Ako spraviť z routera router s printserverom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
petanorech
Light Star
Light Star

Ako spraviť z routera router s printserverom

Príspevok od používateľa petanorech »

Ahojte, mám obyčajný router, no keď chcem tlačiť cez wifi, tak musím zapínať aj počítač, do ktorého je tlačiareň zapojená, čo je nepohodlné.

Neexistuje nejaká HW hračka :), ktorou by som nejak pripojil tlačiareň k routeru a mal niečo ako print server a nemusel zapínať PC len kvôli tlačiarni?

Ďakujem vopred.
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

zalezi od toho aku mas tlaciaren....
kedysi v starej firme sme mali take adaptery k tlaciarnam ktore sa pripojili do LPT v tlaciarni a na druhej strane sa to pripajalo cez lan do siete. momentalne mam doma usb tlaciaren pripojenu k ASUS routeru ktory ma usb port.... takisto to funguje

asi by si mal napisat typ tlaciarne a typ routeru a mozno sa na nieco pride inac ti nikto velmi neporadi
petanorech
Light Star
Light Star

to ST1: keby sa chystám kúpiť nový router, tak sem nepíšem

to mathev: routre mám 2 doma:

DLink DI-524 (tento mám zapojený)
Linksys WRT54GS (zatiaľ v škatuli)

tlačiareň HP LaserJet 1018

S ktorým by to šlo, tak ten by som si zapojil.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ani jeden z tychto routerov USB port v sebe priamo nema takze mam pocit ze ti ostava bud riesenie kupit nejaky co ma v sebe USB port, alebo kupit nieco taketo

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7628415
petanorech
Light Star
Light Star

mathev napísal:ani jeden z tychto routerov USB port v sebe priamo nema takze mam pocit ze ti ostava bud riesenie kupit nejaky co ma v sebe USB port, alebo kupit nieco taketo

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7628415
jasne niečo takéto som hľadal :) len 1300 je aj celkom dosť, len kvôli tomu, aby som nezapínal PC :)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

petanorech napísal:jasne niečo takéto som hľadal :) len 1300 je aj celkom dosť, len kvôli tomu, aby som nezapínal PC :)
no kedysi tie co sme mali vo firme na LPT port stali nejako okolo 9 tisic :) takze to mas v podstate za par korun oproti tomu.

ale je pravda ze ked si to zoberies tak ze za tie prachy mas hadam uz aj cely novy router tak tiez neviem.... kazdopadne je to docela sikovna vec ak by si potreboval mat tu tlaciaren dajmetomu niekde na opacnej strane izby kam uz by ti USB kabel nedociahol tak LAN dotiahnes kamkolvek a mozes mat tlaciaren kludne aj na zachode :)
spacer
Novice
Novice

Príspevok od používateľa spacer »

Cavte,
zatial vsade kde som videl schemu zapojenia siete s printserverom (wireless), printserver bol prepojeny so switchom alebo routrom ethernetovym kablom. Funguje to aj bez pripojenia kablom? tzn. bezdrotovy prenos medzi wifi routrom a wireless printserverom?
Mam na routri len 4 LAN porty a nechcem si printserverom odpast aj ten posledny stvrty, kedze planujem zapojenie dalsieho PC.
dik
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

posli tu schemu. Vyzera to celkom zaujimavo.
marcelxx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marcelxx »

Na co ti je schema?
Jednoducho printserver je pripojeny k sieti a tlaciarni kablom ale tlacit sa da aj cez wifi.

Bezdrotovy printserver zatial neexistuje (Nema zmysel, pretoze je lepsie a lacnejsie si kupit tlaciaren ktora podporuje bluetooth alebo wifi )
spacer
Novice
Novice

Neviem, co si predstavujes pod bezdrotovym printserverom, ale napr. tieto su podla mna bezdrotove http://sktechnik.ekatalog.biz/zbozi/pri ... p:190:1848 .

Vsade, co som pozeral schemy siete s wireless printserverom, som nasiel iba tuto schemu :
Obrázok

Myslim tym, prepojenie printserveru so switchom alebo routrom iba kablom.
A ja sa pytam, ci bude fungovat aj bezdrotove prepojenie wireless routra s wireless printserverom, cize:
Obrázok
Prílohy
SP756W_Q.gif
(16.66 KiB) 1044 stiahnutí
SP756W_ap.gif
(16.54 KiB) 1036 stiahnutí
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

neviem ci som to prehliadol ale ak nemas specialny hw ktory simuluje print server alebo tlaciaren podpourucu siet tak s tym nespravis nic...tot vse
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

spacer napísal:Neviem, co si predstavujes pod bezdrotovym printserverom, ale napr. tieto su podla mna bezdrotove http://sktechnik.ekatalog.biz/zbozi/pri ... p:190:1848 .

