Ako spravit z Lan --> Lan + Wifi
-
luto
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ako spravit z Lan --> Lan + Wifi
Takze potreboval by som poradit, ake zariadenie potrebujem na takuto realizaciu. Popisem :
Internet mam tahany od kamosa klasickym sietovym kablom s koncovkou RJ-45. Mam to vlozene 8 portoveho switchu DTK Computer a ide to do 3 PC. Ale kedze pribudol Notebook, nechce sa mi pripajat znova kablom, kedze ma wifi, i ked porty su este volne.
Potrebujem teda ten switch zamenit za zariadenie, do ktreho privediem internet cez spominany kabel a pojde dalej do 3PC + wifi-nou do notebooku.
Poradte nieco vhodne. Dakujem
Internet mam tahany od kamosa klasickym sietovym kablom s koncovkou RJ-45. Mam to vlozene 8 portoveho switchu DTK Computer a ide to do 3 PC. Ale kedze pribudol Notebook, nechce sa mi pripajat znova kablom, kedze ma wifi, i ked porty su este volne.
Potrebujem teda ten switch zamenit za zariadenie, do ktreho privediem internet cez spominany kabel a pojde dalej do 3PC + wifi-nou do notebooku.
Poradte nieco vhodne. Dakujem
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
luto
Darca
Takze idealnejsie by bolo asi ten wifi router, nakolko su ak sa nemylim 4-portove, takze by som mal zapojene len jedno zariadenie.
Este ma zaujima, da sa taky router nakonfigurovat, ked je don privedeny lan. Lebo vacsinou som to videl napr. T-Com ked to ma zapojene tak ide don linka zo spliteru.
Teda spliter --> router --> pripadne este switch alebo hub, ale nikde som sa este nestretol, aby za tym isiel znova router ?
Este ma zaujima, da sa taky router nakonfigurovat, ked je don privedeny lan. Lebo vacsinou som to videl napr. T-Com ked to ma zapojene tak ide don linka zo spliteru.
Teda spliter --> router --> pripadne este switch alebo hub, ale nikde som sa este nestretol, aby za tym isiel znova router ?
-
makaveli
King
tu mas napriklad taky lacny a lahko nakonfigurovatelny:
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm
mam ho v 3 izbovom byte na zakladnej antenke a signal chytam vsade
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm
mam ho v 3 izbovom byte na zakladnej antenke a signal chytam vsade
-
drewodrewo
Medium Star
súhlasímturtlak69 napísal:router ti moze posluzit aj ako switch. kabel pichnes do WAN portu a zvysok si nakonfigurujes ako potrebujes. vzhladom na ceny AP sa viac oplati asi ten wifi router.
jedna s možností je zakúpiť si niaki PCI wifi adaptér pozor aby podporoval aj ap mode mal som asus 138 g v2 a a tetn to podporuje myslím že vätšina to podporuje teda má takú funkciu. a cenovo myslí 500-600skneviem na isto
ale ak potrebujš notetbook pripájať na vätšie vzdialenosti tak bez anexternej antény asi nič .pretože ten pelendrek(3dBi) malá 360°anténka to je shit ale na pokritie domu by ale mala stačiť podla toho...ale wifi router je naj a nie su niak moc drahé good luck
-
luto
Darca
Takze podmienkou je aby router obsahoval WAN port ??
Aha ... to makaveli: takze keby som to pichol len do lan portu, tak router by sluzil maximalne ako hub, alebo switch
Ale ak to dam do Wan portu, mozem to sirit este dalej wifinou.
Spravne som pochopil ??
To drewodrewo: Nie, do PCI slotu uz nic nedam, mam ich plne a zaroven zapinat zakazdym PC mi nepride nijak vhodne. Nieco externe.
Aha ... to makaveli: takze keby som to pichol len do lan portu, tak router by sluzil maximalne ako hub, alebo switch
Ale ak to dam do Wan portu, mozem to sirit este dalej wifinou.
Spravne som pochopil ??
To drewodrewo: Nie, do PCI slotu uz nic nedam, mam ich plne a zaroven zapinat zakazdym PC mi nepride nijak vhodne. Nieco externe.
-
makaveli
King
ale v tomto pripade by musel byt zapnuty pc s touto wifi pci kartou vzdy, keby chcel byt na nete cez notebook, takze to neni ziadna vyhra..drewodrewo napísal:jedna s možností je zakúpiť si niaki PCI wifi adaptér pozor aby podporoval aj ap mode mal som asus 138 g v2 a a tetn to podporuje myslím že vätšina to podporuje teda má takú funkciu. a cenovo myslí 500-600skneviem na isto
//autoeditácia príspevku ( 05 May 2009, 22:49 )
no tak donho zapajas zdroj internetu..luto napísal:Takze podmienkou je aby router obsahoval WAN port ??
-
luto
Darca
Dobre, tak aby sme si boli isty ( hlavne ja
) Mohol by to byt aj tento : http://www.wificentrum.sk/buxus/generat ... e_id=16214 ??
Jaj pardon, niekdo ho tu ponukal za rozumnu cenu, tak som sa ulakomil a nevsimol som si parametre. Dobre teda tento NIE.
Jaj pardon, niekdo ho tu ponukal za rozumnu cenu, tak som sa ulakomil a nevsimol som si parametre. Dobre teda tento NIE.
-
drewodrewo
Medium Star
http://www.pricemania.sk/katalog/router ... 86399.html ja mám toto a som s tým spokojný aj cena je fajn.