ako sa robia, prebiehaju zasnuby ?
-
qwerty-xyz
ako sa robia, prebiehaju zasnuby ?
Tema tu je, ale je dost neurcita. . . .
Rad by som vedel si su zasnuby pravnym aktom alebo nie su, ako prebiehaju, ako by mali prebiehat a co vsetko to obnasa....
Tak napr. To nejako oficialne musim poziadat rodinu nevesty o ruku, ked su to este len zasnuby ? Zapisuje sa to niekde ? Kolko cca treba dat za prsten ? tie ofiko veci ze 2-3 nasobok platu ked este pracu nemam sa mi zda mocno vela, ... 200-300 eur za prsten nestaci? ci realne treba ist do tych 700-900 eur ?
Rad by som vedel si su zasnuby pravnym aktom alebo nie su, ako prebiehaju, ako by mali prebiehat a co vsetko to obnasa....
Tak napr. To nejako oficialne musim poziadat rodinu nevesty o ruku, ked su to este len zasnuby ? Zapisuje sa to niekde ? Kolko cca treba dat za prsten ? tie ofiko veci ze 2-3 nasobok platu ked este pracu nemam sa mi zda mocno vela, ... 200-300 eur za prsten nestaci? ci realne treba ist do tych 700-900 eur ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: ako sa robia, prebiehaju zasnuby ?
nie je to právny akt, a od toho sa odvíjajú aj všetky ostatné odpovede na to čo sa pýtaš:
a) nikde sa to nezapisuje, je to len jej súhlas s tým, že si ťa vezme - počas zásnub si to môže rozmyslieť, a svatba ani nemusí byť
b) nemusíš žiadať rodičov o ruku ich dcéry, stačí požiadať ju
c) prsteň kúpiš taký, aký sa ti páči a na aký máš. Je ale zvykom kupovať drahší a zlatý (nie nejakú bižu) aby si jej ukázal ako ti na nej záleží (a predsa, kupuje sa /v optimálnom prípade/ iba raz za život, tak nech za niečo stojí)
a) nikde sa to nezapisuje, je to len jej súhlas s tým, že si ťa vezme - počas zásnub si to môže rozmyslieť, a svatba ani nemusí byť
b) nemusíš žiadať rodičov o ruku ich dcéry, stačí požiadať ju
c) prsteň kúpiš taký, aký sa ti páči a na aký máš. Je ale zvykom kupovať drahší a zlatý (nie nejakú bižu) aby si jej ukázal ako ti na nej záleží (a predsa, kupuje sa /v optimálnom prípade/ iba raz za život, tak nech za niečo stojí)
Qwerty našiel slečnu dokonalú? 
ak su 2-3 platy u teba 900 eur, tak na svadbu ani nepomyslajqwerty-xyz napísal: tie ofiko veci ze 2-3 nasobok platu (...) ci realne treba ist do tych 700-900 eur ?
Alebo spolu budete byvat na ubytovni, ktoru vam budu platit rodicia?
melonSVK mozno len nejaku zbuchol
qwerty za prsten daj tolko, aby ti ostalo nieco na svadbu
qwerty za prsten daj tolko, aby ti ostalo nieco na svadbu
Podla mna zalezi aj od pomerov v rodine a od rodicov, ze ci poziadat o ruku priatelky od rodicov. Ak si dcera vychadza dobre s rodicmi, pripadne aj ty ako priatel, tak by bolo slusne prist za rodicmi a spytat sa ich o ruku ich dcery. Ak su rodicia konzervativni, mozno si na to potrpia. Pretoze by mohli byt hned na zaciatok nadchadzajuceho manzelstva nastvani, ze im to "len-tak" oznamite. Ak si dcera nevychadza dobre s rodicmi alebo su rodicia liberalnejsi, tak im to len nejak oznamit.
Co sa tyka prstena, tak ako spominal audiotrack, ziadnu bizuteriu
No zalezi to aj od tvojich moznosti. Urcite si myslim ze by to malo byt zlato alebo biele zlato, podla toho sa bude odvijat aj cena. (pripadne ci tam bude aj nejaky kamienok a pod)
Celkom zaujimava tema
Moj spoluziak zo strednej poziadal priatelku po 1 roku vztahu (on vtedy 18, ona 19). Prsten navrhol on sam, prisiel do zlatnictva, vyrobili mu ho z bieleho zlata, cena myslim okolo 250eur. Rodicov neinformovali a zrejme o tom nevedia doteraz. Uz su zasnubeni cez 2 roky. Preco to urobil, nikto nechape
Co sa tyka prstena, tak ako spominal audiotrack, ziadnu bizuteriu
Celkom zaujimava tema
Moj spoluziak zo strednej poziadal priatelku po 1 roku vztahu (on vtedy 18, ona 19). Prsten navrhol on sam, prisiel do zlatnictva, vyrobili mu ho z bieleho zlata, cena myslim okolo 250eur. Rodicov neinformovali a zrejme o tom nevedia doteraz. Uz su zasnubeni cez 2 roky. Preco to urobil, nikto nechape
-
audiotrack
VIP
nemala by byť do roka od zásnub svadba?
