Ako začať ? (HTML+CSS neskorej PHP+MySQL+JAVA)
Ako začať ? (HTML+CSS neskorej PHP+MySQL+JAVA)
Mám mierne základy z html chcel by som sa opýtať na literatúru akú doporučujete.
Chcel by som sa naučiť od základov HTML + CSS potom PHP + MySQL neskorej JAVU
samozrejme prímam akékoľvek rady literatúru a samozrejme zaujímave weby.
Ďakuje moc.
Chcel by som sa naučiť od základov HTML + CSS potom PHP + MySQL neskorej JAVU
samozrejme prímam akékoľvek rady literatúru a samozrejme zaujímave weby.
Ďakuje moc.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako začať ? (HTML+CSS neskorej PHP+MySQL+JAVA)
to je ťažko poradiť, každému vyhovuje iný štýl výkladu. Skoč do knižnice alebo kníhkupectva, prelistuj si knihy a uvidíš ktorá sa ti zapáči. Niektoré sú písané doslova "ako pre debila", v iných sa počíta s vyššou chápavosťou čitateľa. Niektoré sú s ukážkami prípadne aj s cd s ukážkami, iné slúžia skôr ako referenčné príručky. Fakt bude najlepšie keď si nájdeš knihu podľa seba. Vymenovať ti ich viem veľmi veľa čo mi prešlo rokami, ale nedokážem odhadnúť na akej si úrovni tak by som ti možno poradil zle. A čo sa týka webov, tam ti moc neporadím. Nikdy som tie tutorialy nečítal, lebo mi prišli napísané amatérmi čo sami o tom moc nevedia
moja úroveň spočíva v upravovaní html templateov + php modulov. rozumiem napríklad html kódu ale nedokážem ho napísať, pametám si tagy ale chcelo by to také niečo aby vtej knihe boli aj príklady aj téma. a aby to bola kniha ktorá by bola HTML+CSS aby na seba nadvezovala, aby som sa naučil HTML a potom do toho implantoval .CSS
w3schools.com ... tutorial .. rychlo kurz geniality ...
moja angličtina je dost chabá 
No tak to by si na nej mal popracovať, lebo bez nej moc tých kvalitných tutoriálov nenájdeš.
No len to ber pekne postupne, ono sa to nezdá, ale len zvládnutie takej Javy na skutočne dobrej urovni ti zaberie nenormalne veľa času a tiež na to treba mať nervy. Dakomu vyhovuje to, dakomu ono. Keď si vživote v ničom neprogramoval tak začiatky nebudú práve ľahké. Kniha sa volá myslím Java pre zelenáčov, alebo tak podobne. Osobná skúsenosť, že veľmi veľa dobre napísaných kníh je v angličtine. Ale skoro ku všetkemu tam je kód, takže pochopíš, čo od teba budú chcieť hádam, aj keď nemáš nejaký vynimočný jazykový "skill".
Každopádne vyber si jednu vec z toho, čo si tam napísal. Nezabúdaj, že k PHP budeš potrebovať bezprostredne HTML a venuj sa tomu, skúšal atď. Inak sa veci nenaučíš, a keď bude dáky zadrhel tak hľadaj na nete, skús napísať na fórum a podobne. Učiť sa programovať býva často o nervy, keďže veľa vecí ti nepôjde (napríklad v Jave a ty nebudeš chápať prečo) kód bude 100%-tne správny a ty po X hodinách zistíš, že tam maš dáku hlúpu logickú chybu. Takže prajem silné nervy.
Každopádne vyber si jednu vec z toho, čo si tam napísal. Nezabúdaj, že k PHP budeš potrebovať bezprostredne HTML a venuj sa tomu, skúšal atď. Inak sa veci nenaučíš, a keď bude dáky zadrhel tak hľadaj na nete, skús napísať na fórum a podobne. Učiť sa programovať býva často o nervy, keďže veľa vecí ti nepôjde (napríklad v Jave a ty nebudeš chápať prečo) kód bude 100%-tne správny a ty po X hodinách zistíš, že tam maš dáku hlúpu logickú chybu. Takže prajem silné nervy.
Hmm, zaujímavá postupnosť. Nemyslíme skôr na javascript?APOFiSko napísal:HTML + CSS potom PHP + MySQL neskorej JAVU
jj, hlavne sa chcem prva naučit HMTL+CSS potom chcem nadvezovať.
-
Martin.Keprta
Novice
Ahoj,
Napíšem ti ako som sa učil asi ja. Netvrdím o sebe ,že som nejaký guru ale myslím si že mám dosť praktických vedomostí:-D
Keď HTML,CSS tak poriadne a validne. Je to veľmi dôležité lebo získaš správne návyky ktoré ti uľahčia v budúcnosti život.
Stránka na to je http://www.w3schools.com/ . Máš tam tutorialy. Kupovať knihy sú zbytočne premrhané peniaze pretože
na internete je všetko a sú dosť drahé.
Php,MySQL takisto sú tutorialy mne , sa vyplatilo chodiť na túto stránku http://www.tizag.com/
Na webe môžeš nájsť stránku www.jakpsatweb.cz ale tej by som sa vyhol. Je už pomerne neaktuálna. Pred 5-6 rokmi bola skvelá ale teraz už nie.
A čo sa týka javy neviem či myslíš JavaScript alebo Javu (JSP) .
držím palce:-D
Napíšem ti ako som sa učil asi ja. Netvrdím o sebe ,že som nejaký guru ale myslím si že mám dosť praktických vedomostí:-D
Keď HTML,CSS tak poriadne a validne. Je to veľmi dôležité lebo získaš správne návyky ktoré ti uľahčia v budúcnosti život.
Stránka na to je http://www.w3schools.com/ . Máš tam tutorialy. Kupovať knihy sú zbytočne premrhané peniaze pretože
na internete je všetko a sú dosť drahé.
Php,MySQL takisto sú tutorialy mne , sa vyplatilo chodiť na túto stránku http://www.tizag.com/
Na webe môžeš nájsť stránku www.jakpsatweb.cz ale tej by som sa vyhol. Je už pomerne neaktuálna. Pred 5-6 rokmi bola skvelá ale teraz už nie.
A čo sa týka javy neviem či myslíš JavaScript alebo Javu (JSP) .
držím palce:-D
Na Javu spravim temu, ak tu este nie je, lebo ta asi v buducnosti skonci, odkedy ju prebral Oracle ako komercny moloch, co trochu odporuje principom Javy, ale to je vzdialena buducnost.
Zato MySQL nema nijaku buducnost uz dost skoro a bol to vtip desatrocia v IT, ze protimonopolny urad ju dovolil prebrat Oraclu:) Uz teraz sa oplati pozerat po inej open-source alternativnej databaze.
Radsej je uz tema aj s hlasovanim tu
A zacni su kludne ucit z jakpsatweb.cz.
Principy webu (uz 15 rokov je zakladom programovania webu jedine jednoduche HTML) sa nemenili tych 15 rokov rokov, modernymi nadstavbami ako ajax sa nema zmysel na zaciatku obtazovat.
Zato MySQL nema nijaku buducnost uz dost skoro a bol to vtip desatrocia v IT, ze protimonopolny urad ju dovolil prebrat Oraclu:) Uz teraz sa oplati pozerat po inej open-source alternativnej databaze.
Radsej je uz tema aj s hlasovanim tu
A zacni su kludne ucit z jakpsatweb.cz.
Principy webu (uz 15 rokov je zakladom programovania webu jedine jednoduche HTML) sa nemenili tych 15 rokov rokov, modernymi nadstavbami ako ajax sa nema zmysel na zaciatku obtazovat.