktoremu volas bude tiez platit pretoze prijma hovor v inej krajine ... sumy si zistis v cenniku daneho operatora a tam by mali mat aj napisane ako to v takomto pripade prebieha.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ok nejdem vytvarat novu temu napisem sem...

odchadzam do Irska a ak si chcem aspon obcas prezvonit na slovenske cislo... bude ma to stat daco.... roaming musim mat aktivovany?... aj osoba ktorej chcem prezvonit ho musi mat aktivovany?... bude uz len prezvonenie stat nejake peniaze?... aaaa.... nebude vyhodnejsie tam si kupit nejaku kartu?....

obidvaja mame orange....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ty potrebujes roaming, a pokial ten druhy telefon neopusti uzemie slovenska, tak roaming nepotrebuje.
Teba prezvonenie nebude stat nic, ale ak ti nahodou hovor zdvihne, alebo sa zapne odkazovka, tak zaplatis celu minutu. To iste plati, ak prijmes hovor ty.
To s novou kartou si musi rozhodnut ty na zaklade toho, ci tam budes chciet niekomu volat alebo ci budes chciet volat aj domov, niekedy to vyjde lacnejsie. (napriklad tu v CZ stoji hovor na Slovensko cca 8-9 kc/min)
Ak tam budes dlhsie, tak si urcite kup nejaku pre-paid kartu kvoli komunikacii s miestnymi obyvatelmi :)
Irsko je clenom EU, takze roamingove ceny by nemali byt vysoke, ale aj tak by bolo podla mna lepsie mat novu miestnu kartu, hlavne ak tam budes dlhsie ako dajme tomu 2 tyzdne.
Napísať odpoveď