Podstatou je, že vo mne, aj napriek tomu, že som si uvedomoval moju nulovú šancu na plnohodnotý vzťah s ňou, stále vrela nádej. Po 3 rokoch trápenia som sa rozhodol s tým skoncovať, čo som pokladal za nemožné. Za pokus to ale stálo.
Veľkým faktorom bol prestup na strednú školu, čím sa automaticky obmedzil môj kontakt s ňou o 80%. Ale pokiaľ by som chcel, tak som ju kľudne mohol volávať von, chodiť za ňou atď. A práve tu začal môj boj proti tomu - snažil som sa zamedziť akýkoľvek kontakt s ňou o 99%. Občas som ju len stretol v dedine, pozdravil a išiel ďalej. Spočiatku to bolelo, časom som si zvykol. Postupne sa moje city k nej začali strácať. Nevolal som ju von, nerozprával som sa s ňou často, hoci občas som s ňou pár slov prehovoril. Po pár mesiacoch som prestal cítiť takmer všetku lásku k nej. Veril som, že som zvíťazil. Ale mýlil som sa.
Jedného dňa ma zavolala von. Povedal som si, že k nej už nič necítim, tak kľudne môžem ísť. Do čerta, ono sa to začalo vracať. Tie utláčané city k nej sa začali znova vyjasňovať. Preto som si uvedomil, že keď chceš raz na niekoho zabudnúť, musíš sa s ním prestať stýkať.
To je môj skutočný príbeh. Zdá sa to byť nemožné, žeby toto mohlo fungovať, ale funguje. Má to však ale podmienku - kontakt s milovanou osobou to len zhoršuje. Teraz som oveľa šťastnejší, ako som bol predtým a už sa mi dokonca rysuje aj nová známosť
Držím palce
P.S.: Pokiaľ sa často stretávate, povedzme v škole, tak to len postup spomalí, ale keď sa na ňu nebudeš pozerať, nebudeš sa s ňou baviť, budeš ju ignorovať, hoci to bolí, ale časom by si mal byť úspešný v "odľúbení"