ako prejst z podadresara do adresara

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
M470
Amateur
Amateur

ako prejst z podadresara do adresara

Príspevok od používateľa M470 »

Zdravim Vas potrebujem poradit z jednym problemom

Vytvaram si k stranke PHP funkciu (administraciu na news - novinky na stranke) a pri ukladani nastavenia je potrebne sa dostat do konkretneho adresara (dajme tomu home/adresar/podadresar/dalsi_podadresar/save-change.php) a po ukonceni ukladania zasa spat konkretne do spravy (akoze je to ulozene) home/adresar/potvrdenie.php . Lenze ani za boha neviem dojst na to ako mam nastavit vratenie sa do adresaru v nasom pripade adresar (home/adresar/potvrdenie.php) zakazdym mi to zastavi na home/adresar/podadresar/home/adresar/potvrdenie.php. Aky znak mam dat pred cestu aby sa dokazal server vratit naspat do adresaru?
Ked ide z home/ do dalsi_podadresar/ je to OK ale ako nahle ma ist z dalsi_podadresar/ do home/ mi to nejde spat ale dopredu.

Dakujem za odpoved
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ako prejst z podadresara do adresara

Príspevok od používateľa audiotrack »

z dalsi_podadresá sa do nadradeného dostaneš cez ../
takže celá cesta by mala byť ../potvrdenie
L.E.n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ako prejst z podadresara do adresara

Príspevok od používateľa L.E.n »

Takto, poviem aj s príkladom:

Keď som niečo chcel includovať, teda som chcel mať podstránku v inom adresári a includoval som vlastnosti stránky s hl. adresára, urobí sa to takto:

include "../mojpeknysubor.php";

Teda ../****
Okrem toho, povedzme že náš hlavný súbor sa volá subor.php.

No nezabudni, že ak ten súbor, ktorý includuješ (mojpeknysubor.php) obsahuje nejaké cesty, teda napríklad že TEN súbor okrem iného ešte pôjde do INÉHO adresára a neviem čo, bude ten iný adresár hľadať v tom novom,- v tom kde je náš súbor.php. Teda treba prepísať všetky cesty a neviem čo ešte...
To len na okraj...
Neviem či som hovoril príliš od veci alebo nie :D :D
Napísať odpoveď