Ako oznacit jazyky ako HTML, CSS, SQL ?
Ako oznacit jazyky ako HTML, CSS, SQL ?
Pisem si zivotopis a chcel by som tam napisat, ze ovladam HTML, CSS, SQL, ale napr. aj JAVU a ine jazyky.
Mnoho ludi sa hneva, ak clovek oznaci jazyky ako HTML a CSS za programovacie.
Ako by som ich mal v zivotopise oznacit ? Taktiez SQL, kam zaradit ?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Ako oznacit jazyky ako HTML, CSS, SQL ?
to oznac nejak vseobecnejsie, ako napr. "Technologia"
ja to davam do pc zrucnosti... nepisem tam nic o programovani atd.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mnoho ľudí sa hnevá, lebo je to ako zaradiť bicykle k motorkám. Okrem toho že majú dve kolesá a sedadlo ich nič nespája (v tomto prípade to, že sú to jazyky)dunno napísal:Pisem si zivotopis a chcel by som tam napisat, ze ovladam HTML, CSS, SQL, ale napr. aj JAVU a ine jazyky.
a dám ti dve rady k tomu životopisu:
1) ak ani nevieš kam to zaradiť a ako to napísať, tak to tam radšej nedávaj lebo tvoje znalosti v tejto problematike určite nie sú na takej úrovni aby si ich zverejňoval
2) HTML a CSS vie dnes už každý. Pokiaľ ten životopis nejdeš posielať na post webdesignera, tak to tam vôbec nemusíš písať. Rovnako tak tú javu a ostatné, pokiaľ to nie je práca programátora. Pre personalistu (ak to teda nie sú takéto práce) to nič neznamená, lebo ani nevie čo to je a aj tak to k práci netreba (ako keby sa niekto hlási na ekonoma a napíše že vie zavárať kompoty). V životopise má byť to podstatné
To, ze ich neviem spravne zaradit do nejakej "kategorie" neznamena, ze ich nemozem ovladat.
Chystam sa na trh prace, kde neviem presne ake pozicie budu jednotlive spolocnosti ponukat, preto by som tam rad dal vsetko. Aby ten zivotopis nebol zamerany na jednu konkretnu poziciu, ale aby bol taky vseobecny.
Chystam sa na trh prace, kde neviem presne ake pozicie budu jednotlive spolocnosti ponukat, preto by som tam rad dal vsetko. Aby ten zivotopis nebol zamerany na jednu konkretnu poziciu, ale aby bol taky vseobecny.
-
audiotrack
VIP
no ale to sa takto nerobí, keď tam dáš všetko, bude ten životopis na 10 strán a z toho bude pre firmu 9 a pol nepodstatných. Sprav ho všeobecne, a pridaj k tomu motivačný list kde napíšeš takéto veci ktoré nestoja za zmienku v životopise (to že vieš HTML predsa necharakterizuje tvoj život) a pridaj tam formulku že ďalšie otázky s radosťou zodpovieš na osobnom stretnutí.dunno napísal:To, ze ich neviem spravne zaradit do nejakej "kategorie" neznamena, ze ich nemozem ovladat.
Javu tam kľudne napíš, ale html a css by som tam určite nedával. Ak si fakt trieda (máš certifikácie a podobne) tak áno, ale ak je to všeobecne tak nie, veď html a css dnes vie fakt každý. Ak to tam dáš, nezabudni aj spomenúť či sa vieš bicyklovať, či vieš plávať a podobne, lebo sú to tiež naučené veci ktoré vie približne rovnaký počet ľudí ako html a css
uvedom si že preplnený životopis zbytočnosťami je rovnako zlý, ako prázdny. Pôsobí to chvastúnsky a egoisticky. Ak máš absolvované kurzy alebo ocenenia, treba ich spomenúť a oni o týchto veciach vypovedajú dostatočne. Ak nie, tak tvoje znalosti v danej problematike nestoja za zmienku, keď nie si v tej veci výnimočným
ale ak silou mocou chceš, zaradil by som to do ostatných zručností alebo do práce s počítačom a do zátvorky všetky tie super cool veci ktoré vieš (práca s internetom, word...)
//edit: ešte jedna vec. Ak tam chceš dávať takéto veci, sprav si nejaký kurz alebo certifikát. Sú to pomerne lacné veci a v životopise to môže vyzerať dobre (samozrejme väčšie IT firmy tie certifikáty poznajú a vedia rozlíšiť či majú aj nejakú výpovednú hodnotu alebo nie). Skús pozreť brainstorm, courseru, w3schools, NCSA... niektoré sú platené, niektoré zadarmo. Ale aspoň budeš mať papier a nie len "svoje slovo" že to vieš
//edit2: a ak nevieš na akú pozíciu budeš posielať, mal by si mať aspoň predstavu akú pozíciu chceš a podľa toho si spraviť 2-3 alebo aj viac variant životopisov. Ver mi, že na personálnom oddelení kde im príde 300 žiadostí týždenne tie hromadné ani nepozerajú, takže čím všeobecnejší, tým skôr skončíš v kope bez záujmu
300 ziadosti do IT firmy na odbornu poziciu urcite nepride... to si viem predstavit jedine ak firma uverejni v novinach ze u nas je min. plat 2500 eur tak vtedy mozno ale aj to pochybujem. dnes chce kazdy robit managera a poctiva praca sa nenosi (aj tak potom budes robit na 10 urovni managerov, ktori nic nerobia, len kecaju)
tiez nesuhlasim ze html/css ovlada kazdy a zalezi aj na akej urovni vsakze. ale zivotopis by mal byt co najkonkretnejsi, ja tiez nechapem tie zivotopisy kde ma clovek napisane ze vie vsetko ved to ani nemoze byt pravda!