-
twardykamen
Medium Professional
ano mala inak ti hrozi pokuta 33e na miestnom urade 
je to leen taky zvyk z cias minulych,takisto ako vsetky tieto svadobne zalezitosti.
je to leen taky zvyk z cias minulych,takisto ako vsetky tieto svadobne zalezitosti.
-
qwerty-xyz
no okej, prsten sa pytam kvoli tomu aby sa dievca neurazilo, co ssa zatial pytam tak tie ceny dievcata beru velmi individualne, co jednej staci aj za 200 eur, druha by to brala ako urazku ze si ju partner nevazi, a mam spoluziacku byvalu ktora ma vraj prsten za peknych par tisic eur..... tak som troska mimo, co je a co nie je priatelna cena.
vravi sa ze do roka a do dna... ale dnes uz malokedy... minule mi kamoska, ktora je uz rok vydata povedala, ze vztah netreba moc natahovat a ze aby nebol stereotyp, tak obcas sa treba zasnubit a potom ozenit/vydat 
Ale ked uz, tak zasnuby by mali byt urcitym zlomom vo vztahu. Podla mna po zasnubach by sa mala zacat planovat svadba (rezervovat salu treba isto aspon pol roka dopredu), lebo potom je z toho len taka formalita, ktoru nikto neriesi... z toho plynu aj naklady na prsten, ak si ju chce zobrat, tak by mal vyberat dokladne a nie najlacnejsi, ale zaroven aby ho to nezruinovalo, ak vyberie lacny, tak zenska moze nadobudnut pocit, ze to nemysli vazne a ze si to mozno do svadby rozmysli.
Ale ked uz, tak zasnuby by mali byt urcitym zlomom vo vztahu. Podla mna po zasnubach by sa mala zacat planovat svadba (rezervovat salu treba isto aspon pol roka dopredu), lebo potom je z toho len taka formalita, ktoru nikto neriesi... z toho plynu aj naklady na prsten, ak si ju chce zobrat, tak by mal vyberat dokladne a nie najlacnejsi, ale zaroven aby ho to nezruinovalo, ak vyberie lacny, tak zenska moze nadobudnut pocit, ze to nemysli vazne a ze si to mozno do svadby rozmysli.
možno stačí kuknúť na stránku mojasvadba.sk a tam sa dozvieš všetko podstatné...
-
Arkaz
Addict
Ja som jej rodicov neziadal o ruku poziadal som len moju. Potom ale jej tato vtipkoval ze on onicom nevie jeho sa nik nepytal
tak som teda vramci srandy siel zanim ho poziadat o ruku jeho dcery a hned namna vybehol ze ,, jasnee zober si ju aj hned
" a kupil som obycajny prsten z bieleho zlata s briliantom stal tusim okolo 550€. Myslim ze bohate staci
plus kytica.
Tá moja si vyhliadla prsteň za 70 €. Vraj nepotrebuje nič drahé a má to byť skôr symbolická záležitosť.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja by som jej ho vyrobil sam a potom nahodil zlty elox. (galvanicke zlatenie je trochu narocnejsie)
Alebo rozpustil a roztavil moju zbierku pozlatenych procesorov a z toho odlial.
To by pre Qwertyho mala byt tutovka
Alebo rozpustil a roztavil moju zbierku pozlatenych procesorov a z toho odlial.
To by pre Qwertyho mala byt tutovka
pinco: aj tak by ju podla mna potesil nejaky diamant v bielom zlate 
Si trafil. Jasné, že tisíc eurový prsteň by potešil viac. Určite by sa mu nebránila 
-
twardykamen
Medium Professional
550e obycajny? svadobne ma stali menej
(poctom kusov 2)
-
audiotrack
VIP
svadobné bývajú väčšinou lacnejšie, lebo je to iba kus kovu. Na snubných bývajú často kúsky diamantov, ktoré robia jeho vysokú cenu. Ale samozrejme to nie je pravidlomtwardykamen napísal:550e obycajny? svadobne ma stali menej(poctom kusov 2)
to akože ako tie devy zistia že kolko stal prsteň,že to môžu zobrať ako uražku?To jej hadam snubenec prezradi hned aj cenu či ako?Podla mna či 300 alebo 1000 € ved to už je hadam jedno nie?čo take špecialne môže mať ten za 1000+ ? kryptonit či kieho?co ssa zatial pytam tak tie ceny dievcata beru velmi individualne, co jednej staci aj za 200 eur, druha by to brala ako urazku ze si ju partner nevazi, a mam spoluziacku byvalu ktora ma vraj prsten za peknych par tisic eur
qwerty, len tak pre info, preco sa pytas? chystas sa poziadat nejaku slecnu o ruku?