[PHP] Ako zacat?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
lieky
Amateur
Amateur

[PHP] Ako zacat?

Príspevok od používateľa lieky »

Nazdar ludia, potrebujem pomoct s PHP, ...neviem s tym ani zacat!!! Prosim pomozte mi co a ako, stale len ze nejaky apache a neviem co :?: , prosim poradte ako to najjednoduchsie spravit. Viem naprogramovat stranku, taku obycajnu, staticku, viem trochu javu, spravit kalkulacku a takeho hovadiny, ale potreboval by som k maturite nejaku aktivnu WWW stranku, pls pomozte a sa vam chce :idea: ...dik
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v prvom rade si musíš spraviť server. Stiahni si napríklad EasyPHP (cez google to určite stiahneš, je free) a potom do priečinku web (alebo ako je nazvaný) hádžeš svoje svoje stránky a môžeš si ich pozreť...
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

apache je server, to snáď vieš,
tak na začiatok je treba manuál, a čo to si preštudovať, nájdeš dobré pomôcky aj na webe, napr.: "www.linuxsoft.cz"
na vlastné skúšanie/spúšťanie skriptov je dobré mať na svojom PC, komplex programov, ako je APACHE, PHP, MySQL ... najlepšie všetko v jednom, ako je napríklad EasyPHP, XAMPP, PHPTriad a pod.
samozrejme ak si učenie doteraz zanedbával, tak to bude trvať trochu dlhšie, ale možno si hlavička, a zvládneš to rýchle
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

stiahni si xampp. nainstalujes, je v nom priecinok httdocs. to je tvoj web root folder. tam das stranky a mas ich pristupne cez
http://127.0.0.1 alebo http://localhost
potom ti uz neostava nic ine len pisat php skripty.
javo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa javo »

ani nemusis instalovat apache, staci ti na to nejaky free server s databazov, mno a php? na webe je vela novodu ako zacat staci pouzit google, resp. ja som si kupil knihu , od computer press(dobre vyd.) za 200 sk a pochopis zaciatky
lieky
Amateur
Amateur

dik

Príspevok od používateľa lieky »

dakujem pani, idem skusat, skusat... :arrow:
Napísať odpoveď