Ahojte, ako mozem vytvorit VPN, alebo RemoteConnection,...? co na to potrebujem?
Moja predstava je...mam v praci server Novell, aj WindowsServer2003,...dake tie Cisco zariadenia ako firewalli a tak, a chcel by som sa doma jednoducho napojit na PC cez RemoteConnection,...co musim nastavit aby ma pustilo cez daky port predpokladam, do vnutornej sieti ako cez VPN?
//autoeditácia príspevku ( 12 May 2009, 12:43 )
nikto nic..??? mna to stale zaujima..
Ako vytvorit VPN (alebo RemoteConnect)
ten win2003 server nastav ako VPN server
v admin tools/Configure Your Server Wizard mas moznost vytvorit Remote access/VPN server
prebehnes wizard, kde nemas co pokaslat a mas to nastavene.
potom v Remote Access Permissions v user profiloch povolis access userom.
...na svojom PC doma si v Control panely v Network connections vytvor novu connection / vo wizarde vyber moznost "connect to network at my workplace" a vyber VPN..zadaj IP serveru a vsetky udaje co to bude chcet.
doma, v robote (proste vsade po ceste) na firewalloch povol 1723TCP a 47IP smerom k serveru (pre PPTP)
v admin tools/Configure Your Server Wizard mas moznost vytvorit Remote access/VPN server
prebehnes wizard, kde nemas co pokaslat a mas to nastavene.
potom v Remote Access Permissions v user profiloch povolis access userom.
...na svojom PC doma si v Control panely v Network connections vytvor novu connection / vo wizarde vyber moznost "connect to network at my workplace" a vyber VPN..zadaj IP serveru a vsetky udaje co to bude chcet.
doma, v robote (proste vsade po ceste) na firewalloch povol 1723TCP a 47IP smerom k serveru (pre PPTP)
-
Bagi
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
cafko tak ja som vyskusal cez ten "Configure your server wizard" povolit Remote connection/VPN, a akonahle wizard skoncil, nastavenie sa ulozilo, a na server sa od vtedy nedalo napojit ani ho pingnut, ani nic zo servra neslo pingnut, ako by ho odpojilo z lokalnej siete....potom som to cele vypol nazad ako som to mal pred tym a zasa mam server na sieti...mohol som spravit daco zle..?
Dakujem
Dakujem