Ako pripojiť HDD z NTB na PC
-
Dildogripak
Medium Professional
Ako pripojiť HDD z NTB na PC
Ahojte,
snažil som sa známej preinštalovať windows na starom notebooku.
Počas inštalácie sa mi nepodarilo vymazať partície ani s nimi hýbať. Myslel som že disk je v prdeli, prebehol som ho a nič, žiadne vadné sektory - vôbec nič.
Chyba bude v tom že je brandovaný od Aceru (Acer Travel mate 2140 myslím) a má vytvorenú aj recovery partíciu a aj partíciu an ktorej sú zapísané údaje o MB, a sú tam drivery, etc. nejde to vymazať ani s tým hýbať ....
Niesom kripel v takýchto veciach, skúšal som cez rôzne distribúcie linuxu, live cd a furt nič.
Riešenie vidím v tom že ten HDD pripojím k môjmu desktopu ako nejaký externé zariadenie a zformátujem cez windows, respektíve cez nejaké live cd (napr: Gparted alebo Hirens)
Jediný problém je ten, že neviem ako to mám pripojiť. HDD je to tento:
http://www.amazon.co.uk/Seagate-Momentu ... B000BPNE34
Ja mám dosku (na desktope) MSI K8N NEO 3
- potrebujem pomoc akým káblom ho mám pripojiť a čo kam strčiť....ĎAKUJEM VOPRED ZA POMOC
a či to vlastne môžem na moju dosku pripojiť ako externé zariadenie a presne ako nato...
Prikladám aj fotky (možno to pomôže)
snažil som sa známej preinštalovať windows na starom notebooku.
Počas inštalácie sa mi nepodarilo vymazať partície ani s nimi hýbať. Myslel som že disk je v prdeli, prebehol som ho a nič, žiadne vadné sektory - vôbec nič.
Chyba bude v tom že je brandovaný od Aceru (Acer Travel mate 2140 myslím) a má vytvorenú aj recovery partíciu a aj partíciu an ktorej sú zapísané údaje o MB, a sú tam drivery, etc. nejde to vymazať ani s tým hýbať ....
Niesom kripel v takýchto veciach, skúšal som cez rôzne distribúcie linuxu, live cd a furt nič.
Riešenie vidím v tom že ten HDD pripojím k môjmu desktopu ako nejaký externé zariadenie a zformátujem cez windows, respektíve cez nejaké live cd (napr: Gparted alebo Hirens)
Jediný problém je ten, že neviem ako to mám pripojiť. HDD je to tento:
http://www.amazon.co.uk/Seagate-Momentu ... B000BPNE34
Ja mám dosku (na desktope) MSI K8N NEO 3
- potrebujem pomoc akým káblom ho mám pripojiť a čo kam strčiť....ĎAKUJEM VOPRED ZA POMOC
a či to vlastne môžem na moju dosku pripojiť ako externé zariadenie a presne ako nato...
Prikladám aj fotky (možno to pomôže)
Re: Ako pripojiť HDD z NTB na PC
a co ked ma vytvorenu recovery oblast? to nieje problem, nechaj ju tam, ostatne odstran, vytvor nove
http://www.google.com/search?source=ig& ... =&aql=&oq=
http://www.google.com/search?source=ig& ... =&aql=&oq=
-
Dildogripak
Medium Professional
Nič z toho nejde zmazať. ani jedna partícia, ani druhá ani recovery - proste to nejde, aj tento típek ma podobný problém: http://www.softwaretipsandtricks.com/fo ... stall.html
Keby to išlo, spravím to s jednou rukou v ri*i
, ale proste to nejde a ešte som sa stým nestretol.
Treba to pripojiť k inej mašine a malo by to ísť.
LEN NEVIEM AKO NA TO - vo svete HW som ako v španielskej dedine
// ďakujem za ten link na adaptér, vôbec sa v tom nevyznám, ale aj tak si mi veľmi nepomohol
Ten HDD má 2 skupiny pinov jedna skupina má 43 pinov, druhá skupina má 4 piny. Potrebujem vedieť presne ktorý TYP ADAPTÉRU mi tam bude fungovať. a pomohlo by mi aj napísať že kam to strčiť.
Keby to išlo, spravím to s jednou rukou v ri*i
Treba to pripojiť k inej mašine a malo by to ísť.
LEN NEVIEM AKO NA TO - vo svete HW som ako v španielskej dedine
// ďakujem za ten link na adaptér, vôbec sa v tom nevyznám, ale aj tak si mi veľmi nepomohol
Ten HDD má 2 skupiny pinov jedna skupina má 43 pinov, druhá skupina má 4 piny. Potrebujem vedieť presne ktorý TYP ADAPTÉRU mi tam bude fungovať. a pomohlo by mi aj napísať že kam to strčiť.
-
vladenko007
VIP
Napísal si že si to mazal cez všetko možné ale nenapísal si či si to skúšal cez normalne boot inštalačku trebars XP. Stačí dať odstrániť particiu a vytvoriť novú. Ver mi dá sa to.
