Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Príspevok od používateľa mulatt »

to ano lenze kolko pesniciek sa z tej tanecnej ligy da pouzit :) 2-3?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

To bol čistý príklad. Zase na druhej strane, tam, odkial pochádzam :) sa na tanečnej lige uživí veľa DJs. Hoci ja som skôr za trošku inú hudbu - house, progressive house prípadne techno - no keď hráš niekde v disco klube, ktorý je zameraný skôr na diskotéku, tak house a techno veci si môžeš dovoliť hrať sem tam a tesne pred záverečnou, preto tie tanečné ligy :)
Niekedy sa aj ja čudujem, na čo sa ľudia dokážu zabaviť a dokonca aj tancovať :smt033
DJ Robinho
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DJ Robinho »

keď ešte niekto sem- tam kukne na tuto temu, mohol by mi niekto vysvetlit ako je to s hranim pesniciek .... co moze a co nemoze DJ hrat... tym myslim za akych okolnosti moze hrat uz urobene mixi ... a za akych okolnosti nemoze hrat ... proste niekto kto sa v tom vyzna .... diki
energy00
King
King

Ake urobene mixy ? Ze si doma namixujes set a ten potom hras ?
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Set je lepsie robit si vzdy iny. Samozrejme nemozes mixovat DnB, dubstep, do toho schranz a zabit to technom, alebo hardstyle. Hladaj si pesnicky v podobnom BPM a z odposluchu si odsleduj rytmy a "napasuj" to.

Cital som o tom DJingu, co si pisal v inej teme. Ak chces hrat verejne, tak potrebujes mat minimalne originalny soft, ktory lacny naozaj nie je, k tomu tipujem ze licencie na songy (ked ich stiahnes z beatportal za peniaze) alebo preukazatelne dokazat, ze tie kopie su Tvojim majetkom. Ak budes hrat pred vacsim publikom, asi budes potrebovat asi aj potvrdenie od SLOVGRAM-u (ak ho nema majitel) a urcite mnoho dalsich veci.

Ak chces zacat, tak zacni. Doma Ta stihat nikto nebude za podobne veci. "Kup" si nejaky program ako je Traktor DJ studio, Ableton Live, Fruity Loops a neviem co este. Ableton a FL su konkretne tusim zamerane uz viac na produkciu hudby ako na DJing, takze sa drz Traktora, alebo ineho softu.
energy00
King
King

Shark pleties tu hrusky s jablkami :) Povolenie od Slovgramu musim mat tak ci tak, je to bezplatna licencia. Majitel baru/diskotéky musí mať povolenie od SOZY. Najprv nech sa chalan vyjadri, aky styl chce hrat, a aku ma techniku. DJ softy dostane aj ked si kupi midi kontroller k PC, co je pre zaciatocnika fajn. Ja mam z kontrolera odohratych par akcii (rôzne štýly od ľudoviek až po hardstylle :twisted: ) a je to pohodička. Samozrejme jednotlivé MP3 sú o dosť drahšie, ako keď si tracky kúpi na CD.
Napísať odpoveď