Ako sa stať zodpovedným ?
Už dlhšie ma v podvedomí trápi ako sa stať zodpovednejším. Pretože doteraz som bol vo svojom živote veľmi pasívny a ako tak roky letia nepozorujem na sebe nejakú zmenu k lepšiemu ba skôr k horšiemu. Čím som starší mal by som byť predsa zodpovednejší nie? Ako napríklad teraz čakajú má skúšky a mne sa do toho nechce stále všetko odkladám aj keď mi "horí pod pätami". Nechápem prečo mám takú averziu k aktivite a asi to nebude také jednoduché zmeniť že ? Respektíve čo by mi tak asi najviac pomohol, kedže v skratkosti som viac taký domased a všetko čo potrebujem tu mám. Takže som rozmýšľal keby som vycestoval alebo niečo také či by ma to mohlo zmeniť alebo či keď sa dostanem späť by som bol taký istý ? Aj by ste mohli napísať čo vás tak najviac nakoplo v živote takpovediac "ste vzali osud do svojich rúk". ďakujem za odpovede
Re: Ako sa stať zodpovedným ?
je to velmi jednoduche: prestan o tom hovorit co treba robit, co vsetko musis....a zacni to robit.
-
javatar
Hardcore addict
ja tu vidim skor problem v motivacii ako v zodpovednosti...
Problém je v tom, že si flegmatik. Máš to v povahe. Ja som taký istý. Áno zišlo by sa niečo robiť, ale ďakuj Bohu, že ťa netrápi každá kravina ako tvoje okolie.
K riešeniu: chce to poriadnu motiváciu, každodennú. Zastaviť sa, zamyslieť sa nad životom, čo robíš, čo chceš robiť. Povedať si takto to nepôjde a dať si ciele. Vysoké ciele. Keď budeš mať motiváciu a budeš robiť čo ťa baví, budeš pri tom šťastný naplní ťa to energiou a bude sa ti ľahšie snažiť.
K riešeniu: chce to poriadnu motiváciu, každodennú. Zastaviť sa, zamyslieť sa nad životom, čo robíš, čo chceš robiť. Povedať si takto to nepôjde a dať si ciele. Vysoké ciele. Keď budeš mať motiváciu a budeš robiť čo ťa baví, budeš pri tom šťastný naplní ťa to energiou a bude sa ti ľahšie snažiť.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Paragon to napísal pekne. A niekedy sa treba aj postaviť na vlastné nohy a prestať si užívať pohodlie, ktoré máš doma. Možno sa treba osamostatniť, nájsť si brigádu, začať si platiť výdavky a uvedomiť si, že potrebuješ školu na lepší job a pod. Treba začať na sebe makať, pochopiť, že je tu konkurencia, snažiť sa byť lepší, aby si v živote uspel.
-
Janette
Expert
Musim suhlasit, ja som tiez flegmatik. Pocas strednej som mala vyborne znamky, lebo som mala ciel a motivaciu. (Mala som podmienku, ze ak dosiahnem resp. udrzim isty priemer znamok, tak mama nebude namietat, ked budem castejsie s priatelom) ...
Potom to vsetko padlo, uz dlho som nemala nic, co by som chcela, po com by som tuzila, lebo v podstate uz mam vsetko. Takto to slo aj s ucenim, odkladala som to a odkladala ... aj ked mi horelo pod zadkom.
Momentalne fungujem na principe "odmeny", odoprela som si nieco, co mam rada a nebudem mat k tomu pristup pokial nesplnim, to co mam splnit. Chodim sa ucit do kniznice, lebo je tam ticho a nemam nablizku internet/pocitac, co by ma rozptyloval. Funguje to. Radsej sa budem ucit ako sediet 10 hodin v kniznici cumiet do blba ... Za par hodin stihnem 3x tolko, kolko za 1 den doma.
Potom to vsetko padlo, uz dlho som nemala nic, co by som chcela, po com by som tuzila, lebo v podstate uz mam vsetko. Takto to slo aj s ucenim, odkladala som to a odkladala ... aj ked mi horelo pod zadkom.
Momentalne fungujem na principe "odmeny", odoprela som si nieco, co mam rada a nebudem mat k tomu pristup pokial nesplnim, to co mam splnit. Chodim sa ucit do kniznice, lebo je tam ticho a nemam nablizku internet/pocitac, co by ma rozptyloval. Funguje to. Radsej sa budem ucit ako sediet 10 hodin v kniznici cumiet do blba ... Za par hodin stihnem 3x tolko, kolko za 1 den doma.
Buď zodpovedný.
Takéto jednoduché to je.
Takéto jednoduché to je.
-
vonjose
Expert
Ja s tým mám tiež hrozný problém, neviem sa prinútiť k robote. Som schopný stráviť celý deň pri počítači flákaním sa, miesto toho aby som robil niečo užitočnejšie.
Tak som si začal spisovať "to do list" čo musím v daný deň spraviť, kým ho nesplním nejdem spať. Keď sa mi stalo že som raz išiel spať keď rodičia ráno už odchádzali do roboty, tak som ho radšej začal plniť a ono to celkom funguje. (aspoň u mňa)
Tak som si začal spisovať "to do list" čo musím v daný deň spraviť, kým ho nesplním nejdem spať. Keď sa mi stalo že som raz išiel spať keď rodičia ráno už odchádzali do roboty, tak som ho radšej začal plniť a ono to celkom funguje. (aspoň u mňa)
-
KaptMichal
King
Ludia, myslim, ze nasa generacia smeruje do <-> ako to tu tak citam. A zhadzovat to na povahu? Klamte dalej sami seba a zlahcujte si to, to vam pomoze... 
ked som cital ten nadpis, myslel som si, ze tato tema bude vo vtipnych temach na fore, ale mala by byt skor v smutnych...
ked som cital ten nadpis, myslel som si, ze tato tema bude vo vtipnych temach na fore, ale mala by byt skor v smutnych...
-
Lukkas
Star
Ak sa chces nepriamo nakopnut, tak peniaze co zarobis si odloz a nikde sa ich nechytaj nech sa deje co sa deje... a zarob ich spat
to ta vythne z konfortnej zony a zacnies nieco robit stym aby si bol sam zo sebou spokojny. (Co momentalne asi nie si ked sem pises)
Presne ako tu pisu. Treba mat motivaciu, sny a ciele. Ak sa ti zacne pomaly v niecom darit (cize zacnes na tom tvrdo makat) a prijde prvy uspech tak ta to brutalne nakopne a zacnes este viac makat a pri dalsich takychto " makackach " uz to pojde lahsie a lahsie. Treba sa prekonat, treba mat silnu volu.