a na motivacny list by som sa vykaslal, ak ta chcu tak si ta zavolaju, ak nie tak nie a ziadny motivacny list v tom neurobi rozdiel a je vysoko pravdepodobne ze si ho ani neprecitaju... motivacny list si mozes pisat na poziciu sekretarky, aby sef zistil, ci sa vies dostatocne vtierat do riti a ci mu aspon raz vyfajcis, ale opat nie velmi na odbornu poziciu kde nikoho dristy nezaujimaju a posobi to skor trapne/zufalo.
tiez nesuhlasim ze html/css ovlada kazdy a zalezi aj na akej urovni vsakze. ale zivotopis by mal byt co najkonkretnejsi, ja tiez nechapem tie zivotopisy kde ma clovek napisane ze vie vsetko ved to ani nemoze byt pravda!
a na motivacny list by som sa vykaslal, ak ta chcu tak si ta zavolaju, ak nie tak nie a ziadny motivacny list v tom neurobi rozdiel a je vysoko pravdepodobne ze si ho ani neprecitaju... motivacny list si mozes pisat na poziciu sekretarky, aby sef zistil, ci sa vies dostatocne vtierat do riti a ci mu aspon raz vyfajcis, ale opat nie velmi na odbornu poziciu kde nikoho dristy nezaujimaju a posobi to skor trapne/zufalo.
-
Fabo
Hardcore addict
By si sa divil, za chvilu konci akademicky rok, budu promocie, treba sa zamestnat... tie stovky zivotopisov chodit budu.
-
weroro
Flash coder
Dunno: HTML je značkovací jazyk (značkuješ/taguješ/kódiš), CSS je štýlovací jazyk (štýluješ/stajluješ), SQL je databázový jazyk (dopytuješ).
a dá sa pokračovať: C/JAVA/PASCAL/C# a pod. sú programovacie jazyky (programuješ), Javascript/Actionscript/PHP sú skriptovacie jazyky (skriptuješ), Batch je dávkový jazyk (používa sa termín skriptovať) atď.
a dá sa pokračovať: C/JAVA/PASCAL/C# a pod. sú programovacie jazyky (programuješ), Javascript/Actionscript/PHP sú skriptovacie jazyky (skriptuješ), Batch je dávkový jazyk (používa sa termín skriptovať) atď.
-
audiotrack
VIP
ropman: robil som vo firme, kde sme potrebovali človeka, a keďže som tam mal na starosti všetko okolo IT, tak aj založenie mailu na posielanie pracovných ponúk. Len tak z prče som tam pozrel po týždni, a bolo tam 150 mailov. A to bola mala regionalna firma, ničím nezaujímava. Teraz si zober že on ide na trh práce. Obrovské priestory kde budú mať zamestnávatelia svoje stánky. Len osobne za ten deň vyzbierajú stovky životopisov, nehovoriac o tých čo im prídu mailom. Tých 300 som aj málo povedal.
A to že je to odborná firma nevylučuje že im tam pošlú životopisy aj úplne mimo požiadavok. My sme potrebovali programátora, a chodili žiadosti od 60 ročných strojníkov až po 18 ročné baby čo vedeli maximálne word na úrovni stredoškoláka. Mnoho ľudí totiž ani nevie čo si pod tou pozíciou má predstaviť alebo pošlú s nádejou, že možno budú potrebovať aj niekoho na iný post.
A to že je to odborná firma nevylučuje že im tam pošlú životopisy aj úplne mimo požiadavok. My sme potrebovali programátora, a chodili žiadosti od 60 ročných strojníkov až po 18 ročné baby čo vedeli maximálne word na úrovni stredoškoláka. Mnoho ľudí totiž ani nevie čo si pod tou pozíciou má predstaviť alebo pošlú s nádejou, že možno budú potrebovať aj niekoho na iný post.
Dunno, nepočúvaj tu tých narcisov čo tvrdia, že ak nevieš čo je HTML, tak to neovládaš a nemáš to čo písať do životopisu.
Pekne tam napíš všetko čo si myslíš že ovládaš. Maj však na pamäti, že môžeš prísť na pohovor, kde si Tvoje tvrdenia budú chcieť overiť. A nebude to nič na úrovni základov. Preto triezvo zváž svoje možnosti.
A cez wikipédiu si nalistuj info o každej technológií čo ovládaš. Tam je jasne napísané či je to jazyk alebo niečo iné.
Pekne tam napíš všetko čo si myslíš že ovládaš. Maj však na pamäti, že môžeš prísť na pohovor, kde si Tvoje tvrdenia budú chcieť overiť. A nebude to nič na úrovni základov. Preto triezvo zváž svoje možnosti.
A cez wikipédiu si nalistuj info o každej technológií čo ovládaš. Tam je jasne napísané či je to jazyk alebo niečo iné.
To mi je jasne, len pripada mi neprakticke to takto rozdelovat do zivotopisu, ze programovacie jazyky: .... , skriptovacie jazyky: .....,weroro napísal:Dunno: HTML je značkovací jazyk (značkuješ/taguješ/kódiš), CSS je štýlovací jazyk (štýluješ/stajluješ), SQL je databázový jazyk (dopytuješ).
Myslel som, ci by sa to nedalo nejak zoskupit, nejakym spolocnym pomenovanim a tam ich vymenovat. Poriesil som to ale tak, ze som dal programovacie jazyky, a potom ostatne technologie, a medzi tie ostatne som zaradil HTML, SQL a podobne. Samozrejme, ze som tam vymenoval len take, ktore ovladam aspon na takej urovni, ze by som vedel nieco spravit, ak by si chceli overit ci to ovladam naozaj.
-
Fabo
Hardcore addict
tak to tam napis ako ovladane technologie no