Ako zachovat MAC adresu pri preinstalovani WIN ...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Ako zachovat MAC adresu pri preinstalovani WIN ...

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

ako zmenit Ipecku som sa ako tak docital ... mam v tom trosku boedel ... niekde radili pouzit softver niekde to robit cez nastavenia Win

Takze priblizim situaciu :

V pc potrebujem vymenit dosku a s nou grafiku a zdroj ...

doska sa vymiena z dovodu ze nechce rozpoznavat ata zariadenia a "novy" zdroj restartuje v spojeni s doskou ... preto som musel kupit novu aby som to odskusal a tam uz ten problem nieje ...

cela vymena by nemobol nejaky problem keby som si nechcel zachovat internet .... byvam cez leto na intraku a ochota ludi co maju na starosti internet sa mi velmi nepaci a nerad by som siel nahlasovat zmenu ipecky preto by som rad zachoval nejako adresu s dosky co idem menit

nepredpokladam ze instalovane XPecko dakze rozdychat vymenu dosky takze rad by som to poriesil tak ze by som mal vsetko jasne vysvetlene aby som mohol dat do stavu s internetom ...

najviac by mi vyhovovalo keby som nemusel preinstalovat win alebo ze by som nejako ulozil nastavenia ... vsetky dolezite programi mam na druhej particii disku cize vsetko ostane len asi nebudu fungovat ... keby sa to nejako dalo poriesit bol by som rad ... este som o tom nic nepocul ale opytam sa za to nic nedam ...

dakujem za kazdu radu ...

//GothaR: zmeneny nazov z IP na MAC, aby sa to dalo normalne vyhladat :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nemáš skôr na mysli MAC adresu? Lebo IP adresa je vecou siete.. a nie základnej dosky..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemyslel si skôr MAC adresu? Pretože tá je jedinečná pre každú sieťovku a pokiaľ budeš kupovať novú základnú dosku (predpokladám, že aj so vstavanou sieťovkou), tak MAC adresu budeš mať samozrejme inú. Je však možné ju zmeniť cez rôzne programy - ja používam Mac Address Change.

Pokiaľ má provider filter na MAC adresy, tak toto bude to, čo potrebuješ. Ja som mal rovnaký problém pri kúpe nového PC.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

tak potom je to mac adresa ... neviem asi to bude tym ... pri prihlasovani na internet od nas chceli nejaku adresu .. asi MAC ako pisete a nazov pocitaca ... viem ze kamarati co mali notas a vycerpali kvotu tak isli za niekym znamin na intraku , premenili nieco v pocitaci podla veci od koho brali net a mali pristup k internetu ...

Pilifo takze ako na to s tym programom ? ...

na zaciatok by bolo asi fajn zisti aku mam tu mac adresu teraz a zapisat si ju niekam
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zisti si aktuálnu MAC adresu.. cez príkazový riadok napíš príkaz ipconfig /all

..a z výpisu si opíš fyzickú adresu.. jedná sa o 12 miestny kód číslic a písmen v tvare 12-34-56-78-9A-BC

Po výmene dosky a nainštalovaní XP potom zmeň pôvodnú MAC adresu na túto zo starej dosky.. môžeš kuknúť aj tu:
http://www.hojko.com/zmena-fyzickej-adr ... 01047.html
..s priloženou utilitkou by si mal zistiť aj aktuálnu MAC adresu a potom ju zmeniť na novú..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Stlac WIN+R, tam napis "cmd" (bez uvodzoviek) a potom napis "ipconfig -all". Najdi si tam svoju sietovku(nazov vacsinou obsahuje slovo Ethernet) a opis si MAC adresu, ktora vyzera asi takto: 00:AA:BB:FF:FF:FF
Tu si zapis. Po preinstalovani windowsu sa potom da znovu nastavit ked si v spravcovi zariadeni najdes sietovu kartu, das jej vlastnosti, kartu Rozsirene a tam polozku Network Adress. Do kolonky potom napis staru adresu bez dvojbodiek.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

dakujem vam pani zajtra sa do toho pustim ...
Napísať odpoveď