Vsade, co som pozeral schemy siete s wireless printserverom, som nasiel iba tuto schemu :
Obrázok

Myslim tym, prepojenie printserveru so switchom alebo routrom iba kablom.
A ja sa pytam, ci bude fungovat aj bezdrotove prepojenie wireless routra s wireless printserverom, cize:
Obrázok
no ved ked si kupis iba router s USB portom a pripojis do toho tlaciaren tak ho kludne mozes pouzit ako wireless printserver. nieje to nic zlozite a kazdy asus to hadam ma.
ziadny kabel nieje potrebny ak nechces.

namiesto toho swich na druhom obrazku nakreslis AP v mode client pripojene do toho routera pri tlaciarni a si vybaveny

a aby som bol presny tak ten router pri tlaciarni nebude splnat funkciu routeru ale iba funkciu AP ;)
spacer
Novice
Novice

Ja wifi router mam, nechcem kupovat iny. Na zaciatku je to napisane. Dnes som bol v OKcomp-e a povedali mi, ze bezdrotove prepojenie routra s printserverom (cize schema 2) by nemal byt problem ani pri tom najlacnejsom wireless printserveri.

Inak nechcem byt nejak moc kriticky, ale odpovede typu "Kup si taky a taky router a mas vybavene", ked ja router mam, a len sa pytam, ci to bude fungovat s wifi printserverom, su tak trochu myslim odveci.

cavte
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

rozmysli si co chces ale ak som to spravne pochopil chces toto http://www.alza.cz/tiskovy-sever-edimax ... d80994.htm a pls bud v chladku ja viem ze je tu dost exotov ale ti su vsade....ak by si chcel este nieco napis na icq pm alebo mail...
spacer
Novice
Novice

Jasne, ved som to nemyslel na vsetkych.
No, skor nieco takehoto http://sktechnik.ekatalog.biz/zbozi/air ... p=z:131554

Tam su dva USB porty a jeden paralelny, co sa mi velmi hodi.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ako myslis ja som radil variabilnejsie riesenie a tym je podla mna kupa routera s printserverom.... taky asus WL 500gP stoji tolko co ten tvoj ovislink printserver a vie to iste plus omnoho viac.... podla mna kupa wireless printservera su vyhodene peniaze lebo su predrazene na to co dokazu ponuknut.

podstatne je podla mna to co si napisal ako prve ze si nechces pripojenim printservera odpast posledny port na routeri a zrazu si ochotny investovat 2500 korun za printserver iba koli tomu a ked by si zrazu mal dalsie porty navyse ktore sa ti kludne mozu hodit to beries ako hlupost?

asi by si si mal precitat co si ako prve riesil a na co som ja reagoval lebo nieje rozdiel medzi printserverom a routerom s printserverom aj ked ti to mozno nejde do hlavy ale ten asus to skutocne v sebe ma za rovnaku cenu....

nabuduce staci napisat iba "dakujem ale moznost routera ako printserveru neakceptujem" + skus udat rozumny dovod ze preco.
spacer
Novice
Novice

Ten asus vyzera zaujimavo, ale tiez ma 4 LAN porty, tak ako moj terajsi. Dalsie funkcie, ktorymi disponuje, nejak nevyuzijem, a stale je tu nutnost kabloveho pripojenia tlaciarne (alebo tlaciarni, kedze tento disponuje az dvoma USB portami) k tomuto zariadeniu, co je podla mna dost obmedzujuce, musel by som ho mat spolu s tlaciarnou, resp. tlaciarnami relativne blizko seba, pri tom wireless printserveri ich mozem mat v podstate kdekolvek v dome, napr. teraz to mam tak, ze wireless router v jednej, a tlaciaren v druhej miestnosti.
Kupu podobneho zariadenia by som zvazoval, iba ak by disponoval vacsim poctom LAN portov, ale to uz by bolo myslim o dost viacej ako tych zhruba 2500Sk, neviem. Ak by mal mat tiez 4, to si radsej naozaj kupim ten wireless printserver. Myslim, ze je to lepsia volba ako kupovat AP so 4 LAN portami s integrovanym printserverom.

Kazdopadne dik za prispevky, aspon som o tom viac porozmyslal.
Napísať odpoveď