Je možnosť aj cez boot inštalačku WIN98 som to niekedy dávno robil.
Po nabehnutí príkaz fdisk a si v menu fdisk tam si vyberáš v zozname 1-4 či chceš odstraniť particiu alebo vytvoriť novú.
Po nabehnutí príkaz fdisk a si v menu fdisk tam si vyberáš v zozname 1-4 či chceš odstraniť particiu alebo vytvoriť novú.
vladenko, rád by som videl, ako tvoja inštalačka w9x detekovala ntfs, hehe ...
-
vladenko007
VIP
Chceš mi povedať že keď nabehnem v Inštalačke WIN 98 na disk ktorý je v NTFS tak mi ho vôbec nezobrazí? Skúšal si to niekedy?
ja ho nepotrebujem prečítať. Mne stačí odstraniť všetky particie.
nie že to chcem povedať - ja to tvrdím. ale ako vidím, ty si to nikdy neskúšal, len tu na fóre tak trocha prášil ...
-
Dildogripak
Medium Professional
vladenko007 napísal:Napísal si že si to mazal cez všetko možné ale nenapísal si či si to skúšal cez normalne boot inštalačku trebars XP. Stačí dať odstrániť particiu a vytvoriť novú. Ver mi dá sa to.
Áno, robil som všetko cez boot, keďže windows ani nespustím.
A s 98 sa tam srať nebudem, nejdem objavovať dinosaury, ale mazať partície...
výrobca tvojho hdd?
-
Dildogripak
Medium Professional
Read first topic please.
Seagate.
Práve som to skúšal aj cez seagate utilitu cez DOS, bezvýsledne. Z partíciami ani nepohlo...
Musím to už len preipojiť k inému staršiemu NTB alebo cez redukciu na 3,4 IDE a ak to nepôjde, disk môže ísť do koša.
Seagate.
Práve som to skúšal aj cez seagate utilitu cez DOS, bezvýsledne. Z partíciami ani nepohlo...
Musím to už len preipojiť k inému staršiemu NTB alebo cez redukciu na 3,4 IDE a ak to nepôjde, disk môže ísť do koša.
Hmmm, keby som bol pažravým, tak už tu prilepím adresu toho "smetného koša"... /moju/.
Neblbnite, pokiaľ disk neklepe, tak sa dá všetko, a aj na tom NB. Načo ho vyberať? Aj keď tak sa dá, a aj na to mám dve HW možnosti. Ale netreba...
Neblbnite, pokiaľ disk neklepe, tak sa dá všetko, a aj na tom NB. Načo ho vyberať? Aj keď tak sa dá, a aj na to mám dve HW možnosti. Ale netreba...
neskúšaj cez dos. stiahni seatools tu:
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD
nainštaluj a daj napalit install cd.
bootni z toho pc, daj add new drive.
ale pozor - nenávratne zmizne aj recovery partition ...
-
Dildogripak
Medium Professional
To som tiež skúšal...lokkju napísal:neskúšaj cez dos. stiahni seatools tu:
Akékoľvek CD Linuxu...
-
Dildogripak
Medium Professional
Ubuntu
G-Parted
Hiren´s
bezvýsledne...
VRAVÍM - SKÚŠAL SOM VŠETKY BEŽNÉ SPOSOBY
G-Parted
Hiren´s
bezvýsledne...
VRAVÍM - SKÚŠAL SOM VŠETKY BEŽNÉ SPOSOBY
Nastavenie BIOS na boot z CD/DVD a ísť podľa pokynov. A všetko ide na EXT...
to predsa nie je možné. seatools sú utility výrobcu hw (nepochybujem, že o tom vieš), a ultimatívne likvidujú akýkoľvek system na disku. musíš robiť niekde chybu.
Možno je to na servis, alebo niekoho, ktorý vie použiť aj F10...
-
Dildogripak
Medium Professional
Píšem už že DEMENT NIESOM. Skúšal som to, nejde to....jarda.j napísal:Nastavenie BIOS na boot z CD/DVD a ísť podľa pokynov. A všetko ide na EXT...
Viem že je to od výroby, ale acer tam asi nahral nejakú neskutočnú ko*ot*nu a teraz s tým ničim nepohnem.... Chyba môže byť jedine v tom že je disk už vadný ..ale bios mi ho detekuje a profesionálny softvér nenájde žiadne vadné sektory...partície som skúšal vytvárať na rôznych miestach disku no bezvýsledne. Tvári sa že partíciu vytvorí (po tom ako to staré zmaže) ale akonáhle reštartujem mašinu, tak je všetko tak ako predtým....lokkju napísal:to predsa nie je možné. seatools sú utility výrobcu hw (nepochybujem, že o tom vieš), a ultimatívne likvidujú akýkoľvek system na disku. musíš robiť niekde chybu.
ak to bol pokus o vtip, tak sa nevydaril...jarda.j napísal:Možno je to na servis, alebo niekoho, ktorý vie použiť aj F10...
tak skús zo seatools najprv wipe disk. teprve po úspešnom priebehu add new disk.