Caute, chcel by som sa vas opytat ako mam cistit pc zvnutra kedze fany uz zacianju hucat atd. Vsade citam ze vysavacom ale pripada mi to dost sadisticke resp, bojim sa ,ze mu niec spravim. Neexistuje nejaka jemnejsia cesta? Ako cistite pc vy? Dik
Ak mas taky vysavac tak lepsie fukat na nho vzduch ak nemas tak vezmi stetec a nim pomaly prejdi po inrkiminovanych miestach potom si opatrne pomahaj vysavacom aby si nepovytahoval nejake suciastky pripadne nieco neodlomil.
Statická elektrina? Má to niečo do seba, no ja notebook čistím so spodu (sú tam vetracie špáry) vysavačom pravidelne a nedám na to dopustiť. Vždy potom na pár dní klesne prevádzková teplota... keďže mám Acer, nepripadá do úvahy aby som ho raz za čas nepovysával. už dávno by zhorel pri teplotách CPU niekedy aj nad 85'C
Ja môžem len doporučiť stlačený vzduch.. má omnoho silnejší efekt ako vysávač.. hlavne v ťažko prístupných miestach ako sú rebra chladičov a rôzne zákutia skrine. Ale pri čistení aj tak doporučujem mať pri sebe aj hadicu od vysávača, aby ste rozvírený prach ihneď aj vysali.
Inak pri kúpe stlačeného vzduchu sa uistite, že po nastriekaní na nejakú plochu v priebehu 1-3 sekúnd vyprchá, pretože niektoré lacné šmejdy zanechávajú za sebou nejakú kvapalinu.
brm napísal:
Inak pri kúpe stlačeného vzduchu sa uistite, že po nastriekaní na nejakú plochu v priebehu 1-3 sekúnd vyprchá, pretože niektoré lacné šmejdy zanechávajú za sebou nejakú kvapalinu.
presne tak...ja som si raz takto nastriekal tento vzduch na klavesnicu a mal som ju celu zaliatu a zmrazenu na minus neviemkolko stupnov.
ja cistim PC tak, ze velke plochy utriem handrov a medzierky vysajem vysavacom, kde na konci hadice mam lepiacou paskou pripevnenu slamku..presne tak ako v tomto videu http://www.zive.cz/text.aspx?textart=1&article=141875