Možno to nie je možné, neviem ale skúšam všetko možné a nič mi poriadne nefunguje.
Veľmi by mi to pomohlo, nemusel by som prepisovať väčšiu časť kódu a robiť dva separátne dotazy...
Mám dve tabuľky.
Kód: Vybrať všetko
mysql> describe Ankety;
+-------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+-------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| ID | int(10) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| Anketa | varchar(250) | NO | | NULL | |
| Platnost_DO | datetime | NO | | NULL | |
| Status | tinyint(3) unsigned | NO | | NULL | |
+-------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+Kód: Vybrať všetko
mysql> describe Vyplnene;
+--------+------------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+--------+------------------+------+-----+---------+----------------+
| ID | int(10) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| User | int(10) unsigned | NO | | NULL | |
| Anketa | int(10) unsigned | NO | | NULL | |
+--------+------------------+------+-----+---------+----------------+Štandardný dotaz, ktorý používam
@$sql="select * from Ankety where Status='1'Čo ak ale chcem aby boli zo zoznamu (výsledku vyhľadávania) vyňaté Ankety ktoré už boli daným používateľom raz vyplnené?? (Na to služi tá tabuľka Vyplnene, ktorá nesie ID prihláseného usera (stlpec User) a ID ankety (stlpec Anketa) ktorú už vyplnil.
Ja už fakt neviem, nefunguju mi žiadne štandardné odkazovačky na viaccero tabuliek... .
Skúšal som
select Ankety.Anketa as Anketa,Ankety.ID as ID from Ankety join Vyplnene ON Vyplnene.Anketa=Ankety.ID where Vyplnene.User!='61480' and Ankety.Status='1';1/ Vráti to taký počet výsledkov koľko záznamov sa nachádza v tabuľke Vyplnene
2/ Vôbec sa mi nedarí mu povedať, že ak Vyplnene.User sa nenachadza v tabulke Vyplnene má tabuľku zobraziť. Ak sa nachádza -- nezobrazovať.
Ako by ste sformulovali dotaz aby to išlo?